Skip to main content

ΣΠΙΤΙ

6 λάθη που κάνουν δυσκολότερο το καθάρισμα του σπιτιού

Βάλε τέλος στις λάθος πρακτικές και θα κουράζεσαι λιγότερο.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Καθάρισμα σπιτιού, αυτό το βάσανο! Όσο και να σε κουράζει, πάντα θα υπάρχει στη ρουτίνα σου. Τι μπορείς να κάνεις, όμως, για να μην ταλαιπωρείσαι περισσότερο από όσο προβλέπεται; Αρχικά να σταματήσεις να κάνεις τα παρακάτω λάθη. Κάνουν την αποστολή "σπίτι στην πένα" πολύ πιο δύσκολη!

1. Ξεσκονίζεις με φτερό
Δυστυχώς ακόμα και αν περνάς πολύ χρόνο να ξεσκονίζεις με το φτερό, στην ουσία δουλεία δεν κάνεις. Και αυτό γιατί το συγκεκριμένο εργαλείο, το μόνο που κάνει είναι να πετάει τη σκόνη από το ένα σημείο στο άλλο. Να προτιμάς πανί μικροΐνες γιατί "γραπώνει" τη σκόνη.

2. Καθαρίζεις τα τζάμια όταν έχει ήλιο
Μπορεί να έχεις περισσότερη όρεξη να καθαρίζεις τα τζάμια όταν έχει ήλιο, όμως μάλλον κάνεις τη ζωή σου δυσκολότερη. Αυτό γιατί ο ήλιος βοηθάει το καθαριστικό σου να στεγνώσει πιο γρήγορα και έτσι μένουν στάμπες. Έτσι χρειάζεται να περάσεις ξανά και ξανά το σημείο. Να προτιμάς νυχτερινές ώρες ή μέρες με συννεφιά.

3. Φοράς παπούτσια στο σπίτι
Το να αφήσεις τα παπούτσια σου στην είσοδο, είναι ένα από τα πιο έξυπνα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να μειώσεις τη σκόνη και τη βρωμιά στο σπίτι. 

4. Δεν καθαρίζεις τη σκούπα σου
Αν δεν είσαι τυπική με το καθάρισμα της σκούπας σου, είναι πολύ πιθανό να σκουπίζεις... βρομίζοντας περισσότερο. Αν η σκούπα σου έχει σακούλα, άλλαξε τη όταν έχει γεμίσει στο 1/3 της. Αν δεν έχει σακούλα, άδειασε το δοχείο μετά από κάθε χρήση!

5. Ψεκάζεις, σκουπίζεις
Μη σκουπίζεις αμέσως το καθαριστικό που έριξες σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Δωσ' του λίγο χρόνο για να δράσει σε βάθος και μετά σκούπισε. 

6. Δεν είσαι τυπική στο πότε καθαρίζεις
Σίγουρα είναι πακέτο να πιάσεις τη σκούπα και τη σφουγγαρίστρα, το Σαββατοκύριακο που ήρθε μετά από μια πιεστική εβδομάδα. Όμως, το να αφήσεις το σπίτι βρώμικο δε σε βοηθάει, γιατί κάποια στιγμή θα την πάρεις την απόφαση και αυτό που θα συναντήσεις θα είναι ένα χάλι. Θα κουραστείς διπλά!

Διαβάστε επίσης

ΣΠΙΤΙ

5 στοιχεία που μπορούν να αλλάξουν την ατμόσφαιρα στον χώρο σου ακόμα κι αν διαθέτεις μικρό budget

Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να ανανεώσεις την αίσθηση που σου προκαλεί το σπίτι σου κάθε φορά που επιστρέφεις σε αυτό

ΣΠΙΤΙ

Δημιουργικά tips για να διακοσμήσεις ένα παιδικό δωμάτιο

Να πώς θα γίνει πιο όμορφο το δωμάτιο των μικρών ενοίκων του σπιτιού

ΣΠΙΤΙ

6 πράγματα για να κάνεις σε ένα μεγάλο spring clean στο σπίτι σου

Τα χαλιά φεύγουν και μαζί προετοιμάζουμε το σπίτι για τους θερινούς μήνες

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.