Skip to main content

FITNESS

Αυτό είναι το ΑΠΟΛΥΤΟ μυστικό για να κάψεις περισσότερες θερμίδες

Εκεί πρέπει να... ρίξεις το βάρος σου!


Μαρία Μυλωνά

Ερευνητές από το Εργαστήριο Ανθρώπινης Επίδοσης στο Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν-Λα Κρος επιμένουν πως μόνο χρησιμοποιώντας το σώμα μας –συν η θέληση να πιέσουμε τα όριά του- μπορούμε να κάψουμε περισσότερες θερμίδες απ’ ότι με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Στη συγκεκριμένη μελέτη συμμετείχαν 16 άτομα σε καλή φυσική κατάσταση. Οι 16 αυτοί ενήλικες συμμετείχαν σε ένα 20λεπτο πρόγραμμα που συμπεριλάμβανε ασκήσεις όπως pushups, burpees, καθίσματα και προβολές, όλα με το βάρος του σώματος και μόνο. Ο John Porcari, επικεφαλής ερευνητής και διευθυντής του εργαστηρίου επίδοσης του πανεπιστημίου, επισημαίνει πως οι συμμετέχοντες έκαψαν κατά μέσο όρο 15 θερμίδες το λεπτό, σχεδόν τις διπλάσιες απ’ όσες θα έκαιγαν εάν έτρεχαν για πολλή ώρα.

Το μυστικό για καλές καύσεις θερμίδων είναι η μεγάλη προσπάθεια, σε όποιο είδος άσκησης κι αν κάνετε, εξηγεί ο ειδικός. “Θα πρέπει να νιώθετε πολύ “άβολα”. Εάν στο τέλος της προπόνησης δεν νιώθετε εξαντλημένοι, κάτι δεν κάνετε καλά”.

Στη μελέτη, οι συμμετέχοντες ολοκλήρωσαν μια σειρά ασκήσεων όπου προσπαθούσαν στο μέγιστο για 20 δευτερόλεπτα, μετά ξεκουράζονταν για 10 και επανέλαβαν τη διαδικασία για τέσσερα λεπτά επί πέντε φορές. “Ο τρόπος αυτός ενεργοποιεί εντυπωσιακά τις καύσεις του οργανισμού” εξηγεί ο Porcari. “Κάθε μορφή διαλειμματικής άσκησης υψηλής έντασης μπορεί να έχει μεγάλη επίδραση στη λειτουργία του μεταβολισμού σας, όχι μόνο τη στιγμή της άσκησης αλλά και στη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας  σας”.

Ο Porcari προτείνει να ενσωματώσετε μία ή δύο προπονήσεις διαλειμματικής υψηλής έντασης στο εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα, φροντίστε όμως να μην το παρακάνετε και να έχετε και ημέρες ξεκούρασης.

Πηγή: http://www.iatrikanea.gr/

Διαβάστε επίσης

FITNESS

6 είδη γυμναστικής για να βελτιώσεις την αντοχή σου στη φυσική δραστηριότητα

Τι να ξεκινήσεις για να δεις την αντοχή σου να βελτιώνεται άμεσα.

FITNESS

7 ασκήσεις δαπέδου χωρίς εξοπλισμό για να χάσετε 10 κιλά σε ένα μήνα

Γίνετε 10 κιλά ελαφρύτεροι προσθέτοντας αυτές τις εγκεκριμένες από τους ειδικούς ασκήσεις δαπέδου στη ρουτίνα σας

FITNESS

10 συμβουλές που σίγουρα χρειάζεσαι αν είσαι κι εσύ fitness newbie

Ο δεκάλογος της αρχάριας στη γυμναστική, για να πάνε όλα καλά

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν φοβάμαι τα ελαττώματά μου. Λατρεύω τις ατέλειές μου» Lady Gaga

Happy birthday στη μία και μοναδική Lady Gaga

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο τραγουδιστής

Kατά την διάρκεια των προβών του για το J2US

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips ταχείας ανάρρωσης μετά από χωρισμό

Πώς να κάνεις τον πόνο του χωρισμού να περάσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά