Μη στάξει και μη βρέξει!

Υπάρχει καλύτερη εποχή από το καλοκαίρι για να κάνεις ατμόσφαιρα στη βεράντα με αναμμένα κεριά; Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να τα διατηρήσεις σε φόρμα και να τα ανάψεις με ασφάλεια!

Γεωργία Κοντού

Κεριά στον ήλιο; Είναι καταδικασμένα! Μην τα αποθηκεύεις ποτέ κοντά σε πηγές θερμότητας - το καλοκαίρι, εν προκειμένω, σε ηλιόλουστα σημεία του σπιτιού. Αποθήκευσέ τα σε σκοτεινό, δροσερό μέρος μετά τη χρήση - τα κεριά κηροπηγίου, ειδικότερα, σε οριζόντια θέση.

Αν ένα κερί "κολυμπάει" στο κηροπήγιο: Μαλάκωσε λίγο την άκρη του βυθίζοντάς το για μερικά δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και αμέσως μετά τοποθέτησέ το στο κηροπήγιο.

Όταν ανάβεις ένα κερί-κορμό για πρώτη φορά: Άφησέ το αναμμένο για λίγη ώρα (περίπου για 20 λεπτά ανά εκατοστό διαμέτρου) μέχρι να σχηματιστεί μια αρκετά μεγάλη και ασφαλής λιμνούλα γύρω από το φιτίλι.

Πότε να τα αποχωριστείς: Για λόγους ασφαλείας, πέταξε τα κεριά κηροπηγίου και τα κεριά-κορμούς όταν το ύψος τους δεν ξεπερνά πλέον τα πέντε εκατοστά. Το αντίστοιχο όριο για τα κεριά σε ποτήρια είναι το ένα εκατοστό. 

  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares