Μήπως είσαι εθισμένη με τη γυμναστική;

Χωρίς βάρη και push ups δεν ζεις! Τα σημάδια που σου δείχνουν ότι το 'χεις παρακάνει...

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Όταν οι άλλοι κάνουν πικνίκ, εσύ παίρνεις το ποδήλατο και διανύεις ατελείωτα χιλιόμετρα. Όταν οι φίλες σου πάνε για καφέ, εσύ χτυπάς 4ωρα στο γυμναστήριο. Και σίγουρα διαβάζεις τώρα αυτό το άρθρο κάνοντας βαράκια! Μήπως έχεις εθιστεί στη γυμναστική και δεν το ξέρεις; 

Καλά κάνεις που φροντίζεις τον εαυτό σου και δεν σπαταλάς τον χρόνο σου σε άσκοπες δραστηριότητες (σ.σ. αν και ένας καφές με τις φίλες είναι πάντα το καλύτερο αντικαταθλιπτικό).

Μήπως όμως το έχεις παρακάνει; Για δες!

Τι εννοούμε με τη φράση «εθισμένη στη γυμναστική»: 

Πρόκειται για την ανθυγιεινή εμμονή με τη γυμναστική η οποία προκαλείται σε όσους έχουν πρόβλημα με την εικόνα και το σώμα τους, ενώ ενδεχομένως να πάσχουν και από διατροφικές διαταραχές. 

Πώς προκαλείται ο εθισμός;

Όταν γυμνάζεσαι γίνεται έκκριση χημικών στο νευρικό σου σύστημα που προκαλούν την αίσθηση της ευχαρίστησης. Ενισχύεται η πααγωγή ενδομορφινών και ντοπαμίνης, των νευροδιαβιβαστών που παράγονται όταν κάποιος κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών! Φαντάσου. 

Έτσι ουσιαστικά εθίζεσαι στην... ευχαρίστηση και δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτή, κάνοντας στην άκρη φίλους, δουλειά, ξεκούραση. 

Αν αναγνώρισες τον εαυτό σου, ζήτα τη βοήθεια ενός ειδικού. Και όταν λέμε ειδικού δεν εννοούμε γυμναστή, έτσι;
  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares