Skip to main content

FITNESS

9 αποτελεσματικοί τρόποι για να... κολλήσεις με το πρόγραμμα άσκησής σου

Κορίτσια, πιάνουν. 


Μαρία Μυλωνά

Πόσες φορές έχεις ακούσει κάποια, ή ακόμα και τον εαυτό σου, να λέει, «Τα παρατάω. Είναι βαρετή η γυμναστική». Πάνω από 65% των ανθρώπων που ξεκινούν ένα πρόγραμμα άσκησης το εγκαταλείπουν μετά από 4 με 6 εβδομάδες. Περίεργο, έτσι δεν είναι; Όχι αλήθεια. Ο αρχικός ενθουσιασμός συχνά αντικαθίσταται με ανία. Τα περισσότερα αθλητικά ρούχα κι εξοπλισμός που αγοράζουν οι άνθρωποι βρίσκουν γρήγορα το δρόμο τους στις εσοχές της ντουλάπας.

Το κλειδί στο να παραμείνεις στο πρόγραμμα άσκησής σου είναι να το κάνεις διασκεδαστικό. Η άσκηση δεν είναι απλά ένα μέσο για φυσική κατάσταση, καλή υγεία, έλεγχο του βάρους και μακροζωία. Είναι μια δραστηριότητα που απαλύνει το άγχος κι είναι γεμάτη με διασκέδαση. Να κάποιες συμβουλές για να κρατήσεις το πρόγραμμα άσκησής σου ενδιαφέρον, απολαυστικό, και πάνω από όλα, γεμάτο με διασκέδαση, έτσι ώστε να χάνεις στην πραγματικότητα βάρος χωρίς καν να το καταλαβαίνεις:

1. Μην περιμένεις αποτελέσματα πολύ σύντομα. Είτε είναι έλεγχος του βάρους ή φυσική κατάσταση αυτό που ψάχνεις, θυμήσου, «Η Ρώμη δε χτίστηκε σε μια μέρα, ούτε κι εσύ.» Δώσε στο σώμα σου χρόνο να προσαρμοστεί στο τακτικό σου πρόγραμμα περπατήματος.

2. Κάνε το πρόγραμμα άσκησής σου βολικό κι ευέλικτο. Όσο πιο προσαρμόσιμος είσαι στο πώς και πότε να γυμναστείς, τόσο πιο πιθανό είναι να το κάνεις τακτικά.

3. Βάλε ποικιλία στο πρόγραμμα άσκησής σου. Να έχεις διάφορες ώρες που ασκείσαι (πρωί, απόγευμα ή βράδυ) ανάλογα με το πρόγραμμά σου.

4. Άλλαζε τη ρουτίνα σου κάθε μια-δυο βδομάδες. Προσπάθησε να αναμειγνύεις τις δραστηριότητές σου για να κρατάς τα πράγματα ενδιαφέροντα. Πήγαινε για ένα μεγάλο περίπατο ένα απόγευμα ή βράδυ μετά τη δουλειά. Πάρε το ποδήλατό σου για καμιά ώρα ένα απόγευμα το Σαββατοκύριακο. Η γυμναστική δε χρειάζεται να είναι μονότονη!

5. Κατέγραφε το βάρος σου μόνο μια φορά την εβδομάδα. Δες αν χάνεις το ποσό του βάρους που θα ήθελες να χάνεις, ή αν απλά ασκείσαι για να διατηρήσεις το υπάρχον σου βάρος.

6. Γυμνάσου με μια φίλη. Η άσκηση μπορεί να είναι μια κοινωνική δραστηριότητα καθώς και καλή για τη υγεία σου. Το να έχεις μια φίλη που κάνετε γυμναστική παρέα θα κρατήσει την άσκηση διασκεδαστική και θα βοηθήσει να σε παρακινήσει όταν δεν έχεις όρεξη.

7. Μη φοβηθείς να κάνεις ένα διάλειμμα για λίγες μέρες ή ακόμα και μια εβδομάδα. Οποιοδήποτε πρόγραμμα άσκησης μπορεί τελικά να γίνει λίγο κουραστικό. Λίγες μέρες διάλειμμα από το πρόγραμμά σου θα σου δώσει μια σύντομη ανάσα έτσι ώστε να επιστρέψεις στο πρόγραμμα άσκησής σου με ανανεωμένο ενδιαφέρον κι ενθουσιασμό. Θυμήσου, δε θα πάρεις όλο το βάρος σου πίσω ή θα χάσεις τη φόρμα σου αν κάνεις ένα περιστασιακό διάλειμμα.

8. Ποτέ μην ασκείσαι αν είσαι άρρωστη ή τραυματισμένη. Το σώμα σου χρειάζεται χρόνο να θεραπευτεί και να αναρρώσει από οτιδήποτε σε πονάει. Θυμήσου, δε μπορείς να γυμναστείς όταν είσαι άρρωστη ή τραυματισμένη. Πολλοί φανατικοί με τη γυμναστική το έχουν δοκιμάσει αυτό με καταστροφικά αποτελέσματα. Για παράδειγμα, ένας τεταμένος μυς έχει επιδεινωθεί σε ένα κάταγμα οστού ή ένα απλό κρύωμα έχει μετατραπεί σε πνευμονία. Να ακούς το σώμα σου.

9. Υποσχέσου στον εαυτό σου ένα κέρασμα όταν παραμείνεις στο πρόγραμμα άσκησής σου. Για παράδειγμα, ένα μπουκέτο λουλούδια, μια νύχτα στο θέατρο, μια ταινία, ένα ματς, ένα νέο φόρεμα ή μια απόδραση ένα σαβ/κο. Χάρισε κάτι στον εαυτό σου κι απόλαυσέ το. Το αξίζεις!

Από τον Πάρη Ανδρέου, fitness trainer και ειδικό στη βελτίωση της γυναικείας φυσικής κατάστασης

Πηγή: http://www.infokids.gr/

Διαβάστε επίσης

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

FITNESS

5 έξυπνα tips για να καις περισσότερες θερμίδες όσο περπατάς

Το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο προς μια καλύτερη φυσική κατάσταση, αλλά και στην ήπια απώλεια βάρους

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ