Απόκτησε το σώμα που ονειρεύεσαι, επιστρέφοντας… στις παιδικές σου συνήθειες

Γυμνάσου σαν παιδί!

Μαρία Μυλωνά

Αν δεν σου αρέσει η γυμναστική ή δυσκολεύεσαι να τη μετατρέψεις σε ευχάριστη καθημερινή συνήθεια, προσπάθησε να ξυπνήσεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου! Το να βρεις την κατάλληλη άσκηση είναι εύκολο, αρκεί να θυμηθείς τα παιχνίδια που σου άρεσαν όταν ήσουν παιδί. Να μερικές ιδέες:

Αν σου άρεσε το ποδοσφαιράκι: Δοκίμασε το τένις ή τις ρακέτες. Και σ’ αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να χτυπάς την μπάλα, απλά αυτή τη φορά χρησιμοποιώντας ρακέτα. 

Αν έπαιζες μήλα: Παίξε βόλεϊ. Έχεις λιγότερες πιθανότητες να τραυματιστείς από την μπάλα, αλλά και πάλι πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική με τα χέρια και τα μάτια σου. 

Αν σκαρφάλωνες σε δέντρα: Κάνε ορειβασία. Είναι πολύ πιο ασφαλής και θα εξασκήσεις, παράλληλα, τόσο τους μυς όσο και το μυαλό σου (προσπαθώντας να βρεις την κατάλληλη διαδρομή) είτε επιλέξεις να κάνεις την άσκηση σε γυμναστήριο είτε στο βουνό.

Αν έπαιζες στον κήπο: Ασχολήσου με το γκολφ. Αν το άθλημα σε τρομάζει ή σου φαίνεται βαρετό μπορείς να δοκιμάσεις το μπόουλινγκ. Και τα δύο απαιτούν συγχρονισμό και καλή «συνεργασία» ανάμεσα στα μάτια και τα χέρια. 

Αν έκανες ενόργανη: Ξεκίνα αερόμπικ. Σ’ αυτή την περίπτωση έχεις άπειρες επιλογές. Από την κλασική μορφή αεροβικής άσκησης μέχρι χορούς λάτιν και σάλσα. 

Αν έπαιζες σκοινάκι ή λάστιχο: Τα ελαφρά πηδηματάκια είναι καλή άσκηση για σένα. Η κίνηση σού είναι ήδη γνωστή. Αυτό που ίσως δεν ξέρεις είναι ότι η άσκηση αυτή θα σε βοηθήσει να κάψεις θερμίδες και να γυμνάσεις αρμονικά όλο το σώμα.

Αν έπαιζες αμπάριζα: Διάλεξε μία πολεμική τέχνη. Προτίμησε το καράτε ή το tae kwon do. Είναι ασφαλέστερες μέθοδοι για να κάψεις θερμίδες, εκτονώνοντας παράλληλα την έντασή σου. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares