Δυνατός άνθρωπος είναι αυτός που λέει «μπορώ»

Για τη Μαριάννα Πέππα, ιδρύτρια του «Δείπνου Αγάπης», δύναμη σημαίνει να θες να κάνεις τον κόσμο καλύτερο.

Allyou Team

«Δυνατός άνθρωπος για μένα είναι εκείνος που μπορεί, βάζοντας κάτω όλα τα δεδομένα, να καταλήγει στο ότι ”μπορώ” ή τουλάχιστον “αξίζει να προσπαθήσω”, οπότε αυτό αυτόματα νομίζω ότι τον χαρακτηρίζει και δυνατό άνθρωπο, το ό,τι μπορεί να ξεπεράσει τον εαυτό του».

peppa2

Μέσα σε λίγες μόνο λέξεις, η Μαριάννα Πέππα, ιδρύτρια και επικεφαλής της εθελοντικής οργάνωσης «Δείπνο Αγάπης» δίνει τον δικό της ορισμό στην έννοια «δυνατός άνθρωπος».

Και μπορεί σε μία συμπληρωματική ερώτηση να απόφευγε να χαρακτηρίσει τον εαυτό της «δυνατό» αλλά για όλους τους υπόλοιπους η Μαριάννα ανήκει σίγουρα σε εκείνους τους ξεχωριστούς, δυνατούς ανθρώπους που επιλέγουν δίχως δεύτερη σκέψη να αφιερώσουν τη ζωή τους σε δράσεις που επηρεάζουν θετικά την κοινωνία μας και κάνουν τον κόσμο γύρω μας καλύτερο.

peppa5

Στην περίπτωση της, βγαίνοντας ανελλιπώς κάθε Τρίτη και Πέμπτη βράδυ στους δρόμους της Αθήνας, παρέα με τους υπόλοιπους εθελοντές της οργάνωσης, για να διανείμει έτοιμο φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης σε 250 αστέγους. Αψηφώντας δυσκολίες, κινδύνους ή αντίξοες καιρικές συνθήκες. Απαντώντας με ανθρωπιά και ενσυναίσθηση απέναντι στην αδιαφορία προς μερικά από τα πιο ευάλωτα ανθρώπινα πλάσματα. Αν αυτό δεν είναι δύναμη, τότε τι είναι;

peppa3

Δίχως αμφιβολία, βέβαια, ακόμα κι ένας τόσο δυνατός άνθρωπος όπως η Μαριάννα έχει τα όριά της. Μέρες λιγότερο καλές από τις υπόλοιπες, που ο σωματικός πόνος την καταβάλει και την πτοεί. Για εκείνες τις μέρες όμως έχει τη δική της δυνατή λύση!About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares