Skip to main content

ΣΠΙΤΙ

Παιδικό δωμάτιο: 4 Οικονομικές ιδέες για τη διακόσμησή του!

Αν σκοπεύετε να αλλάξετε τη διακόσμηση του παιδικού δωματίου στο σπίτι σας θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι μπορεί να χρειαστεί να την ξανακάνετε πολύ σύντομα. Όσο μεγαλώνουν τα παιδιά, αντίστοιχες πρέπει να είναι και οι αλλαγές στο δωμάτιο, ώστε αυτό να ανταποκρίνεται στις καινούργιες ανάγκες τους.



Γι’ αυτό, προτού προχωρήσετε σε κάποια μεγάλη ανακαίνιση που θα σας κοστίσει και αντίστοιχα χρήματα, μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω οικονομικές ιδέες διακόσμησης του παιδικού δωματίου. Έτσι, θα κερδίσετε όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε μέχρι την επόμενη μεγάλη αγορά καινούργιων επίπλων.

1. Γίνετε δημιουργικοί με τα έπιπλα του παιδικού δωματίου

Δώστε καινούργια εμφάνιση στα έπιπλα του παιδικού δωματίου χρησιμοποιώντας χρώματα κιμωλίας σε διάφορες αποχρώσεις.

Ένας οικονομικός τρόπος για να τα μεταμορφώστε μόνοι σας τα έπιπλα του δωματίου είναι βάφοντας τα με χρώματα κιμωλίας δημιουργώντας έτσι μοναδικές δημιουργίες που θα λατρέψουν τα παιδιά σας!

Μπορείτε επίσης, να τροποποιήσετε τα υπάρχοντα έπιπλα. Για παράδειγμα, μια επιφάνεια που εξυπηρετεί σήμερα ως χώρος για παιχνίδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί αργότερα ως επιφάνεια για μελέτη.

Σε αυτό είναι ιδιαίτερα βοηθητικό να έχετε πολυμορφικά έπιπλα που έχουν διάφορες χρήσεις.

2. Αλλάξτε τα διακοσμητικά του δωματίου

Το γούστο και οι προτιμήσεις των παιδιών αλλάζουν ανάλογα με την ηλικία τους και φυσικά είναι δύσκολο να αλλάζεις τόσο συχνά και τα έπιπλα του δωματίου τους.

Αλλάζοντας μικρά αντικείμενα διακόσμησης, θα δείτε μεγάλη διαφορά στο σύνολο του δωματίου χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα.

Έτσι, μπορείτε να επενδύσετε σε μικρά διακοσμητικά (π.χ μαξιλάρια) και λευκά είδη, όπως σεντόνια και μαξιλαροθήκες σε χρώματα ή θέματα που προτιμούν τα παιδιά σας, για να καλύψετε το παιδικό κρεβάτι.

3Δώστε έμφαση στην διακόσμηση του τοίχου

Η διακόσμηση του τοίχου του παιδικού δωματίου μπορεί να αλλάξει σημαντικά την εμφάνιση του χώρου.

Μπορείτε, λοιπόν, να τον στολίσετε με διάφορα διακοσμητικά όπως κορνίζες με φωτογραφίες, ζωγραφιές του παιδιού σας, εξώφυλλα με υπερήρωες ή με προσωπικά αντικείμενα προσθέτοντας χρώμα και δημιουργώντας μια πιο παιχνιδιάρικη διάθεση στον χώρο. 

Αυτού του είδους τα διακοσμητικά είναι και πολύ εύκολα να αντικατασταθούν με κάτι καινούργιο στο εσωτερικό τους όσο το παιδί σας μεγαλώνει και αλλάζουν οι προτιμήσεις του.

4. Φτιάξε διακοσμητικά από παλιά αντικείμενα

Μπορείτε επίσης, να αξιοποιήσετε τα παλιά παιχνίδια των παιδιών σας για να δημιουργήσετε καινούργια διακοσμητικά.

Πριν λοιπόν πετάξετε παιχνίδια και διακοσμητικά που πιστεύετε ότι δεν ταιριάζουν πια στο παιδικό δωμάτιο, παρατηρήστε αν το υλικό τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία ενός λαμπατέρ για παράδειγμα. 

Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φωτάκια νυκτός που δε χρειάζονται πια τα παιδιά σας, για να διακοσμήσετε το πλαίσιο του πολυέλαιου του δωματίου.

 Όπως καταλαβαίνετε από τις παραπάνω συμβουλές, μπορείτε να ανανεώσετε το παιδικό δωμάτιο εύκολα και οικονομικά.Το μόνο που χρειάζεται είναι να επιστρατεύστε τη δημιουργικότητα σας. Το αποτέλεσμα σίγουρα θα εντυπωσιάσει και θα δώσει μεγάλη χαρά στα παιδιά

Διαβάστε επίσης

ΣΠΙΤΙ

5 έξυπνα tips για να κάνεις τον χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος

Ακόμα και τα πιο μικρά σπίτια μπορούν να δείξουν πιο ευρύχωρα, αν ακολουθήσεις μερικές έξυπνες συμβουλές

ΣΠΙΤΙ

5 στοιχεία που μπορούν να αλλάξουν την ατμόσφαιρα στον χώρο σου ακόμα κι αν διαθέτεις μικρό budget

Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να ανανεώσεις την αίσθηση που σου προκαλεί το σπίτι σου κάθε φορά που επιστρέφεις σε αυτό

ΣΠΙΤΙ

Δημιουργικά tips για να διακοσμήσεις ένα παιδικό δωμάτιο

Να πώς θα γίνει πιο όμορφο το δωμάτιο των μικρών ενοίκων του σπιτιού

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department