Skip to main content

WELLNESS

Vegan ή lacto-free; Ο καφές σου και οι 4 εναλλακτικές σου!

…γιατί στην απόλαυση δεν κάνουμε συμβιβασμούς.



Ξέρω ανθρώπους που δίνουν σαφείς οδηγίες πώς θέλουν τον καφέ τους: «Cappuccino μέτριο, με μισή κουταλιά μαύρη ζάχαρη και ρόφημα καρύδας». «Γαλλικό σκέτο με ρόφημα σόγιας». «Cappuccino δύο δόσεις, μία με καφεΐνη και μία decaf με γάλα χωρίς λακτόζη»…

FLAT WHITE (2).jpgΓιατί ο καφές είναι μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις και εκεί δεν χωρούν υποχωρήσεις!

Καθένας μας είναι τόσο διαφορετικός, οπότε λογικό είναι να προτιμάμε τον καφέ μας με το δικό μας τρόπο.

Στον Γρηγόρη μπορώ να απολαμβάνω τον καφέ μου όπως τον θέλω εγώ: vegan -δηλαδή με ροφήματα σόγιας, αμυγδάλου, καρύδας- ή Lactose free.

Όπως κι αν τον ζητήσω, τον ετοιμάζουν όπως ακριβώς τον προτιμώ και πάντα με χαμόγελο.

Γιατί να προτιμήσει κανείς vegan καφέ; Διότι τα ροφήματα σόγιας, αμυγδάλου και καρύδας έχουν εξαιρετική γεύση και οφέλη που ούτε φανταζόσουν!

 

grigorisvegan.JPGΡόφημα σόγιας: ο πρωταθλητής της πρωτεΐνης!
Είναι τόσο πλούσιο σε πρωτεΐνες και βιταμίνες ώστε όσοι ακολουθούν vegan διατροφή ή έχουν δυσανεξία στη λακτόζη το προτιμούν για να κρατούν τη διατροφή, αλλά και τη γραμμή τους σε ισορροπία.
Ακόμα όμως και αν δεν ανήκει κανείς σε αυτές τις κατηγορίες, αλλά απλώς θέλει να φροντίζει τη διατροφή του, στον Γρηγόρη μπορεί να απολαμβάνει τα εντυπωσιακά οφέλη ενός ροφήματος σόγιας:  
 

Περιέχει μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης αλλά έχει το μισό αριθμό θερμίδων, λιπών και υδατανθράκων! Η πρωτεΐνη μάλιστα την οποία περιέχει είναι υψηλής ποιότητας, αφού παρέχει στον οργανισμό όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, που δεν μπορούν να παραχθούν από το σώμα και λαμβάνονται μόνο μέσω της διατροφής.  

Αποτελεί εξαιρετική πηγή ασβεστίου και επιπλέον περιέχει βιταμίνες Β2, Β12 και D.

Από τη φύση του, το 100% φυτικό ρόφημα σόγιας προστατεύει το καρδιαγγειακό μας σύστημα χάρη στη χαμηλή περιεκτικότητά του σε κορεσμένα λίπη και είναι φυσικά ελεύθερο από λακτόζη και γλουτένη, χαρακτηριστικό το οποίο το καθιστά εύκολο στη χώνεψη.

Επειδή το ρόφημα σόγιας είναι πλέον πολύ δημοφιλές, οι επιστήμονες μελετούν συνεχώς τα οφέλη του και εκτός από τα παραπάνω, έχουν ανακαλύψει επίσης ότι ενεργεί ως αντιοξειδωτικό, βοηθά στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου, αλλά και συμπτωμάτων μετά την εμμηνόπαυση, ενώ ανακουφίζει από τα συμπτώματα της οστεοπόρωσης.
Με όλα αυτά τα οφέλη, πώς να μην είναι το ρόφημα σόγιας, ίσως, η πιο συχνή "εναλλακτική" μας λύση ως ρόφημα στον καφέ μας;

FREDDO CAPPUCCINO (2).jpgΡόφημα αμυγδάλου: ελάχιστες θερμίδες, πολλές βιταμίνες!

Με μόλις 24 kcal στα 100 ml, το ρόφημα αμυγδάλου περιέχει μέχρι και λιγότερο από 1/4 των θερμίδων και λιγότερο από το μισό λίπος.
Δεν το αγαπάμε όμως μόνο γιατί μας βοηθάει να κρατάμε τη γραμμή μας. Το αγαπάμε και για την υπέροχη γεύση του και για τα πολλά οφέλη που έχει στην υγεία μας.
Χωρίς καθόλου κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη, αλλά πλούσιο σε ωμέγα-3, μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λίπη (που μειώνουν την «κακή» χοληστερίνη LDL, ενώ αυξάνουν την «καλή» χοληστερίνη HDL), το ρόφημα αμυγδάλου είναι ένας δυνατός σύμμαχος για την καρδιά μας. Εξάλλου, περιέχει και μαγνήσιο, που βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος.

Μπορεί να περιέχει λιγότερο ασβέστιο, αλλά το ρόφημα αμυγδάλου προσφέρει το 30% της ποσότητας ασβεστίου που οι ειδικοί συνιστούν να λαμβάνουμε καθημερινά. Σε συνδυασμό με τη βιταμίνη D που περιέχει, έχει σημαντικά οφέλη στην υγεία των οστών μας.
Ποιες άλλες βιταμίνες περιέχει το ρόφημα αμυγδάλου; Θα εκπλαγείς! Βιταμίνες B2 (ριβοφλαβίνη), B12, όπως επίσης και Ε, η οποία χάρη στις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες, πάντα στο πλαίσιο ενός υγιεινού τρόπου ζωής και μιας ισορροπημένης διατροφής, βοηθά τα κύτταρά μας να μη γερνούν τόσο γρήγορα, αλλά και στην αντιμετώπιση φλεγμονών.
Όπως και το ρόφημα σόγιας, είναι εύπεπτο, αφού είναι φυσικά ελεύθερο από λακτόζη και γλουτένη. Για όλα αυτά, στον Γρηγόρη ο καφές με ρόφημα αμυγδάλου είναι must επιλογή!

CAPPUCCINO.jpg

Ρόφημα καρύδας: Μας κρατά σε φόρμα!

Από πού να ξεκινήσει κανείς να απαριθμεί τα ευεργετικά χαρακτηριστικά του ροφήματος καρύδας, που κερδίζει συνεχώς πιστούς οπαδούς ανάμεσα σε όσους αναζητούν μια vegan, γευστική και πολύ θρεπτική εναλλακτική;

Μάλλον από την υπέροχη, εξωτική και φυσικά γλυκιά γεύση του… Ναι, έχει απίθανη γεύση!

Πέρα από αυτό όμως, έχει και σημαντικά οφέλη για την υγεία μας.

Βελτιώνει τη λειτουργία του καρδιαγγειακού μας συστήματος, ρίχνει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερίνης και κρατά τα αιμοφόρα αγγεία ελαστικά.

Όλοι όσοι γυμνάζονται θα βρουν στο ρόφημα καρύδας έναν δυνατό σύμμαχο, αφού τα υγιεινά λιπαρά οξέα που περιέχει (όπως το λαυρικό οξύ), εκτός από το ότι στηρίζουν την καλή λειτουργία της καρδιάς, βοηθούν και στο χτίσιμο των μυών, ενώ οι ηλεκτρολύτες -όπως το μαγνήσιο και το κάλιο-  βοηθούν στην αποκατάσταση του μυϊκού ιστού μετά την προπόνηση.

Τα ίδια ωφέλιμα λιπαρά οξέα δημιουργούν στον οργανισμό αίσθημα κορεσμού, κρατώντας μας μακριά από λιγούρες, άσκοπα τσιμπολογήματα και θερμίδες! Οι ερευνητές στο πανεπιστήμιο McGill ανακάλυψαν πως τα μεσαίας αλυσίδας τριγλυκερίδια βοηθούν επίσης στην απώλεια βάρους και την αποτοξίνωση. Το ρόφημα καρύδας ενισχύει τα όργανα του πεπτικού μας συστήματος, ενυδατώνοντάς τα και στηρίζοντας την καλή λειτουργία τους, ώστε αυτά να μεταβολίσουν το λίπος και να αποβάλουν από τον οργανισμό ό,τι δεν χρειάζεται.

Τέλος, η βιταμίνη D την οποία περιέχει ωφελεί τα οστά, η B12 συμβάλλει στη μείωση της κόπωσης στο πλαίσιο μια ποικίλης, ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής, ενώ ως 100% φυτικό προϊόν που είναι, δεν περιέχει λακτόζη.

Κι αν αναρωτιέσαι για τις θερμίδες του ροφήματος καρύδας, είναι μόλις 40 kcal ανά ποτήρι 200 ml!

gregory_keimeno2.jpgΑν, πάλι, προτιμάς τον καφέ σου με γάλα, αλλά θέλεις να βγάλεις από τη διατροφή σου τη λακτόζη, μπορείς απλά να ζητήσεις στον Γρηγόρη έναν Lacto Free. Είναι απαλλαγμένο από τους υδατάνθρακες που δημιουργούν όσα προβλήματα σχετίζονται με τη λακτόζη, αλλά καταναλώνοντάς το θα έχεις όλα τα οφέλη που θα είχες αν κατανάλωνες γάλα.

Είναι υπέροχο να μπορείς να απολαμβάνεις τον καφέ σου όπως ακριβώς τον προτιμάς και σου ταιριάζει, χωρίς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις!

 

Διαβάστε επίσης

WELLNESS

Afterburn effect: Αυτή είναι η κατάλληλη ώρα για γυμναστική, για να καις λίπος ακόμη και 48 ώρες μετά

Διαλειμματική προπόνηση, καταμερισμένη και κυκλική θα σε σώσουν

WELLNESS

Η ζωή έχει χιλιάδες τρόπους για να περάσεις το χρόνο σου από όσους τα social media

Στην εποχή του FOMO, εσύ διάλεξε το άγχος του να προλάβεις να ζήσεις πολλές εμπειρίες ζωής

WELLNESS

Νέα έρευνα δείχνει ότι η βιταμίνη D είναι ο από μηχανής θεός μας ενάντια στον Covid-19

Τροφές και συνήθειες που πρέπει να εντάξεις στη ζωή σου για να βγεις σώα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 18 Απριλίου

Τα εμπόδια που βρίσκονταν στον δρόμο σας θα αρχίσουν να απομακρύνονται

VIRAL

The Sympathizer: Είδαμε το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς με τον Robert Downey Jr.

Η νέα σειρά από τον σκηνοθέτη του «Oldboy» και «The Handmaiden» είναι ένα καταιγιστικό κατασκοπευτικό θρίλερ με φόντο το τέλος του πολέμου του Βιετνάμ.

ΣΙΝΕΜΑ

Φεστιβάλ Σύγχρονου Σουηδικού Κινηματογράφου στο Studio New Star Art Cinema

H New Star διοργανώνει μία σειρά προβολών, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Σουηδίας.