Μια βόλτα στο κρύο σε κάνει να αδυνατίζεις! - AllYou.gr

Search

 

Μια βόλτα στο κρύο σε κάνει να αδυνατίζεις!

Να γιατί δεν πρέπει να γκρινιάζεις για τον βαρύ χειμώνα.

18 Φεβρουαρίου 2017
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Αν η αισιοδοξία δεν είναι το δυνατό σου σημείο και παραπονιέσαι συνεχώς για το πόσο κρύο κάνει φέτος το χειμώνα, μάθε ότι έχει και τα καλά του: Χάνεις κιλά. Αν θες.

Και ενώ όλοι ξέρουμε ότι τον χειμώνα παίρνουμε παραπάνω κιλά, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το κρύο μάς κάνει να αδυνατίζουμε. Τι ισχύει τελικά; 

Οι μελέτες έχουν δείξει ότι ναι, το κρύο έχει σχέση με την απώλεια κιλών. 
Πώς εξηγείται αυτό επιστημονικά; Όλα γίνονται χάρη στο καφέ λίπος και την ορμόνη ιριζίνη που δραστηριοποιούνται από τις ακούσιες μυικές συσπάσεις που κάνεις, όπως όταν τουρτουρίζεις, για παράδειγμα.

Αυτό το συμπέρασμα βέβαια δεν πρέπει να παρερμηνευτεί και να αρχίσεις να πετάς ρούχα και να βγαίνεις έξω με το κοντομάνικο μόνο και μόνο για να αδυνατίσεις. Προφανώς. 

Θα σου κάνει όμως καλό τόσο στην ψυχολογία σου όσο οι θερμοκρασίες ακόμα κρατιούνται χαμηλές, τόσο και στις συνήθειές σου, όπως το να ανεβάζεις στο φουλ τον θερμοστάτη ή να κλείνεσαι στους τέσσερις τοίχους επειδή έξω έχει ψόφο. 

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βγεις. Και το ακόμα καλύτερο να βγεις και να τρέξεις, ή να πας για γυμναστική, ή έστω για ένα χαλαρό περπάτημα. Ε, μην τα περιμένουμε και όλα από τον χειμώνα!
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

20 λεπτά Miha = 6 ώρες γυμναστικής

Το μυστικό βρίσκεται στο... ρεύμα