Skip to main content

ΣΠΙΤΙ

Ανοιχτού τύπου κουζίνα: Tips οργάνωσης και λειτουργικότητας

 Μέρος που θα σου θυμίζει πάντα τις πιο όμορφες μυρωδιές του κόσμου, η κουζίνα αποτελεί καθοριστικό σημείο για κάθε σπίτι. Είναι η γωνιά που θα κουρνιάσεις για να απολαύσεις το βραδινό σου κρασάκι, ετοιμάζοντας παράλληλα ένα ζεστό γεύμα πριν τον ύπνο. Είναι, επίσης το σημείο που θα ετοιμάσεις τον καφέ σου και θα πάρεις το πρωινό σου.


Allyou

Η κουζίνα αποτελεί σημείο συνάντησης για την οικογένεια και για τους φίλους και πρέπει να είναι όσο το δυνατόν γίνεται πιο λειτουργική, ώστε να εξυπηρετεί όλες τις ανάγκες των μελών ενός σπιτιού. Για κάθε σπίτι, ανάλογα με τον χώρο και τις ανάγκες του, υπάρχουν πολλά και διαφορετικά είδη κουζίνας. Ένα από αυτά, που στην σύγχρονη εποχή θεωρείται αρκετά λειτουργικό είναι η κουζίνα ανοιχτού τύπου. Πάμε να δούμε τα χαρακτηριστικά της, αλλά και τους τρόπους που θα σε βοηθήσουν να την οργανώσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Open plan κουζίνα και χαρακτηριστικά

Η κουζίνα ανοιχτού τύπου ή αλλιώς open plan κουζίνα είναι η σύγχρονη εκδοχή της κλασικής, που συνήθως ήταν κλειστή και με πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Τι σημαίνει όμως ο όρος open plan;

Είναι κατά βάση μια περίπτωση κουζίνας που χαρακτηρίζεται από μοντέρνα στοιχεία και εκφράζει αυτό ακριβώς που λέει και το όνομά της. Αποτελεί αυτό το είδος που ανοίγει τις πόρτες της στο μαγείρεμα με φίλους, στο φαγητό με την παρέα και γενικότερα στην χρήση της για χαλάρωση, κουβέντα και ηρεμία. Οι κουζίνες αυτές ταιριάζουν πολύ στον σύγχρονο τρόπο ζωής και εισάγουν νέα στοιχεία στη διακόσμηση.

Πρόσθεσε μια τραπεζαρία

Η κουζίνα ανοιχτού τύπου μπορεί να απογειωθεί λειτουργικά και αισθητικά με μια μεγάλη τραπεζαρία! Με αυτό τον τρόπο, νοητά ενώνεται η κουζίνα με τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού και δημιουργείται έτσι μια τέλεια αρμονία, αλλά και επαφή με όλες τις πτυχές του σπιτιού. Η τραπεζαρία επίσης είναι και η ευκαιρία για επαφή με την οικογένεια και τους φίλους, σε μεγάλα μαγειρέματα και συγκεντρώσεις, που σίγουρα μπορεί να εξυπηρετήσει μια ανοιχτού τύπου κουζίνα. Αν θέλεις να κάνεις πράξη το παραπάνω tip, αξίζει να πάρεις κάποιες ιδέες από τις προτάσεις gruppocucine.gr.

Δώσε τα φώτα σου

Ο φωτισμός είναι το Α και το Ω στην διακόσμηση και μπορεί να προσδώσει μια τέλεια εικόνα στον χώρο, με όλες τις διαστάσεις του. Σε μια ανοιχτού τύπου κουζίνα μπορείς να επιλέξεις φωτιστικά με μίνιμαλ στοιχεία, σε ίδιες αποχρώσεις και διαστάσεις με αυτά του σαλονιού, ώστε να υπάρχει η ανάλογη συνέχεια και ισορροπία στον χώρο.

Σχετικά με το είδος του φωτισμού, τα ζεστά φώτα δημιουργούν την τέλεια ατμόσφαιρα και αποτελούν λειτουργική λύση για τις ώρες που θέλεις να μαγειρέψεις ή να απολαύσεις χαλαρά το γεύμα σου. Μην ξεχνάς ότι ένας σωστός φωτισμός στον ανάλογο χώρο είναι ικανός να αναδείξει κάθε γωνία, με όμορφο και ελκυστικό τρόπο.

Πρακτικοί, αποθηκευτικοί χώροι

Για τον λόγο ότι η κουζίνα αυτής της κατηγορίας είναι στην πράξη ένας ανοιχτός χώρος και ίσως σε δυσκολέψει στην αποθήκευση των σκευών ή των εργαλείων που χρειάζεσαι, αξίζει να σκεφτείς έξυπνα σχετικά με τους αποθηκευτικούς χώρους που θα επιλέξεις να χρησιμοποιήσεις.

Φρόντισε λοιπόν τα ντουλάπια του χώρου αυτού να είναι αρκετά μεγάλα, ώστε να μπορείς να τακτοποιήσεις με την ανάλογη τάξη, όλα αυτά που επιθυμείς να χωρέσεις στην αγαπημένη σου κουζίνα. Επίσης, κάτι ακόμη που θα μπορούσε να σε βοηθήσει είναι και μεγάλα και μοντέρνα καλάθια, που θα αποτελέσουν πρακτική, αλλά και άκρως αισθητική λύση για τον χώρο αυτού του είδους.

Αν κι εσύ επέλεξες να δημιουργήσεις μια κουζίνα ανοιχτού τύπου για το σπίτι σου, είναι πολύ εύκολο να ακολουθήσεις τα παραπάνω tips, ώστε να προσφέρεις στον χώρο την τέλεια οργάνωση και λειτουργικότητα και να καταφέρεις να τον χαρείς όσο λαχταράει η ψυχή σου! Τώρα, είναι η κατάλληλη στιγμή για το επόμενο μεγάλο τραπέζι με την οικογένεια!

Διαβάστε επίσης

ΣΠΙΤΙ

Πώς να απαλλαγείς από ανεπιθύμητες μυρωδιές στο σπίτι

Συμβουλές για να αλλάξει αμέσως η ατμόσφαιρα στον χώρο σου και να απαλλαγείς από ενοχλητικές μυρωδιές.

ΣΠΙΤΙ

Έξι υπερεκτιμημένες συσκευές για την κουζίνα (για να επενδύσεις σε κάτι καλύτερο για τις ανάγκες σου)

Πράγματα που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις πάνω από πέντε φορές και που δεν χρειάζεται να γεμίζουν τα ντουλάπια σου άσκοπα.

ΣΠΙΤΙ

Πώς να φέρεις festive ατμόσφαιρα στο σπίτι σου περισσότερο από έναν μήνα πριν τα Χριστούγεννα

Ακόμα κι αν δεν στολίσεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο, το σπίτι σου μπορεί να είναι η προσωπική σου winter wonderland πριν από τις γιορτές!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου

Ξεπεράστε τα διλήμματα που ανακόπτουν την ανοδική σας πορεία

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Beyoncé κυκλοφορεί το ολοκαίνουριο κομμάτι της, “My House”

Η πρώτη μουσική της δουλειά μετά το Renaissance είναι γεγονός. 

CELEBS

Ιωάννα Τούνη: Το νέο της μαγαζί στην Αθήνα

Πού θα βρίσκεται το νέο της κατάστημα ρούχων