Κυκλική προπόνηση στο σπίτι για αδυνάτισμα

Βαθύ κάθισμα, στατικό τρέξιμο, σανίδα, κοιλιακοί και ραχιαίοι χωρίς κανένα διάλειμμα!

Κατερίνα Ανδρομιδά

 

Φτάνοντας στο τέλος (;) της δεύτερης καραντίνας καταρρίψαμε τον μύθο πως ο χρόνος που μας περισσεύει είναι περισσότερος από αυτόν που είχαμε στη διάθεσή μας να εκμεταλλετούμε προ-κορωνοϊού. Επειδή όμως η άσκηση δεν μπορεί να περιμένει και την έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ, αφού δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό πάει το βουνό στο Μωάμεθ. Γυμναστήρια, κέντρα, αθλητικές ομάδες είναι σε παύση καιρό τώρα και το μοναδικό μέσο στο οποίο έχουμε πρόσβαση για να κάψουμε τους μυς μας είναι το YouTube. Ευτυχώς, ήρθε για να μείνει ένας νέος τύπος άσκησης που πρώτα από όλα, καίει θερμίδες. Η κυκλική άσκηση είναι η νούμερο ένα επιλογή πλέον, και πώς να μην είναι, όταν πρόκειται για είδος γυμναστικής που δε χρειάζεται εξοπλισμό, μπορεί να γίνει οπουδήποτε και το κυριότερο: βοηθάει στο χάσιμο βάρους;

Η κυκλική άσκηση πρόκειται για ένα σύστημα ασκήσεων που πραγματοποιούνται διαδοχικά η μία μετά την άλλη χωρίς κανένα διάλειμμα. Η διάρκειά της είναι συγκεκριμένη ενώ μιλάμε για έναν αριθμό ασκήσεων από 5 έως 12. Καλύτερη καρδιοαναπνευστική λειτουργία, απώλεια βάρους, αυξημένος μεταβολισμός είναι μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματα που χαρίζουν οι ασκήσεις.

Οι 4 καλύτερες ασκήσεις που μπορείς να δοκιμάσεις σπίτι:

1. Δοκίμασε βαθύ κάθισμα στο άνοιγμα των ώμων και ακολούθησε ένα σετ 15 επαναλήψεων. 

2. Μπορείς να δοκιμάσεις στατικό τρέξιμο στοχεύοντας να φέρνεις κάθε φορά όλο και πιο ψηλά τα γόνατά σου. Είκοσι επαναλήψεις είναι αρκετές.

3. Χρησιμοποίησε στρώμα ή χαλί ή το έδαφος και κάνε περίπου  ένα σετ 30 επαναλήψεων κοιλιακούς.

 

 

4. Χρησιμοποίησε ό,τι σε βόλεψε καλύτερα στους κοιλιακούς και επανάλαβε ένα σετ 25 επαναλήψεων ραχιαίους.

5. Extra bonus: Προσπάθησε να ακολουθήσεις όλες τις ασκήσεις χωρίς διάλειμμα!

Σε περίπτωση που θέλεις να εκμεταλλευτείς το ανοιξιάτικο σκηνικό τα επόμενα σαββατοκύριακα, μπορείς να πραγματοποιήσεις τη κυκλική προπόνηση σε πάρκο ή οποιοδήποτε εξωτερικό χώρο θες! Ακολουθούν μερικές από τις επιλογές ασκήσεων που έχεις:

1. Μπορείς εύκολα να κάνεις σανίδα κάπου έξω. Προσπάθησε να παραμείνεις για 50 δευτερόλεπτα.

2. Ακόμη πιο εύκολα μπορείς να εκμεταλλευτείς κάποιο παγκάκι ή πεζούλι για να κάνεις pushups.

3. Ευτυχώς, τα βαθιά καθίσματα που είναι και η πιο θαυματουργή άσκηση για γλουτούς, μπορεί να γίνει οπουδήποτε. Ναι, και στο πάρκο.

 

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares