3 ασκήσεις για να κερδίσεις πόντους (κυριολεκτικά)

ΕΤΣΙ θα σταθείς στο ύψος σου!

Μαρία Μυλωνά

Αυτές οι 3 ασκήσεις θα σου διασφαλίσουν μία καλή στάση σώματος, μειώνοντας έτσι τους μυοσκελετικούς πόνους και χαρίζοντάς σου μερικούς πόντους! Εφάρμοσέ τις 4 φορές την εβδομάδα!

1. Έκταση θώρακα 

Α. Ξάπλωσε ανάσκελα, με τα γόνατα λυγισμένα και τα πέλματα ν’ ακουμπούν στο πάτωμα. Λύγισε τους αγκώνες  και φέρε τους ενωμένους μπροστά από το στήθος, ώστε οι παλάμες σου να είναι στο ύψος του μετώπου, σε στάση προσευχής.

Β. Με τους αγκώνες λυγισμένους σε ορθή γωνία, προέκτεινε τα χέρια σου στο πλάι, ώστε ν’ ακουμπήσουν στο πάτωμα. Θα πρέπει να νιώσεεις ότι ο θώρακας και οι ώμοι σου «ανοίγουν». Σ’ αυτή τη στάση πάρε τρεις αναπνοές και, κατόπιν, με αργούς ρυθμούς, σήκωσε τα χέρια σου στην αρχική θέση. Θα πρέπει να νιώθεις τέντωμα στην ωμοπλάτη. Κάνε 10 επαναλήψεις. 

2. Επίκυψη στον τοίχο

Α. Στάσου με την πλάτη στον τοίχο και τα χέρια  στο πλάι. Ένωσε τις φτέρνες, σε απόσταση περίπου 3-5 εκατοστών από τον τοίχο, με τα δάχτυλα των ποδιών ελαφρώς προς τα έξω.

Β. Σφίξε τους κοιλιακούς και χαλάρωσε τη μέση σου. Κατόπιν, σκύψε λίγο κάθε φορά, ώσπου ο κόκκυγας (η ουρά) να είναι το μόνο μέρος του σώματός σου που ακουμπάει στον τοίχο. Επίστρεψε σταδιακά στην αρχική στάση. Κάνε 3 επαναλήψεις.

3. Ενδυνάμωση ώμων 

Α. Στάσου όρθια, με τα γόνατά σου ελαφρώς λυγισμένα και τους μηρούς σε απόσταση, κρατώντας σε κάθε χέρι από ένα βαράκι που ζυγίζει τουλάχιστον 1,5 κιλά. Κρατώντας την πλάτη ίσια, λύγισε μπροστά, ώστε ο κορμός σου να σχηματίσει γωνία 45°. Άφησε τα χέρια σου να κρέμονται, με τις παλάμες να κοιτούν προς τα μέσα.

Β. Πίεσε τους αγκώνες προς τα μέσα, για να σηκώσεις τα βαράκια 5 με 8 εκ., και κατόπιν χαλάρωσε. Κάνε 10 επαναλήψεις. About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares