Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Η Πανσέληνος στις 9/10 στον Κριό θέλει να βάλετε πρώτα τις ανάγκες σας

Η πανσέληνος του Οκτωβρίου θα φέρει στο φως εσωτερικές συγκρούσεις και σας ενθαρρύνει να διεκδικήσετε την ανεξαρτησία σας



Αν μπήκατε στον κόσμο όταν ο ήλιος, η σελήνη ή ένας άλλος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος κινούνταν μέσω του ζωδίου της φωτιάς του Κριού, αποπνέετε μια δυναμική, γενναία –και συχνά ανταγωνιστική– ατμόσφαιρα. Οι Κριοί είναι ενεργητικοί, παρορμητικοί, περίεργοι, άμεσοι, μερικές φορές αθώοι και μπορεί να στραφούν προς την εστίαση στον εαυτό τους – καλώς ή κακώς. Αυτός ο φλογερός τόνος οφείλεται στον κυβερνήτη του ζωδίου, τον Άρη, ο οποίος επιβλέπει την ενέργεια, τη δράση, την επιθετικότητα, τον πόλεμο και το σεξ. Και η ικανότητα του Κριού να στέκεται με την αίσθηση του εαυτού του και να πηγαίνει στη μάχη για οτιδήποτε πιστεύει είναι κάτι που θα μπορούσε να τονιστεί ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια αυτού του γεμάτου φεγγαριού.

Μια πανσέληνος στο ζώδιο του Κριού θα συμβεί μεταξύ 9-10 Οκτωβρίου. Με το φεγγάρι να αντιτίθεται στην Αφροδίτη, τον πλανήτη της αγάπης, των χρημάτων και των σχέσεων, και να σχηματίζει ένα ευχάριστο εξάγωνο για τον επικεφαλής του Κρόνου, αυτή η στιγμή έχει να κάνει με το να συμφιλιώσεις τις ανάγκες σου με αυτές των άλλων στη ζωή σου και να αποφασίσεις αν θέλεις ή όχι να επιτύχεις μια ισορροπία.

https://www.instagram.com/p/CjU8QzIjNDS/

Η πανσέληνος στον Κριό φέρνει στο επίκεντρο τις ανάγκες σας

Οι πανσέληνοι –που συμβαίνουν όταν ο ήλιος με αυτοπεποίθηση αντιτίθεται ακριβώς στη διαισθητική σελήνη– αποτελούν πάντα μια μηνιαία ευκαιρία να ολοκληρώσετε τα έργα που ξεκινήσατε έξι μήνες ή και δύο εβδομάδες πριν. Είναι σημεία κορύφωσης, σημεία θραύσης και ευκαιρία να απελευθερώσετε οτιδήποτε δεν σας εξυπηρετεί πλέον.

Και με την πανσέληνο αυτού του μήνα να πέφτει στον παρορμητικό, ανυπόμονο και γεμάτο πρωτοβουλίες Κριό –που είναι επίσης το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου των 12 ζωδίων– μπορεί να νιώθετε φαγούρα να αφήσετε το παρελθόν να ξεκουραστεί για να μπορέσετε να βάλετε το κεφάλι σας πρώτα στο μέλλον με περισσότερη όρεξη από ό,τι ήξερες ότι είχατε μέσα σας.

Και δεδομένης της σχέσης του Κριού με τον Πρώτο Οίκο του Εαυτού, το πιθανότερο είναι ότι δεν μπορείτε παρά να ταυτιστείτε πολύ έντονα με το τελικό σας παιχνίδι τώρα. Οι ανάγκες σας, τα όνειρά σας, το όραμά σας, η φωνή σας είναι όλα μπροστά και στο επίκεντρο τώρα, τονίζονται και ζητούν να τα μοιραστείτε με τον κόσμο – ή, ίσως ακόμη πιο πιθανό, με έναν σύντροφο, έναν φίλο, έναν συνάδελφο. Γιατί μην ξεχνάτε: Αυτή η πανσέληνος φέρνει τη σελήνη με τον ήλιο – αυτή τη στιγμή κινείται μέσα από το ζώδιο του αέρα που αγαπά τη συνεργασία, οπότε είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε τους στόχους και των δύο ζωδίων. Και ενώ το φεγγάρι του Κριού θέλει να τιμήσετε την ανεξαρτησία, την ταυτότητα και τους προσωπικούς σας στόχους, ο ήλιος (και στην πραγματικότητα, η Αφροδίτη, επίσης - περισσότερα σε λίγο!) τονίζει την ομορφιά και τη σημασία της αμοιβαιότητας, της ισότητας και της ισορροπίας μέσα τα ομόλογά μας ένας προς έναν.

https://www.instagram.com/p/CjWLC2uu4aO/

Η αντίθεση της σελήνης με τη ρομαντική Αφροδίτη θα φέρει στην επιφάνεια υποκείμενες εντάσεις.

Με τη σελήνη να πέφτει στις 16 μοίρες του Κριού, θα σχηματίσει μια αντίθεση με την Αφροδίτη που είναι προσανατολισμένη στη σχέση, η οποία βρίσκεται ευτυχώς στις 13 μοίρες του Ζυγού, που σημαίνει ότι βρίσκεται στην κατοικία της (ένα ζώδιο που κυβερνά και είναι, επομένως, μέσα στο σπίτι της). Η αντίθεση ακούγεται αρκετά σκληρή, αλλά η Αφροδίτη είναι ένας ευεργετικός ή ένας από τους πλανήτες που φέρνουν κέρδη, επομένως δεν είναι τόσο κακός όσο ακούγεται.

Η αντιπαράθεση της Σελήνης με την Αφροδίτη φέρνει στο φως τυχόν συγκρούσεις που μπορεί να υπάρχουν κάτω από την επιφάνεια στους δεσμούς σας ένας προς έναν – ή ίσως σε σχέση με τα χρήματα, τις αξίες και την ομορφιά, τα οποία είναι επίσης έδαφος της Αφροδίτης. Και επειδή ο κύριος στόχος της Αφροδίτης –ειδικά στον Ζυγό– είναι να προάγει την αρμονία, θα μπορούσατε να είστε έτοιμοι να μιλήσετε για τυχόν διαφωνίες που επισημαίνονται τώρα.

Μπόνους: Ο Ήλιος και η Αφροδίτη κατευθύνονται προς μια σύνοδο (θα συναντηθούν στις 22 Οκτωβρίου λίγο πριν ο Ήλιος μετατοπιστεί στον Σκορπιό την επόμενη μέρα), που φέρνει μια ανάλαφρη, σίγουρη ατμόσφαιρα σε αυτή την πτυχή της πανσελήνου.

https://www.instagram.com/p/CjWFkUgu4VX/

Ο Κρόνος δίνει έμφαση στην ικανότητα να φέρνετε αποτελέσματα.

Ο Κρόνος, ο πλανήτης της δέσμευσης, της σκληρής δουλειάς και των ορίων, βρίσκεται στις 18 μοίρες του Υδροχόου, που σημαίνει ότι σχηματίζει ένα φιλικό εξάγωνο προς την πανσέληνο, ενώ κάνει ένα όμορφο τρίγωνο στον Ήλιο και την Αφροδίτη. Ο Κρόνος, όταν εναρμονίζεται ευχάριστα με άλλους πλανήτες, προσφέρει ένα αποτέλεσμα γείωσης. Το να μοιράζεστε τη φλογερή σας αλήθεια και να αντιμετωπίζετε τη διχόνοια θα μπορούσε να μεταφραστεί σε ανταμοιβές που κερδίζετε με κόπο, όπως να νιώθετε πιο συγκεντρωμένοι και να ενισχύσετε την αμοιβαία κατανόηση μέσα σε μια συνεργασία.

Αλλά μην ξεχνάτε ότι εξακολουθεί να είναι πανσέληνος κατά τη διάρκεια της τρομακτικής σεζόν - και ο Άρης είναι σχεδόν τετράγωνος του Ποσειδώνα.

Ο Άρης, τώρα στους ευάερους Διδύμους, οδεύει προς ένα τεταμένο, αλλά δυνητικά ενεργό τετράγωνο προς τον Ποσειδώνα, τον πλανήτη της πνευματικότητας, των ονείρων και της αυταπάτης, που ολοκληρώνεται στις 11-12 Οκτωβρίου (ανάλογα με τη ζώνη ώρας σας). Επιπλέον, βρισκόμαστε ακόμα στη σκιά του Ερμή, πράγμα που σημαίνει ότι οι κακές επικοινωνίες είναι πιο πιθανές.

7memory4

Πώς όμως θα επηρεάσει η πανσέληνος του Οκτωβρίου κάθε ζώδιο ξεχωριστά;

Κριός

Με αυτή την πανσέληνο να πέφτει στο ζώδιό σας και στον πρώτο οίκο του εαυτού σας, είστε πυροδοτημένοι για να ρίξετε τη μπάλα – ειδικά μετά την ανάδρομη πορεία του Ερμή στον έκτο οίκο της καθημερινής σας ρουτίνας. Αλλά αφιερώνοντας χρόνο για να αναγνωρίσετε και να επεξεργαστείτε τα βαθιά ριζωμένα συναισθήματα –ειδικά όσα σχετίζονται με συνεργασίες– τώρα μπορεί να σας κάνει ακόμα πιο παραγωγικούς σε βάθος χρόνου.

Ταύρος

Αυτή η πανσέληνος αναδεικνύει τον δωδέκατο οίκο της πνευματικότητάς σας, φέρνοντάς τον αντιμέτωπο με πολλούς πλανήτες που κινούνται στον έκτο οίκο της υγείας και της ρουτίνας σας. Θα μπορούσατε να συνειδητοποιήσετε ότι η φροντίδα του εαυτού σας είναι πιο απαραίτητη από ό,τι έχετε συνειδητοποιήσει και το να ακούτε τη διαίσθησή σας τώρα μπορεί να είναι το κλειδί για την τόνωση της ζωτικότητάς σας.

Δίδυμοι

Η πανσέληνος πέφτει στον ενδέκατο οίκο των μακροπρόθεσμων επιθυμιών και δικτύων σας, ενισχύοντας την επιθυμία σας να αισθάνεστε συνδεδεμένοι με μια κοινότητα. Η συνεργασία με άλλους μπορεί να είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική. Απλώς να ξέρετε ότι με τον Άρη στο ζώδιό σας να βρίσκεται σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, ένα σταθερό σχέδιο παιχνιδιού μπορεί να χρειαστεί λίγο χρόνο και κόπο για να συνενωθεί πλήρως.

Καρκίνος

Πέφτοντας στον δέκατο οίκο της καριέρας σας, μπορεί να έχετε την ευκαιρία να αναλάβετε περισσότερες ευθύνες στη δουλειά, να προωθήσετε το έργο του πάθους σας ή να κάνετε ένα συναρπαστικό έργο μεγάλης κλίμακας. Βασική εστίαση είναι η εύρεση περισσότερης ισορροπίας μεταξύ της εργασίας και της οικιακής ζωής.

Λέων

Η πανσέληνος πέφτει στον ένατο οίκο της περιπέτειας και της ανώτερης μάθησης, γεγονός που καθιστά αυτό το φεγγάρι μια ιδιαίτερα παραγωγική στιγμή για να συνδεθείτε με την εσωτερική σας φωνή. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να σας προετοιμάσει για μια εντυπωσιακή εμπειρία που οδηγεί σε προσωπική ανάπτυξη.

Παρθένος

Σαν να μην έχεις αρκετό δράμα τον τελευταίο καιρό με τον Ερμή ανάδρομο στο ζώδιό σου, Παρθένε. Αλλά αυτή η πανσέληνος, στον όγδοο οίκο της οικειότητας, φέρνει την εστίαση στους κοινούς πόρους σας και στους πιο στενούς δεσμούς σας. Το να μοιράζεστε ό,τι χρειάζεστε για μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας, ενώ αναγνωρίζετε τις ανάγκες ενός αγαπημένου σας προσώπου μπορεί να κάνει πιο ομαλή πλεύση σε μεγάλες αποστάσεις.

Ζυγός

Η πανσέληνος πέφτει στον έβδομο οίκο της συνεργασίας σας, φέρνοντας τα φώτα της δημοσιότητας στους δεσμούς σας ένας προς έναν. Ποια λειτουργούν για εσάς και ποια μπορεί να έχουν κάνει την πορεία τους; Η υποχώρηση ή αποχώρηση θα μπορούσε να είναι ένα είδος αυτοφροντίδας.

Σκορπιός

Χάρη στην πανσέληνο που πέφτει στον έκτο οίκο της καθημερινής ρουτίνας και της υγείας σας, είναι πιθανό να ολοκληρώσετε μια εργασία που σχετίζεται με την ευεξία. Και με τον ήλιο και την Αφροδίτη στον δωδέκατο οίκο της πνευματικότητάς σας, το να ακούτε –και να εμπιστεύεστε– τη διαίσθησή σας είναι αναπόσπαστο κομμάτι για να καθορίσετε πού θα πάτε από εδώ.

Τοξότης

Η πανσέληνος πέφτει στον πέμπτο οίκο του ρομαντισμού και της αυτοέκφρασης, ενθαρρύνοντάς σας να πάρετε ένα τάιμ άουτ από την καθημερινότητα, ώστε να μπορείτε να επιδοθείτε σε περισσότερη ευχαρίστηση, διασκέδαση και δημιουργικότητα. Σίγουρα θα είναι μουσική στα αυτιά σου, Τοξότη. Και με τον ήλιο να λάμπει στον ενδέκατο οίκο της φιλίας σας, δεν θα πρέπει να είναι δύσκολο να συγκεντρώσετε τις δυνάμεις και τους συμμάχους σας.

Αιγόκερως

Η πανσέληνος στον τέταρτο οίκο της οικιακής σας ζωής σας ενθαρρύνει να σκεφτείτε τροποποιήσεις που ίσως μπορέσετε να κάνετε για να ισορροπήσετε καλύτερα την εσωτερική και τη δημόσια ζωή σας. Μπορεί επίσης να αναγκαστείτε να εξερευνήσετε συναισθηματικά ζητήματα που σας εμπόδισαν να ζήσετε τη ζωή σας - ίσως ειδικά την ερωτική σας ζωή - στο έπακρο.

Υδροχόος

Πέφτοντας στον τρίτο οίκο επικοινωνίας σας, είστε μια από τις πιο πολυάσχολες μέλισσες κατά τη διάρκεια αυτού του γεμίσματος του φεγγαριού, αλλά ίσως θα θέλατε αντί για συναντήσεις με φίλους ή για brainstorming με συναδέλφους, να βρίσκεστε μια πτήση για μια άλλη χώρα. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να ονειρευτείτε και να εμπιστευτείτε το ένστικτό σας να σας οδηγήσει.

Ιχθύς

Η πανσέληνος πέφτει στον δεύτερο οίκο του εισοδήματός σας, επομένως μπορεί να φτάσετε στο αποκορύφωμα ενός έργου δημιουργίας χρημάτων ή να νιώθετε ότι ήρθε η ώρα να στραφείτε σε ένα σχέδιο παιχνιδιού που είναι περισσότερο εναρμονισμένο με τις αξίες σας. Το να στηρίζεσαι σε αγαπημένα πρόσωπα μπορεί να σε βοηθήσει να σχεδιάσεις τα επόμενα βήματά σου.

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Στο πρώτο της πάθος, μια γυναίκα αγαπά τον αγαπημένο της, στη συνέχεια το μόνο που αγαπά είναι αγάπη» Lord Byron

Ο Λόρδος Βύρων πέθανε στις 19 Απριλίου 1824 στο πλευρό των Ελλήνων επαναστατών  στο Μεσολόγγι

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ζωή είναι σαν να κάνεις ποδήλατο. Για να διατηρήσεις την ισορροπία, πρέπει να συνεχίσεις να κινείσαι» Άλμπερτ Άινσταϊν

Μαθήματα σοφίας και ζωής από τον Άλμπερτ Άινσταϊν που πέθανε στις 18 Απριλίου του 1955

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η μνήμη της καρδιάς εξαλείφει τα άσχημα και μεγεθύνει τα καλά» Gabriel García Márquez

O σπουδαίος Gabriel García Márquez πέθανε στις 17 Απριλίου 2014, αλλά τα βιβλία του συνεχίζουν να μας ταξιδεύουν

Προτεινόμενα