Οδηγός επιβίωσης στο κάμπινγκ

Φέτος σκοπεύεις να κατασκηνώσεις; Ακολούθησε τις συμβουλές που έδωσε στο AllYou.gr ο κορυφαίος ελληνικός οδηγός κάμπινγκ E-Camping.gr.

Γεωργία Κοντού

Ο εξοπλισμός που θα χρειαστείς

Σκηνή: Επέλεξε μια μικρού μεγέθους, ελαφριά σκηνή. Καλό είναι να έχει δύο πόρτες, για να αερίζεται, και έναν πολύ μικρό προθάλαμο για τα σακίδια. Στην είσοδο της σκηνής βάλε μια ψάθα για να μη μεταφέρεις μέσα το χώμα και την άμμο. 

Υπόστρωμα: Δεν χρειάζεται φουσκωτό στρώμα (ή κάνεις κάμπινγκ και έρχεσαι σε επαφή με τη φύση, ή μεταφέρεις τις ανέσεις της πόλης μαζί σου). 

Υπνόσακος: Πάρε έναν καλοκαιρινό υπνόσακο που θα απλώσεις πάνω στο υπόστρωμα. Σκέπασέ τον με ένα σεντονάκι που θα έχεις φέρει από το σπίτι σου και, αν θες, ένα μαξιλαράκι.

Σακίδιο: Να έχει εξωτερικούς ιμάντες για να μπορείς να δέσεις σκηνή-υπόστρωμα-υπνόσακο.

Αιώρα: Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα στο κάμπινγκ!

Οι βασικές προμήθειές σου

Για το ντουζ, πάρε δοχεία νερού και βιοδιασπώμενα προϊόντα (σαμπουάν και σαπούνια). Μια ενδιάμεση λύση είναι πάντα και το πράσινο σαπουνάκι. Για νερό να έχεις πάντα άφθονα αποθέματα, και σε πόσιμο αλλά και για τις λοιπές ανάγκες (γύρω στα 4-5 λίτρα την ημέρα ανά άτομο).

Από φαγητό, μπορείς να πάρεις κονσέρβες και ξηρούς καρπούς. Μερικά ακόμη τρόφιμα που διατηρούνται εύκολα και μαγειρεύονται εύκολα (για να μη σκάσετε και στην κονσέρβα) είναι: μακαρόνια, ρύζι, πατάτες, όσπρια. 

Αν αποφασίσεις να μαγειρεύεις, θα χρειαστείς επιπλέον ένα γκαζάκι και μια κατσαρόλα, λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι, βασιλικό, μερικές κονσέρβες ντοματοπολτό και είστε έτοιμοι για βασιλικά γεύματα! Ρίγανη και θυμάρι μπορεί να βρεις και στην ελληνική φύση.

Άλλα χρήσιμα εφόδια: Κιτ Α' βοηθειών, χαρτί υγείας και μωρομάντιλα (να μυρίζετε και φρεσκαδούρα), σουγιά-πολυεργαλείο, σχοινί (να είσαι σίγουρη ότι θα σου χρησιμεύσει), σφυρί και έξτρα πασαλάκια.

Πού θα στήσεις 

Αν είσαι σε ερημικό σημείο προσπάθησε να μη φαίνεται από τους κοντινούς δρόμους και μονοπάτια: να έχεις φυσική κάλυψη από θάμνους και δέντρα. Θα σου συνιστούσαμε όμως αν δεν έχεις ιδιαίτερη εμπειρία να προτιμήσεις σημεία όπου υπάρχουν ήδη πολλοί κατασκηνωτές, όχι μόνο για την ασφάλεια των πραγμάτων σου αλλά και για την προσωπική σου ασφάλεια. Πάντα όμως να αποφεύγεις να αφήνεις πολύτιμα αντικείμενα μέσα στην σκηνή, ακόμα και σε οργανωμένο κάμπινγκ. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος μπορεί να περάσει την ώρα που λείπεις... 

www.e-camping.gr

 

 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!