Skip to main content

ΣΠΙΤΙ

Πώς να μετατρέψεις το σπίτι σου σε έναν ζεστό χώρο για τους φθινοπωρινούς μήνες

Με τον Οκτώβριο να έχει μπει για τα καλά, να πώς θα μεταμορφώσεις τον χώρο σου με cosy διάθεση.



Οι φθινοπωρινοί μήνες είναι αυτοί που μας βρίσκουν να επιστρέφουμε στις δουλειές, τις σπουδές και τις υποχρεώσεις μας, όσο ο καιρός ψυχραίνει και τα φύλλα των δέντρων ξεκινούν την ελεύθερη πτώση τους. Η δημιουργία ενός άνετου χώρου διαβίωσης για το φθινόπωρο μπορεί να κάνει το σπίτι μας να μοιάζει ζεστό και φιλόξενο, εκείνη την περίοδο του χρόνου που έχουμε ανάγκη για χαλάρωση και cocooning. Ακολουθούν μερικές συμβουλές και ιδέες που θα σε βοηθήσουν να φέρεις μια ζεστή φθινοπωρινή ατμόσφαιρα στο σπίτι σου, μεταμορφώνοντας τον χώρο και τη διάθεσή σου.

Ζεστός φωτισμός

Αντικατάστησε τους σκληρούς λαμπτήρες ψυχρού τόνου με πιο ζεστούς, που εκπέμπουν μαλακό χρώμα. Χρησιμοποίησε επίσης επιτραπέζια φωτιστικά, φωτιστικά δαπέδου και κεριά για να δημιουργήσεις μια ζεστή ατμόσφαιρα.

Χρώματα φθινοπώρου

Ενσωμάτωσε χρώματα εμπνευσμένα από το φθινόπωρο, όπως το βαθύ κόκκινο, το «καμένο» πορτοκαλί, το ζεστό καφέ και το γήινο πράσινο στη διακόσμησή σου. Αυτό μπορεί να γίνει με μαξιλάρια στον καναπέ, κουβέρτες, κουρτίνες και διακριτικές διακοσμητικές λεπτομέρειες.

Μαλακά υφάσματα

Πρόσθεσε απαλά και ανάγλυφα υφάσματα όπως κουβέρτες fleece, βελούδινα χαλιά και βελούδινα μαξιλάρια στα έπιπλά σου. Αυτά τα αντικείμενα όχι μόνο προσθέτουν ζεστασιά αλλά και ενισχύουν την αίσθηση χαλάρωσης και οικειότητας στον χώρο.

Πολυεπίπεδα κλινοσκεπάσματα

Στην κρεβατοκάμαρα, στρώσε το κρεβάτι σου με ζεστές κουβέρτες, παπλώματα και σεντόνια με μοτίβα εμπνευσμένα από την περίοδο, σε μαλακές αποχρώσεις που σε προσκαλούν για χαλάρωση. Παίξε επίσης με τις υφές των υφασμάτων.

Διακόσμησε με τη φύση στο νου

Φέρε στοιχεία από τη φύση μέσα στο σπίτι, ενσωματώνοντας αντικείμενα όπως αποξηραμένα λουλούδια, κουκουνάρια, και κλαδιά στη διακόσμησή σου. Ένα βάζο με λουλούδια σε «φθινοπωρινές» αποχρώσεις μπορεί να είναι ένα υπέροχο κεντρικό κομμάτι στην τραπεζαρία ή το γραφείο σου.

Άνετα καθίσματα

Τακτοποίησε τα έπιπλά σου με τρόπο που θα δημιουργεί οικείους χώρους μέσα στο σπίτι για τη χαλάρωσή σου. Αναπαυτικές καρέκλες και καναπέδες με πολλά μαξιλάρια είναι ό,τι πρέπει, το ίδιο και μαλακά πουφ.

Τζάκι ή κεριά

Εάν το σπίτι σου έχει τζάκι, χρησιμοποίησέ το για να δημιουργήσεις ένα ζεστό σημείο εστίασης στο σαλόνι. Αν όχι, επίλεξε αρωματικά κεριά για να προσθέσεις ζεστασιά και ατμόσφαιρα.

Φθινοπωρινά αρώματα

Τα κεριά που θα στολίσεις φρόντισε να είναι αρωματικά, ενώ επένδυσε και σε αρωματικά diffusers. Δώσε χαρακτήρα στον χώρο με τα αρώματα της κολοκύθας, μήλου-κανέλας, μπαχαρικών ή ξύλου, για να γεμίσει το σπίτι με τις μυρωδιές του φθινοπώρου.

Ριχτάρια

Κουβέρτες και μαλακά ριχτάρια στον καναπέ ή την πολυθρόνα όπου διαβάζεις και βλέπεις τηλεόραση, θα σε βοηθήσουν να νιώσεις χαλαρότητα εκείνα τα δροσερά βράδια του φθινοπώρου.

Διαβάστε επίσης

ΣΠΙΤΙ

5 έξυπνα tips για να κάνεις τον χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος

Ακόμα και τα πιο μικρά σπίτια μπορούν να δείξουν πιο ευρύχωρα, αν ακολουθήσεις μερικές έξυπνες συμβουλές

ΣΠΙΤΙ

5 στοιχεία που μπορούν να αλλάξουν την ατμόσφαιρα στον χώρο σου ακόμα κι αν διαθέτεις μικρό budget

Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να ανανεώσεις την αίσθηση που σου προκαλεί το σπίτι σου κάθε φορά που επιστρέφεις σε αυτό

ΣΠΙΤΙ

Δημιουργικά tips για να διακοσμήσεις ένα παιδικό δωμάτιο

Να πώς θα γίνει πιο όμορφο το δωμάτιο των μικρών ενοίκων του σπιτιού

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

«Ξέρεις ότι έχεις βρει κάποιον ξεχωριστό. Όταν μπορείς να κλείσεις για ένα λεπτό τα μάτια και να απολαύσεις άνετα τη σιωπή» Ούμα Θέρμαν

Στα 54, έχει δώσει τις δικές της μάχες, όχι μόνο ενσαρκώνοντας ρόλους αλλά και με το παράδειγμά της

CELEBS

Πέθανε ο σκηνοθέτης και παραγωγός Τάκης Χατζόπουλος

Ήταν, μαζί με τον Λάκη Παπαστάθη, δημιουργός της σειράς «Παρασκήνιο»

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Υποθέτω ότι έχω μια πολύ ανεπτυγμένη ικανότητα στην αυταπάτη, οπότε δεν είχα πρόβλημα να πιστεύω ότι είμαι κάποιος άλλος!» Ντάνιελ Ντέι Λούις

Στα 68 του, αν κι έχει αποσυρθεί από την υποκριτική, οι ερμηνείες που μας έχει χαρίσει θα μείνουν αξέχαστες