Αερόβια άσκηση στο σπίτι για καύση λίπους και όχι μόνο

Jumping jacks και άλλα μυστικά για να δεις το λίπος να εξαφανίζεται από τη κοιλιά σου και τους γλουτούς σου να «ανεβαίνουν»

Κατερίνα Ανδρομιδά

 

Άφησες τα κόκκαλά σου πάνω στο ελλειπτικό,  έλιωσες τα αθλητικά σου πάνω στο διάδρομο και ανέλαβες χρέη ταχυπλόου το καλοκαίρι κολυμπώντας με αυτοσκοπό να δεις το λίπος γύρω από τη κοιλιά, τη χαλάρωση στα πόδια και τους γλουτούς να εξαφανίζονται. Όλες αυτές οι τακτικές είναι χιλιοδοκιμασμένες και πράγματι έχουν αποτελέσματα αλλά ταυτόχρονα καταπονούν το σώμα και μαζί τη διάθεσή σου. Γι΄αυτούς τους λόγους, η αερόβια άσκηση κερδίζει όλο και περισσότερες θαυμάστριες αφού καταφέρνει τον σκοπό όλων μας, το χάσιμο βάρους και συγχρόνως είναι αρκετά διασκεδαστική σε σχέση με άλλες μορφές άσκησης.

Η αερόβια άσκηση πρακτικά αποτελείται από μία σειρά ασκήσεων που δεν είναι άλλες από καθημερινές κινήσεις τις οποίες κάνουμε ασυναίσθητα, μόνο που τώρα γίνονται πιο συντονισμένα και μεθοδικά. Κατά τη διάρκειά της και όσο την εντάσσεις με τον καιρό στη καθημερινότητά σου κερδίζεις πολλαπλά οφέλη: καλύτερη καρδιαγγειακή και αναπνευστική λειτουργία, αποτοξινώνεσαι μέσω της εφίδρωσης, απελευθερώνονται οι κατάλληλες ορμόνες στο σώμα σου ενώ, όπως είπαμε, καις λίπος! Το τελευταίο δεν το τονίζουμε τυχαία. Η αερόβια άσκηση στηρίζεται ακριβώς εκεί, στις αποθήκες του λίπους σου.

 

 

Οι παρακάτω αερόβιες ασκήσεις για το σπίτι θα σε βοηθήσουν να κάνεις μία δυνατή αρχή. Οι πρώτες φορές ίσως να σε εξαντλήσουν αλλά με τον καιρό όσο θα ενδυναμώνεις το σώμα σου, τόσο θα αυξάνονται οι αντοχές στο σώμα σου και στη ψυχολογία σου. 

1. Jumping jacks

Θα χρειαστείς ένα στρώμα γυμναστικής λίγο πιο παχύ από αυτό που χρησιμοποιείς για το πιλάτες και τη γιόγκα. Η συγκεκριμένη άσκηση έχει ως εξής: Κάνεις άλματα ανοίγοντας και κλείνοντας ταυτόχρονα πόδια μαζί και χέρια για περίπου 2-3 λεπτά.

 

2. Κάθισμα

Εδώ δεν μιλάμε για βαθύ κάθισμα αλλά για το λεγόμενο κάθισμα χορευτή. Κάθισε με φορά προς το έδαφος με τα πόδια σου λυγισμένα και ανοιχτά στο μήκος της λεκάνης. Φέρε το δεξί σου πόδι μπροστά και το αριστερό πίσω με απόσταση περίπου μισό μέτρο από το δεξί. Κράτησε ένα βαράκι στο δεξί χέρι. Τώρα κάνε ένα κάθισμα αγγίζοντας το έδαφος με το βαράκι  σηκώνοντας προς τον ουρανό ταυτόχρονα το αριστερό χέρι. 10 επαναλήψεις με εναλλαγές στο δεξί-αριστερό πόδι  είναι αρκετές.

 

3. Άλματα

Θα χρειαστείς ένα σχοινάκι για αυτή την άσκηση. Προσάρμοσέ το στο έδαφος και ξεκίνα να κάνεις άλματα ή ξεπερνώντας το εμπόδιο (σχοινάκι)  προς τα εμπρός ή προς τα δεξιά. Επανάλαβε 20 φορές για δύο λεπτά.

https://www.youtube.com/watch?v=a44ayeoSfKM

4. Γρήγορα πόδια

Πάνω από το σχοινάκι που βρίσκεται στο έδαφος κάνε γρήγορα άλματα με εναλλαγές μπρος-πίσω έως και 40 επαναλήψεις.

 

 

5. Γέφυρα

Θα χρειαστείς ένα στρωματάκι ή ένα χαλί. Ξάπλωσε πάνω του, ανασήκωσε τα πόδια σου λυγισμένα στην ευθεία της λεκάνης κρατώντας τα χέρια σου στο έδαφος, τεντωμένα στην ευθεία της λεκάνης. Κράτησε τον αυχένα και το πρόσωπό σου με φορά προς το ταβάνι. Προσπάθησε να σφίξεις τους κοιλιακούς σου, φέρε αργά αργά τη λεκάνη στο έδαφος και προσπάθησε να την ανασηκώσεις ξανά διατηρώντας πόδια, χέρια και αυχένα στην ίδια στάση. 

 

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares