Εφτά σημαντικές υπενθυμίσεις που θα σε οδηγήσουν με δύναμη στη νέα χρονιά

Μερικές ενθαρρυντικές σκέψεις ενδυνάμωσης που αξίζει να έχεις στο οπλοστάσιό σου

Αγγελική Λάλου

Ακόμα κι αν δεν μπορείς να αγκαλιάσεις όλο τον κόσμο, μπορείς πάντα να αγκαλιάσεις τον εαυτό σου και να σε αγαπάς κάθε μέρα και λίγο πιο πολύ. Πέρασες μια δύσκολη χρονιά. Όλη η ανθρωπότητα πέρασε και συνεχίζει να περνάει. Ωστόσο η νέα χρονιά μπορεί να γίνει αφορμή για να θέσεις μια νέα εκκίνηση στη ζωή και την καθημερινότητά σου. Όποια κι αν είναι η φράση που σε εκφράζει περισσότερο και χρησιμοποιείς πιο συχνά για να κινητοποιείς τον εαυτό σου, όποιο κι αν είναι το προσωπικό σου μάντρα, εδώ θα βρεις 7 σκέψεις που μπορούν να γίνουν πολύτιμοι σύμμαχοί σου για να ζεις την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και να βιώνεις την πιο όμορφη πλευρά της ζωής.

Ο χρόνος είναι φίλος κι όχι εχθρός

Λοιπόν, αυτή είναι μια υπενθύμιση για να βιώνεις το καλύτερο του σήμερα, γιατί δεύτερη ζωή δεν έχει που λέει κι ο ποιητής. Υπενθύμιση να μην καθυστερείς, να μην περιμένεις και να μην αναβάλεις τίποτα. Μη χάνεις χρόνο και ζήσε τη ζωή στο εδώ και τώρα!

You are enough

Παρά τα όσα έχεις περάσει το 2022, η υπενθύμιση ότι έχεις επιτύχει αρκετά και το ότι είσαι κάτι παραπάνω από επαρκής είναι η πιο σημαντική. Ναι, υπήρχαν πιθανώς μερικοί στόχοι που δεν κατάφερες να επιτύχεις, κι ίσως να μην έπρεπε να αφήσεις μερικούς ανθρώπους να μπουν ποτέ στη ζωή σου, και να μη χρειαζόταν να δώσεις κάποιες δεύτερες ευκαιρίες και κάποια χαρτιά σου έπρεπε να τα παίξεις αλλιώς. Ωστόσο, γιατί να εστιάζεις στα αρνητικά, όταν σίγουρα υπάρχουν πιο όμορφες αναμνήσεις; Όλα όσα κατάφερες να διατηρήσεις σε μια τόσο δύσκολη περίοδο και όλα τα καινούργια που δημιούργησες είναι τα τρόπαια της ζωής που πρέπει να εκτιμάς κάθε μέρα.

Η καρδιά δεν σε πάει πάντα εκεί που μπορείς

Κάτι που είναι ζωτικής σημασίας και πρέπει να θυμάσαι αυτή τη χρονιά είναι ότι δεν μπορείς πάντα να ακολουθείς τις επιθυμίες της καρδιάς σου. Γνωρίζω ότι κάτω από αυτή τη μάσκα ενός δυνατού κοριτσιού, κρύβεται μια ρομαντική ψυχή που είναι έτοιμη να κάνει ό,τι χρειάζεται για την αγάπη. Ωστόσο, δυστυχώς, ο υπόλοιπος κόσμος δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Δεν σε συμβουλεύω να γίνεις σκληρή κι άκαρδη. Ίσως πιο ρεαλίστρια και κυρίως να μην τα δώσεις όλα από την αρχή. Βεβαιώσου ότι αξίζει να επενδύσεις πριν βάλεις υποθήκη την καρδιά σου.

Να μάθεις να αγαπάς τα λάθη και τις αποτυχίες σου

Ωστόσο, αυτό που σε κάνει ώριμη γυναίκα είναι η ικανότητα να αναλαμβάνεις την ευθύνη για τις πράξεις σου και να στέκεσαι πίσω από τα λόγια και τις πράξεις σου. Να είσαι σε θέση να το παραδεχτείς όταν κάνεις λάθος και να κάνεις ό,τι μπορείς για να τα διορθώσεις αλλά και να μάθεις από αυτά ώστε να μην τα επαναλάβεις ποτέ.

Η εμμονή για όσα δεν μπορούν να γίνουν είναι ανώφελη

Ποιο είναι το νόημα να αναλώνεσαι πάνω από τα πράγματα και τους ανθρώπους που δεν μπορείς να αλλάξεις; Ποιο είναι το σημείο να σπαταλάς την ενέργειά σου σε λύπη; Ποιο είναι το νόημα να χάνεις το μυαλό σου στο παρελθόν, αντί να διατηρείς την πολύτιμη ενέργεια σου για το μέλλον; Το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου είναι η εμμονή σε όλα όσα θα μπορούσαν να είχαν γίνει – αλλά δεν έγιναν. Μην επιτρέψεις στους δαίμονες του παρελθόντος να σας στοιχειώνουν και να συνεχίζουν να επηρεάζουν το παρόν σας. Επομένως, σταμάτα να κλαις για καταστάσεις που θα ήθελες να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά. Να θυμάσαι ότι όλα συμβαίνουν για έναν λόγο και κλείσε αυτό το κεφάλαιο της ζωής σου μια για πάντα.

Η εξέλιξη είναι πιο σημαντική από την τελειότητα

Η τελειότητα δεν υπάρχει και όλοι μας έχουμε ελαττώματα στον χαρακτήρα μας. Ωστόσο, δεν πρέπει καν να προσπαθήσεις να φτάσεις στην τελειότητα. Και ξέρεις γιατί; Επειδή η πρόοδος είναι πολύ πιο σημαντική από την τελειότητα. Έτσι, αντί να ανταγωνίζεσαι με τον «κανέναν», να συγκρίνεις τον εαυτό σου μόνο με τις εκδοχές των προηγούμενων χρόνων αλλά και με των εκδοχών του μέλλοντος. Μη σταματήσεις ποτέ να εργάζεσαι με τον εαυτό σας, να βελτιώνεσαι, να θέτεις πιο ψηλούς στόχους και να ωθείς τον εαυτό σου προς τα εμπρός.

 Το 2022 δεν καθορίζει τη νέα χρονιά

Το περασμένο έτος μπορεί να ήταν δύσκολο. Πιθανότατα έκανες λάθη ή και ανεπιτυχείς επιλογές. Ωστόσο, δεν σε καθορίζει με οποιονδήποτε δυνατό τρόπο. Οι αποτυχίες που συνέβησαν το 2022 πρέπει να παραμείνουν εκεί γιατί δεν επηρεάζουν το άτομο που θα είσαι το 2023. Αυτή είναι μια ευκαιρία για μια νέα αρχή. Μην κοιτάς πίσω και άφησε το παρελθόν στο παρελθόν, εκεί όπου ανήκει.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares