Κάνε την (σωστή) κίνηση!

Αυτή η εβδομάδα είναι η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κίνησης. Εσύ θα μείνεις... στάσιμη; 

Μαρία Μυλωνά

Σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου (2013) για την άσκηση και τη σωματική δραστηριότητα, το 59% των Ελλήνων δεν πραγματοποιεί κανενός είδους συστηματική σωματική δραστηριότητα, ενώ ένα επιπλέον 10% δηλώνει ότι σπάνια κάνει κάποιο είδος συστηματική σωματικής δραστηριότητας. Συνολικά δηλαδή, το 69% του Ελληνικού πληθυσμού είναι σωματικά αδρανές!

Ανήκεις στο παραπάνω ποσοστό; Αυτή την εβδομάδα έχεις την τέλεια αφορμή για να... μπεις στη δράση!

Εκατομμύρια Ευρωπαίοι κάθε χρόνο ευαισθητοποιούνται για τα οφέλη της σωματικής δραστηριότητας με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κίνησης (29/09 - 05/10) που διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια στις χώρες μέλη της Ε.Ε.. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κίνησης έχει σαν στόχο να υπενθυμίσει τα οφέλη που προκύπτουν από έναν ενεργό και δραστήριο τρόπο ζωής καθώς και από τη συστηματική ενασχόληση με αθλητικές δραστηριότητες. Στα πλαίσιά της, οργανώνονται πανευρωπαϊκά περισσότερες από 1800 εκδηλώσεις που αφορούν... τι άλλο, πάρα την ίδια την κίνηση!

Το 2013 με αφορμή αυτές της εκδηλώσεις, μπήκαν σε κίνηση 500,000 ευρωπαίοι σε 33 χώρες και στόχος είναι μέχρι το 2020 ο αριθμός αυτός να φτάσει τα 100 εκατομμύρια!

Ενημερώσου για τις εκδηλώσεις στη χώρα μας εδώAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares