Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

7 φορές που τα Tiffany’s άφησαν το στίγμα τους στην pop culture

Ο εμβληματικός οίκος κοσμημάτων είναι και ο αγαπημένος της ποπ κουλτούρας 



Ο οίκος Tiffany & Co. και η ποπ κουλούρα ανέκαθεν πήγαιναν χεράκι χεράκι. Από την iconic ερμηνεία της Audrey Hepburn στο Breakfast at Tiffany’s του 1961, μέχρι την πρόσφατη διαφήμιση του οίκου με τη Beyoncé και τον Jay-Z, η ιστορική εταιρία κοσμημάτων πάντα αγαπιόταν και αγαπούσε την ποπ κουλτούρα. Και αυτές οι 7 φωτογραφίες το αποδεικνύουν περίτρανα.

 Audrey Hepburn's 11 Essential Movies | Moviefone

Η Audrey Hepburn στο ρόλο της Holly Golightly στην ταινία Breakfast at Tiffany's έπαιξε το ρόλο της ζωής της και ο οίκος πολυτελών κοσμημάτων έγινε ο αγαπημένος των σινεφίλ ανά τον κόσμο και όχι μόνο. 

Breakfast at Tiffany's and Three Stories: Capote, Truman: 9780679745655:  Amazon.com: Books

Είχε προηγηθεί φυσικά το 1958 η κυκλοφορία του ομώνυμου μυθιστορήματος δια χειρός Truman Capote που έβαλε τα Tiffany's πρώτο στις βιβλιοθήκες των απανταχού βιβλιοφάγων. 

Reese Witherspoon Teases Original 'Legally Blonde' Cast Reunion: Watch! |  Entertainment Tonight

Λίγα χρόνια μετά, η Reese Witherspoon στο ρόλο της στο υπερεπιτυχημένο Legally Blonde δεν έβγαζε ποτέ από το λαιμό της το αγαπημένο της περιδέραιο από τα Tiffany's. 

♡20 Blair Waldorf iconic lines♡ on We Heart It

Το preppy chic στυλ της Blair Waldorf στο Gossip Girl αποτελεί έναν φόρο τιμής στη Holly Golightly του Breakfast at Tiffany's. Γι' αυτό φυσικά και όλα τα κοσμήματα της αγαπημένης ηρωίδας της σειράς δεν είναι άλλο από Tiffany's. 

In 'Great Gatsby,' polished fashion pizzazz prevails

Όλα τα κοσμήματα της ταινίας Great Gatsby ήταν σχεδιασμένα από τον οίκο Tiffany's. Κι αυτό καθόλου τυχαία, αν σκεφτείτε ότι ο F. Scott Fitzgerald, συγγραφέας του ομώνυμου βιβλίου, υπήρξε καλός φίλος του ιδρυτή της εταιρίας, ενώ ανοίκαν και οι δύο στους ίδιους λαμπερούς κοινωνικούς κύκλους back in the days. 

Kirtland Records

"And I said 'What about Breakfast at Tiffany's?' /  She said, 'I think I remember that film / And as I recall, I think we both kinda liked it.' / And I said 'Well, that's one thing we've got" τραγουδούσαν λίγα χρόνια πριν οι Deep Blue Something που, ιδιαίτερα επιτυχημένη καριέρα δεν έκαναν, αλλά μας άφησαν ένα κομμάτι-αναφορά στην αγαπημένη ταινία και τον οίκο κοσμημάτων. 

AS AUDREY – linear grey

Η Natalie Portman δεν έκρυψε ποτέ το θαυμασμό της στην Audrey Hepburn, γι' αυτό και μερικά χρόνια πριν φωτογραφήθηκε ως άλλη Holly Golightly φορώντας το outfit της ταινίας Breakfast at Tiffany's στο εξώφυλλο του περιοδικού Bazaar. Μαζί φυσικά με το ογκώδες περιδαίραιο Tiffany's που έμεινε στην ιστορία του κινηματογράφου. 

Tiffany Campaign Stars Beyoncé, Jay-Z, New Basquiat Piece 

Η Beyoncé και ο Jay-Z πρωταγωνιστούν στην καμπάνια της εταιρίας Tiffany & Co. και οι millennials τσεκάρουν πόσα χρόνια πρέπει να μαζεύουν λεφτά στην άκρη για να επενδύσουν σε ένα iconic κόσμημα του οίκου. 

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

I say a little prayer for you: τα ψυχολογικά οφέλη της προσευχής

Η σχέση νου-ψυχής στο μικροσκόπιο της επιστήμης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Γίνε το κορίτσι του Μάη... στους πιο διάσημους βοτανικούς κήπους του κόσμου!

Με μια υπέροχη εικονική και λουλουδάτη βόλτα... Enjoy!

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Το τροπάριο της Κασσιανής και η "αθωότητα" της αμαρτίας

…ἡ ἐν πολλαῖς ἁμαρτίαις περιπεσοῦσα γυνή… και το μεγαλείο της ψυχής

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Παρασκευής 3 Μαΐου

Ο καλύτερος οδηγός που είχατε ποτέ θα είναι για σήμερα η διαίσθησή σας

ΣΠΙΤΙ

Αυτό το Πάσχα γίνε o Jackson Pollock των αυγών!

Με πολλή φαντασία και χειροτεχνίες

BLOGS

«Δεν κάνω τίποτα αν δεν μπορώ να δώσω το 100%» David Beckham

Περισσότερο ώριμος από ποτέ απολαμβάνει όλα αυτά που πέτυχε και συνεχίζει να σκοράρει τα όνειρά του