Τι μας μαθαίνει ο Αντόνιο Μπαντέρας για τις σχέσεις, τον γάμο, τον χωρισμό και τη δεύτερη ευκαιρία στον έρωτα

Αν δεν αφήσεις την αγάπη να μπει στην καρδιά σου, δεν θα μάθεις πώς είναι να αγαπάς και να σε αγαπούν

Αγγελική Λάλου

Ο Αντόνιο Μπαντέρας είναι παγκοσμίως γνωστός ως γοητευτικός, ρομαντικός Λατινικός εραστής, αλλά στην πραγματικότητα, όπως διαβάζουμε και στο goalcast, υπήρξε άτυχος στον έρωτα τις περισσότερες φορές. Στα σαράντα του χρόνια ως ηθοποιός, παντρεύτηκε και χώρισε δύο φορές, με τους δύο γάμους του να τελειώνουν με δραστικά διαφορετικά αποτελέσματα. Όλοι γνωρίζουν καλά την αγάπη του για τη  Μέλανι  Griffith –η συζυγική τους ένωση κράτησε σχεδόν είκοσι χρόνια και απέκτησε μια κόρη, την ηθοποιό Stella del Carmen Banderas– αλλά πολλοί δεν γνωρίζουν την προσωπική ζωή του Antonio πριν από τη μετακόμισή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, συγκεκριμένα, ο καταστροφικός γάμος του με την Άνα Λέζα.

Ο τρόπος με τον οποίο τελείωσε ο γάμος τους δεν είναι απλώς μια προειδοποιητική ιστορία για όποιον θέλει να μάθει για τις παρορμήσεις του και συνδέει τις ελπίδες του σε έναν ρομαντισμό. Είναι ένα μάθημα στο να μην εγκαταλείπεις την καρδιά σου, και να την προστατεύεις. Αντιθέτως, οι αποτυχίες του Αντόνιο δεν τον αποτρέψαν από την αναζήτηση της αληθινής αγάπης. Συνεχίζει να επιμένει στην προσπάθειά του να βρει αγάπη, ακόμα κι αν καταλήγει σε μεγάλο πόνο, δυσπιστία και θλίψη.

Ο Αντόνιο έπρεπε να πληρώσει ένα βαρύ πρόστιμο για τον πρώτο του γάμο με την Άνα Λέζα. Σε μια συνέντευξη στο Vanity Fair, ο Αντόνιο μίλησε για τη απόφασή του να παντρευτεί την Άνα και γιατί η σχέση τους δεν μπορούσε να απομακρυνθεί. Όταν συνάδελφος ηθοποιός και καθηγήτρια αγγλικών, η οποία ουσιαστικά του έδωσε οδηγίες για το πώς θα μπορούσε να αναπτύξει την τέχνη του στον κινηματογράφο. «Με βοήθησε να μεταφράσω το σενάριο για το Los Reyes del Mambo… μου έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση», είπε ο Αντόνιο, δίνοντάς της τα εύσημα που τον βοήθησαν να δημιουργήσει μια βιώσιμη καριέρα στο Χόλιγουντ. Ο επικεφαλής του Zorro είπε ότι δεν θα είχε το κύρος που έχει σήμερα χωρίς τη συνεχή υποστήριξη και καθοδήγηση της Άνα. «Χωρίς αυτήν δεν θα είχα πάρει τον ρόλο», είπε. Η Άνα υποστήριξε τη δήλωσή του λέγοντας ότι ήταν «επιτακτική ανάγκη» να τον συνοδεύσει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν μιλούσε ούτε λέξη αγγλικά, οπότε ήταν φυσικό να έχει η Άνα αυτό το αέναο συν-ένα. Έδεσαν το 1986 μετά από μόλις έξι μήνες γνωριμίας.

Μόλις ο Αντόνιο συνάντησε τη Μέλανι Γκρίφιθ στα γυρίσματα του Too Much, συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να διακόψει με την Άνα. Υποστηρίζει ότι δεν έκανε παράνομη σχέση με τη Μελάνι. Αντ’ αυτού, περίμενε να χωρίσει από την Άνα για να συνεχίσει μια σοβαρή συνεργασία με τη Μελάνι. «Ήταν πολύ, πολύ γρήγορα και πολύ ψυχαναγκαστικά, αλλά ταυτόχρονα, ήμασταν δεμένοι εκείνη τη στιγμή», είπε ο Αντόνιο, για το πώς η αγάπη του για τη Μελάνι μετατράπηκε σε πραγματική αγάπη με τα χρόνια.

Δυστυχώς, το διαζύγιο με την Άνα δεν ήταν τόσο απρόσκοπτο όσο περίμενε. Για να το πούμε απλά, ήταν μια δυσάρεστη, δαπανηρή μάχη διαζυγίου στην οποία το δικαστήριο διέταξε τον Αντόνιο να πληρώνει διατροφές 12.000 ευρώ το μήνα, έδωσε το σπίτι του στην Άνα ύψους 3,4 εκατομμυρίων ευρώ και της παραχώρησε τα δικαιώματα της ζωής της στο 50% όλων των ταινιών που έπαιξε κατά τη διάρκεια του γάμου τους. Ο Αντόνιο εξέφρασε τη λύπη του για τη διαδικασία, χαρακτηρίζοντάς την ως «επιχείρηση». Δεν πιστεύει ότι θα έπρεπε να του ανατεθεί να μοιράσει τόσα πολλά περιουσιακά στοιχεία. Κατά την άποψή του, ολόκληρο το σύστημα είναι ένα σχέδιο για να αιμορραγεί ένας ηθοποιός.

Ωστόσο, δεν έπαψε ποτέ να πιστεύει στη δύναμη της αγάπης

Παρόλο που ο γάμος του με την Άνα ήταν, από πολλές απόψεις, καταδικασμένος να καταρρεύσει κάποια στιγμή ή την άλλη, δεν έβλαψε την όμορφη ιστορία αγάπης του με τη Μέλανι Γκρίφιθ. Οι δυο τους ερωτεύτηκαν τρελά όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά και με τους αντίστοιχους γάμους τους να μειώνονται, δεν θα μπορούσαν παρά να ενδώσουν στο πάθος που αναδύεται μεταξύ τους. Εκείνη την εποχή, η συνάντησή τους προκάλεσε την αντιπαράθεση - ο Αντόνιο ενοχοποιήθηκε ότι εγκατέλειψε τη δεκάχρονη σύζυγό του για μια σέξι ηθοποιό που γνώρισε στα γυρίσματα.

Ωστόσο, σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε το 1995, ο Ισπανός ηθοποιός δεν έχει καμία αμφιβολία να ακολουθήσει την καρδιά του και να διερευνήσει την αγάπη που ένιωσε δυναμικά για τον συμπρωταγωνιστή του. «Απλώς γνωρίζετε ότι υπάρχει κάτι μέσα σας που είναι πιο δυνατό από εσάς», είπε στο The Morning Call. Η αγάπη είναι μια αφηρημένη έννοια που θα καταναλώσει την προσοχή σας χωρίς την άδειά σας και θα σας ενθαρρύνει να κάνετε παράξενες, τις πιο απρόσμενες, επιλογές στη ζωή. Ομοίως, όταν συνάντησε τη Μέλανι, δεν μπορούσε να σκεφτεί σωστά. Έπρεπε να αποφασίσει.

Σε μια συνέντευξη της Entertainment Weekly που δημοσιεύτηκε την ίδια χρονιά, ο Antonio άλλαξε λίγο τη στάση του και ισχυρίστηκε ότι ο χωρισμός του με την Άνα δεν είχε καμία σχέση με το εκκολαπτόμενο ειδύλλιο του με τη Μέλανι. Είναι μάταιο να εικάζουμε αν η άφιξη της Μέλανι οδήγησε ή όχι στην κατάρρευση του γάμου του Antonio από τότε που η κατάσταση συνέβη πριν από είκοσι πέντε χρόνια. Επιπλέον, όσο όμορφη και αν ήταν η συννύπαρξή τους, ούτε ο Αντόνιο με την Μελάνι κράτησαν για πάντα. Ανακοίνωσαν το διαζύγιό τους τον Ιούνιο του 2014, σημειώνοντας ότι ήθελαν να ακολουθήσουν τους χωριστούς δρόμους τους, αλλά αυτή τη φορά «με αγάπη και φιλικό τρόπο». Ο χωρισμός τους ήταν κάτι παραπάνω από φιλικός: ο Αντόνιο αποκάλεσε τη Μελάνι «τον καλύτερο φίλο του» και ισχυρίστηκε ότι «θα την αγαπάω μέχρι την ημέρα που θα πεθάνω». Το ότι τελείωσε ένας γάμος δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι άσχημος ή άκαρδος. Οι άνθρωποι μπορούν ακόμα διατηρούν τη φιλία τους, αναγνωρίζουν την αγάπη τους και διατηρούν κάποιο επίπεδο από κοινού.

Από την άλλη πλευρά, η ίδια η πράξη διαζυγίου δεν χρειάζεται να σημαίνει αποτυχία ή ανεπάρκεια. Μετά το δύσκολο διαζύγιό του από την Άνα, δεν έχασε ποτέ την ικανότητά του να αγαπά και να αγαπιέται.

Κρατήστε την καρδιά και το μυαλό σας ανοιχτά

Σήμερα, ο Αντόνιο μπορεί να είναι δύο φορές διαζευγμένος ηθοποιός στα εξήντα του χρόνια στο Χόλιγουντ, ωστόσο δεν αφήνει μια αυθαίρετη ταμπέλα να καθορίσει την επιτυχία του με αγάπη. Έχει μια ευτυχισμένη σχέση με την Ολλανδή επενδύτρια Nicole Kimpel, η οποία τον βοηθά να ανακάμψει από καρδιακή προσβολή που υπέστη πριν από τέσσερα χρόνια. Είναι μια απόδειξη για την ανθεκτικότητα της αγάπης και πώς μπορεί να ενισχύσει ένα άτομο από μέσα προς τα έξω.

Το διαζύγιο μπορεί να είναι ένα καταστροφικό φαινόμενο που μπορεί να στείλει κάποιον σε ένα σκοτεινό μονοπάτι γεμάτο ανασφάλειες, αμφιβολίες και απογοήτευση. Αλλά αν διατηρήσετε μια στάση θετικότητας και αισιοδοξίας, θα μπορέσετε να ανιχνεύσετε τον δρόμο σας προς την αγάπη. Έχει να κάνει με το να αφήσετε την καρδιά και το μυαλό σας ανοιχτό σε πιθανότητες, ακόμα κι αν δεν καταλήξουν όπως ελπίζετε.

Αν δεν αφήσεις την αγάπη να μπει, δεν θα μάθεις ποτέ πώς είναι να αγαπάς και να σε αγαπούν.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares