Να γιατί σε αδυνατίζει η γιόγκα

Όσο ήπια σου φαίνεται, τόσο αποτελεσματική είναι.

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Βλέπεις μια κοπέλα να ιδρωκοπά στο γυμναστήριο και να διανύει χιλιόμετρα πάνω στον διάδρομο ή στο ποδήλατο.

Και βλέπεις και μια άλλη, που κάθεται εντελώς ζεν σε ένα στρωματάκι και κάνει γιόγκα. Ποια πιστεύεις ότι θα αδυνατίσει;

Σίγουρα το μυαλό σου πάει στην πρώτη κοπέλα, σωστά; Κι όμως, η γιόγκα όσο ήπια και χαλαρή σου φαίνεται, τόσο αποτελεσματική αποδεικνύεται στο θέμα της απώλειας πόντων και κιλών. 

Με την προϋπόθεση ότι έχεις ξεκινήσει ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής, η γιόγκα θα προσφέρει μεγάλα οφέλη σε σώμα και πνεύμα:

1. Η σωστή αναπνοή είναι το πρωταρχικό στοιχείο. Καθώς πρέπει να συγκεντρώνεσαι σε αυτή για να εφαρμόσεις σωστά τις ασκήσεις, μαθαίνεις να χαλαρώνεις ενώ το μυαλό σου αδειάζει από εκκρεμότητες και προβλήματα. Παράλληλα, η σωστή αναπνοή και η αυτοσυγκέντρωση αυξάνει τις πιθανότητες για καλά αποτελέσματα των ασκήσεων, ενώ  αυξάνεται η ενέργειά σου μέσα στη μέρα και μειώνεται το στρες. 

2. Το λιγότερο στρες σε οδηγεί σε μια σειρά θετικών αλλαγών όπως στο να κάνεις ποιοτικές επιλογές φαγητού ελέγχοντας και την ποσότητα που καταναλώνεις. Όταν είμαστε στρεσαρισμένες μπορούμε να φάμε ανεξέλεγκτα, όλες μας. 
 

3. Καταπολεμά το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς. Πώς; Με τη γιόγκα μειώνονται τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης που ευθύνεται για το κοιλιακό λίπος, και έτσι με τον καιρό λες αντίο στην κοιλίτσα που πετάει.
 

4. Βοηθάει στον καλύτερο ύπνο. Το να κοιμάσαι καλά είναι πολύ σημαντικό για την υγεία αλλά και για το αδυνάτισμα. Η ποιότητα του ύπνου σχετίζεται, σύμφωνα με έρευνες, με την αποτελεσματικότητα μιας δίαιτας ενώ το πρόβλημα της αϋπνίας μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση και υπερφαγία.
 

5. Σε βοηθά να αγαπήσεις περισσότερο το σώμα και τον εαυτό σου. Και αυτό είναι το κλειδί για να προσπαθείς να γίνεσαι ολοένα και καλύτερη, πιο fit και πιο ήρεμη. About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares