Αυτοσχέδιο πότισμα

Σκοπεύεις να λείψεις περίπου μία εβδομάδα για διακοπές, αλλά δεν έχεις σύστημα αυτόματου ποτίσματος; Αυτή είναι μια απλή και ανέξοδη λύση για να επιβιώσουν οι γλάστρες σου.

Γεωργία Κοντού

Οι ημέρες των διακοπών πλησιάζουν, κι εσύ δεν έχεις τακτοποιήσει ένα βασικό ζήτημα: το πότισμα των φυτών όσο θα λείπεις. Αν το διάστημα της απουσίας σου δεν ξεπερνά τη μία εβδομάδα, δεν χρειάζεται να μπεις στον κόπο και τα έξοδα της εγκατάστασης αυτόματου ποτίσματος, ούτε να υποχρεωθείς σε γείτονες και φίλους.

* Συγκέντρωσε μερικά άδεια πλαστικά μπουκάλια από εμφιαλωμένο νερό ή αναψυκτικά, χωρητικότητας 1,5 λίτρου. Γέμισέ τα με νερό και κάνε μια μικρή τρυπούλα στο καπάκι τους.

* Στερέωσέ τα αναποδογυρισμένα στο χώμα, ένα σε κάθε γλάστρα. Φρόντισε να μην είναι σε εντελώς κάθετη θέση, αλλά ελαφρώς πλάγια, ώστε να υπάρχει σταθερή ροή νερού και να μην κινδυνεύουν να "μπουκώσουν" από το χώμα. Μια ένδειξη ότι το έχεις κάνει σωστά είναι όταν ανεβαίνει στο μπουκάλι μία φυσαλίδα νερού (αν οι φυσαλίδες που ανεβαίνουν είναι πολλές, άλλαξε τη θέση του μπουκαλιού).

* Για να διατηρείται περισσότερο η υγρασία, μπορείς να καλύψεις την επιφάνεια του χώματος με μερικά πλατιά βότσαλα.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares