6 λάθη που κάνουν δυσκολότερο το καθάρισμα του σπιτιού

Βάλε τέλος στις λάθος πρακτικές και θα κουράζεσαι λιγότερο.

Μαριέτα Χριστοπούλου

Καθάρισμα σπιτιού, αυτό το βάσανο! Όσο και να σε κουράζει, πάντα θα υπάρχει στη ρουτίνα σου. Τι μπορείς να κάνεις, όμως, για να μην ταλαιπωρείσαι περισσότερο από όσο προβλέπεται; Αρχικά να σταματήσεις να κάνεις τα παρακάτω λάθη. Κάνουν την αποστολή "σπίτι στην πένα" πολύ πιο δύσκολη!

1. Ξεσκονίζεις με φτερό
Δυστυχώς ακόμα και αν περνάς πολύ χρόνο να ξεσκονίζεις με το φτερό, στην ουσία δουλεία δεν κάνεις. Και αυτό γιατί το συγκεκριμένο εργαλείο, το μόνο που κάνει είναι να πετάει τη σκόνη από το ένα σημείο στο άλλο. Να προτιμάς πανί μικροΐνες γιατί "γραπώνει" τη σκόνη.

2. Καθαρίζεις τα τζάμια όταν έχει ήλιο
Μπορεί να έχεις περισσότερη όρεξη να καθαρίζεις τα τζάμια όταν έχει ήλιο, όμως μάλλον κάνεις τη ζωή σου δυσκολότερη. Αυτό γιατί ο ήλιος βοηθάει το καθαριστικό σου να στεγνώσει πιο γρήγορα και έτσι μένουν στάμπες. Έτσι χρειάζεται να περάσεις ξανά και ξανά το σημείο. Να προτιμάς νυχτερινές ώρες ή μέρες με συννεφιά.

3. Φοράς παπούτσια στο σπίτι
Το να αφήσεις τα παπούτσια σου στην είσοδο, είναι ένα από τα πιο έξυπνα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να μειώσεις τη σκόνη και τη βρωμιά στο σπίτι. 

4. Δεν καθαρίζεις τη σκούπα σου
Αν δεν είσαι τυπική με το καθάρισμα της σκούπας σου, είναι πολύ πιθανό να σκουπίζεις... βρομίζοντας περισσότερο. Αν η σκούπα σου έχει σακούλα, άλλαξε τη όταν έχει γεμίσει στο 1/3 της. Αν δεν έχει σακούλα, άδειασε το δοχείο μετά από κάθε χρήση!

5. Ψεκάζεις, σκουπίζεις
Μη σκουπίζεις αμέσως το καθαριστικό που έριξες σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Δωσ' του λίγο χρόνο για να δράσει σε βάθος και μετά σκούπισε. 

6. Δεν είσαι τυπική στο πότε καθαρίζεις
Σίγουρα είναι πακέτο να πιάσεις τη σκούπα και τη σφουγγαρίστρα, το Σαββατοκύριακο που ήρθε μετά από μια πιεστική εβδομάδα. Όμως, το να αφήσεις το σπίτι βρώμικο δε σε βοηθάει, γιατί κάποια στιγμή θα την πάρεις την απόφαση και αυτό που θα συναντήσεις θα είναι ένα χάλι. Θα κουραστείς διπλά!About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares