Μια βόλτα στο κρύο σε κάνει να αδυνατίζεις!

Να γιατί δεν πρέπει να γκρινιάζεις για τον βαρύ χειμώνα.

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Αν η αισιοδοξία δεν είναι το δυνατό σου σημείο και παραπονιέσαι συνεχώς για το πόσο κρύο κάνει φέτος το χειμώνα, μάθε ότι έχει και τα καλά του: Χάνεις κιλά. Αν θες.

Και ενώ όλοι ξέρουμε ότι τον χειμώνα παίρνουμε παραπάνω κιλά, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το κρύο μάς κάνει να αδυνατίζουμε. Τι ισχύει τελικά; 

Οι μελέτες έχουν δείξει ότι ναι, το κρύο έχει σχέση με την απώλεια κιλών. 
Πώς εξηγείται αυτό επιστημονικά; Όλα γίνονται χάρη στο καφέ λίπος και την ορμόνη ιριζίνη που δραστηριοποιούνται από τις ακούσιες μυικές συσπάσεις που κάνεις, όπως όταν τουρτουρίζεις, για παράδειγμα.

Αυτό το συμπέρασμα βέβαια δεν πρέπει να παρερμηνευτεί και να αρχίσεις να πετάς ρούχα και να βγαίνεις έξω με το κοντομάνικο μόνο και μόνο για να αδυνατίσεις. Προφανώς. 

Θα σου κάνει όμως καλό τόσο στην ψυχολογία σου όσο οι θερμοκρασίες ακόμα κρατιούνται χαμηλές, τόσο και στις συνήθειές σου, όπως το να ανεβάζεις στο φουλ τον θερμοστάτη ή να κλείνεσαι στους τέσσερις τοίχους επειδή έξω έχει ψόφο. 

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βγεις. Και το ακόμα καλύτερο να βγεις και να τρέξεις, ή να πας για γυμναστική, ή έστω για ένα χαλαρό περπάτημα. Ε, μην τα περιμένουμε και όλα από τον χειμώνα!
 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares