Skip to main content

ΕΠΟΜΕΝΟ

FITNESS

Εκδρομές στο κέντρο της Αθήνας

Υπάρχουν κάποια σημεία στην πόλη που θα σε κάνουν να νιώσεις ότι έχεις φύγει μακριά 


Ζωή Γκόρου

Τα Σαββατοκύριακα του φθινοπώρου (ειδικά τις Κυριακές) σέρνεται αυτή η γλυκιά μελαγχολία της μετάβασης. Οι αποδράσεις από το αστικό τοπίο είναι η καλύτερη ιδέα, εάν έχεις budget ή- καλύτερα- εάν σου έχει μείνει budget μετά τις καλοκαιρινές περιπλανήσεις σου. Πριν αρχίζεις να νιώθεις αδικημένος για τη μοίρα που σ΄άφησε με τέτοιο ωραίο ήλιο μέσα στην πόλη και όχι στο Πήλιο ή στο Ναύπλιο, διάβασε μερικά μυστικά σημεία αυτής της πόλης που μοιάζουν με μικρές εκδρομές. 

Εις το βουνό ψηλά εκεί 

Η όαση είναι δίπλα σου. Εκεί ψηλά στον Υμηττό το αισθητικό δάσος είναι μία ολοκληρωμένη εμπειρία μονοήμερης εκδρομής προσβάσιμη εύκολα και για όσους μένουν στα ΒΑ προάστια αλλά και για όσους κατοικούν downtown. Περπάτα για λίγη αερόβια άσκηση πεζή έως το δάσος της Καισαριανής ως εκεί που σταματά ο θόρυβος της πόλης και θα με θυμηθείς.

Το δάσος και η γύρω φύση είναι χάρμα οφθαλμών. Όσο περισσότερο πλησιάζεις προς το μοναστήρι της Καισαριανής, τόσο νιώθεις να χάνεσαι ανάμεσα στα κυπαρίσσια και τα έλατα, ενώ το εντυπωσιακά περιποιημένο βυζαντινό Μοναστήρι της Καισαριανής, είναι μπροστά σου ένα μικρό κόσμημα. Στον περίπατό σου σε περιμένουν βοτανικός κήπος με την ονοματολογία των φυτών σε ταμπελάκια, ξέφωτα με δροσερές λεύκες, γραφικά φυσικά μονοπάτια και λιμνούλες με χρυσόψαρα. Στο περίφημο αναψυκτήριο της Καλοπούλας σε περιμένουν μεζεδάκια για την πείνα ή ένα ποτήρι σοκολάτα για τελειώσεις τη βόλτα σου με κάτι γλυκό.   

  

 

Aρχαιολογία και συμπάθεια

Είσαι τύπος που σου αρέσουν τα week end να τα συνδυάζεις με πολιτισμό και ιστορία; Το Ναύπλιο δεν υπάρχει σαν προοπτική, οπότε θα μπορούσες να βρεις ένα γλυκό υποκατάστατο. Δώσε ένα Κυριακάτικο πρωϊνό ραντεβού στον Κεραμεικό. Τα κοιμητήριο της αρχαίας Αθήνας είναι ένας μέρος που ως Αθηναίοι ίσως να μην είχαμε ποτέ σκοπό να επισκεφτούμε αποτελεί όμως ένα μοναδικό μέρος του ιστορικού κέντρου. Ο χώρος είναι μεγάλος και το μάτι "ανοίγει" σε μια βόλτα στο παρελθόν. Μετά τον περίπατο πήγαινε για καφέ στην ταράτσα του Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης. Η θέα είναι μοναδική!  

 

  

 

"Μου λείπει το νησί"

Πόσο σε καταλαβαίνω. Γι' αυτό κάθε φθινόπωρο  όταν η σκέψη ότι βρίσκομαι μακριά από την ανέμελη ζωή στο νησί γίνεται βαριά, τότε κατευθύνομαι προς την Πλάκα. Είναι άκρως τουριστική -το γνωρίζω- αλλά έχει γωνιές που σε ξεγελούν και νιώθεις ότι βολτάρεις στα στενά των Κυκλάδων. Εκτός από τη βόλτα στα Αναφιώτικα, η all time classic στάση στην Πλάκα είναι στο γραφικό καφέ Κλεψύδρα, που κάθε ηλιόλουστο μεσημέρι και απόγευμα λούζεται στο φως. Εάν είναι Κυριακή με ζέστη, βάλε κοντομάνικο και πιάσε έγκαιρα τραπεζάκι. 'Ο,τι πρέπει για να λιαστείς και να πιάσεις φιλοσοφικές συζητήσεις με τις ώρες. Καμιά φορά μέχρι το ηλιοβασίλεμα.

Καφέ Κλεψύδρα: Θρασυβούλου 9 & Κλεψύδρας, Πλάκα

 

 

Διαβάστε επίσης

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

FITNESS

5 έξυπνα tips για να καις περισσότερες θερμίδες όσο περπατάς

Το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο προς μια καλύτερη φυσική κατάσταση, αλλά και στην ήπια απώλεια βάρους

Προτεινόμενα

ΤΑΞΙΔΙ

4 ευρωπαϊκά ξενοδοχεία με ιδιαίτερο χαρακτήρα που δεν πρέπει να χάσετε

Τίποτα δεν ξεκουράζει τον νου και δεν διευρύνει το ανθρώπινο πνεύμα όσο τα ταξίδια.

ΣΠΙΤΙ

5 στοιχεία που μπορούν να αλλάξουν την ατμόσφαιρα στον χώρο σου ακόμα κι αν διαθέτεις μικρό budget

Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να ανανεώσεις την αίσθηση που σου προκαλεί το σπίτι σου κάθε φορά που επιστρέφεις σε αυτό

CELEBS

Συγκινεί ο Τζον Τραβόλτα: «Δεν περνάει μέρα που να μην είσαι μαζί μου»

Η ανάρτηση για τον αδικοχαμένο γιο του που θα είχε γενέθλια