Skip to main content

ΣΠΙΤΙ

6 χρηστικά tips για να απαλλαγείς εύκολα από την ακαταστασία στο σπίτι

Κι όμως, ένα τακτοποιημένο σπίτι χωρίς περιττά πράγματα δεν είναι άπιαστο όνειρο!



Πιάνεις συνεχώς τον εαυτό σου να καθαρίζει την ακαταστασία στο σπίτι και αυτή να επανέρχεται μέσα σε λίγες μόλις ημέρες; Νιώθεις να πνίγεσαι από περιττά αντικείμενα, αλλά δεν ξέρεις τον τρόπο για να απαλλαγείς από αυτά; Τότε συνέχισε να διαβάζεις, για να δεις έξι έξυπνες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από το χάος στο σπίτι εύκολα και αποτελεσματικά.

Καθάρισε τακτικά

Κάνε το καθάρισμα και την τακτοποίηση μια τακτική συνήθεια αντί για κάτι που γίνεται σποραδικά, όταν το θυμάσαι. Αφιέρωσε λίγα λεπτά κάθε μέρα για να αποκαταστήσεις μια μικρή περιοχή του σπιτιού σου που είναι ακατάστατη. Αυτό αποτρέπει τη συσσώρευση ακόμη περισσότερης ακαταστασίας.

Ακολούθησε τον κανόνα One In, One Out

Για κάθε νέο αντικείμενο που φέρνεις στο σπίτι σου, προσπάθησε να αφαιρέσεις ένα παρόμοιο αντικείμενο. Αυτό βοηθά στη διατήρηση της ισορροπίας και αποτρέπει τη δημιουργία ακαταστασίας. Πριν αγοράσεις κάτι καινούργιο, σκέψου καλά αν το χρειάζεσαι πραγματικά και αν είσαι διατεθειμένη να αποχωριστείς κάτι άλλο για να του κάνεις χώρο.

Χρησιμοποίησε τις λύσεις αποθήκευσης με σύνεση

Επένδυσε σε λύσεις αποθήκευσης, όπως κάδους, καλάθια, ράφια και διοργανωτές συρταριών για να διατηρήσεις τα υπάρχοντά σου οργανωμένα. Χρησιμοποίησε κάθετο χώρο και κρυφούς χώρους αποθήκευσης για να μεγιστοποιήσεις τον χώρο και να μειώσεις την οπτική ακαταστασία.

Εκκαθάριση ανά κατηγορία

Αντί να ασχολείσαι με την εκκαθάριση ανά δωμάτιο, αποσυμπίεσε ανά κατηγορία (π.χ. ρούχα, βιβλία, είδη κουζίνας). Συγκέντρωσε όλα τα αντικείμενα από την ίδια κατηγορία σε ένα μέρος και έλεγξέ τα συστηματικά, κρατώντας μόνο αυτά που χρειάζεσαι, χρησιμοποιείς ή αγαπάς. Αυτή η μέθοδος σου επιτρέπει να βλέπεις την πλήρη έκταση των υπαρχόντων σου και διευκολύνει τη λήψη αποφάσεων.

Δώρισε, πούλησε ή ανακύκλωσε

Αντί να πετάξεις αντικείμενα που δεν χρειάζεσαι πλέον, σκέψου να τα δωρίσεις σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, να τα πουλήσεις στο διαδίκτυο και σε μπαζάρ στη γειτονιά σου ή να τα ανακυκλώσεις αν είναι δυνατόν. Αυτό όχι μόνο μειώνει την ακαταστασία αλλά και ωφελεί τους άλλους και το περιβάλλον.

Ορισμός ορίων

Θέσε όρια για ορισμένες κατηγορίες αντικειμένων, όπως τα ρούχα ή τα βιβλία. Για παράδειγμα, αποφάσισε να κρατήσεις μόνο όσα ρούχα χωρούν στη ντουλάπα σου ή όσα βιβλία χωράνε στις βιβλιοθήκες του σπιτιού. Όταν φτάσεις στο όριο, δείξε αντίσταση στην επιθυμία να συσσωρεύσεις περισσότερα και σκέψου να αποφορτιστείς περαιτέρω εάν είναι απαραίτητο.

Διαβάστε επίσης

ΣΠΙΤΙ

5 έξυπνα tips για να κάνεις τον χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος

Ακόμα και τα πιο μικρά σπίτια μπορούν να δείξουν πιο ευρύχωρα, αν ακολουθήσεις μερικές έξυπνες συμβουλές

ΣΠΙΤΙ

5 στοιχεία που μπορούν να αλλάξουν την ατμόσφαιρα στον χώρο σου ακόμα κι αν διαθέτεις μικρό budget

Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να ανανεώσεις την αίσθηση που σου προκαλεί το σπίτι σου κάθε φορά που επιστρέφεις σε αυτό

ΣΠΙΤΙ

Δημιουργικά tips για να διακοσμήσεις ένα παιδικό δωμάτιο

Να πώς θα γίνει πιο όμορφο το δωμάτιο των μικρών ενοίκων του σπιτιού

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου 

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου – Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρίζουν μετά από 10 χρόνια

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του ζευγαριού

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πασχαλινά έθιμα: "Λαζαράκια" και κάλαντα του Λαζάρου

Το Πάσχα ξεκινά με το Σάββατο του Λαζάρου και η παράδοση θέλει να νοστιμίζει με τα «Λαζαράκια».