Μη στάξει και μη βρέξει!

Υπάρχει καλύτερη εποχή από το καλοκαίρι για να κάνεις ατμόσφαιρα στη βεράντα με αναμμένα κεριά; Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να τα διατηρήσεις σε φόρμα και να τα ανάψεις με ασφάλεια!

Γεωργία Κοντού

Κεριά στον ήλιο; Είναι καταδικασμένα! Μην τα αποθηκεύεις ποτέ κοντά σε πηγές θερμότητας - το καλοκαίρι, εν προκειμένω, σε ηλιόλουστα σημεία του σπιτιού. Αποθήκευσέ τα σε σκοτεινό, δροσερό μέρος μετά τη χρήση - τα κεριά κηροπηγίου, ειδικότερα, σε οριζόντια θέση.

Αν ένα κερί "κολυμπάει" στο κηροπήγιο: Μαλάκωσε λίγο την άκρη του βυθίζοντάς το για μερικά δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και αμέσως μετά τοποθέτησέ το στο κηροπήγιο.

Όταν ανάβεις ένα κερί-κορμό για πρώτη φορά: Άφησέ το αναμμένο για λίγη ώρα (περίπου για 20 λεπτά ανά εκατοστό διαμέτρου) μέχρι να σχηματιστεί μια αρκετά μεγάλη και ασφαλής λιμνούλα γύρω από το φιτίλι.

Πότε να τα αποχωριστείς: Για λόγους ασφαλείας, πέταξε τα κεριά κηροπηγίου και τα κεριά-κορμούς όταν το ύψος τους δεν ξεπερνά πλέον τα πέντε εκατοστά. Το αντίστοιχο όριο για τα κεριά σε ποτήρια είναι το ένα εκατοστό. 

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares