Τι δε κάνεις σωστά και πονάς μετά το γυμναστήριο

Λάθη που καλό είναι να αποφεύγεις όταν γυμνάζεσαι.

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Είχες πάνω από ένα μήνα να ασκηθείς και τώρα που επέστρεψες στο καθιερωμένο πρόγραμμά σου, νιώθεις ότι έχει πιαστεί κάθε εκατοστό του κορμιού σου.

Το λογικό είναι να αισθάνεσαι πιασμένη από 24 έως 48 ώρες μετά την άσκηση, σημάδι που αποδεικνύει ότι έχει γίνει δουλίτσα, όχι αστεία.

Τι γίνεται, όμως, εάν το πιάσιμο συνεχιστεί; Μήπως κάτι έχει πάει στραβά; Άσε που, έτσι όπως είσαι σε μαύρα χάλια, δεν έχεις καμία διάθεση να γυμναστείς.

Ας δούμε σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να ανησυχήσεις και τι δεν πρέπει να ξανακάνεις:

- Εάν κατά τη διάρκεια της γυμναστικής νιώθεις ένα τρέμουλο, που όμως δεν είναι της στιγμής, είναι πολύ πιθανό να έχεις πιθανότητες τραυματισμού. Η μυϊκή ομάδα που ασκείς έχει κουραστεί, ίσως δεν εκτελείς σωστά την άσκηση, συνεπώς καλό είναι να σταματήσεις και να συμβουλευτείς τον γυμναστή σου. 

- Ξαφνικά νιώθεις ένα έντονο τράβηγμα, πόνος που σε πεθαίνει και δεν γίνεται ανεκτός με τίποτα. Σταμάτα και πάρε τον χρόνο σου, γιατί έχεις φτάσει το σώμα σου στα όριά του.

- Όταν φτάνεις σπίτι, τα πόδια σου είναι πρησμένα. Και δεν είναι η κούραση η γλυκιά που νιώθεις μετά τη γυμναστική. Μην ξεχνάς να κάνεις τις διατάσεις σου, πριν και μετά την άσκηση, και εάν δεις ότι το πρήξιμο επιμένει, πήγαινε σε έναν γιατρό.   

Μην κάνεις το λάθος να νομίζεις ότι όσο πιο πολύ πονάς όταν ασκείσαι, τόσο το καλύτερο για το σώμα σου. 
Γιατί να υποφέρεις και να μην απολαμβάνεις τη γυμναστική, πρώτον. Και γιατί αντί να ωφελείς το σώμα σου το καταπονείς. 
Κανένας λόγος, ειλικρινά.     

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares