Skip to main content

FITNESS

Πώς να γυμναστείτε με ασφάλεια στο σπίτι και να το απολαύσετε πραγματικά

Η γυμναστική στο σπίτι αποτελεί το απόλυτο trend της περιόδου της πανδημίας και μπορεί να γίνει πραγματικά απολαυστική αν την κάνετε σωστά



Η περίοδος της πανδημίας έφερε στο προσκήνιο την ανάγκη μεταφοράς της καθιερωμένης γυμναστικής μας στο χώρο του σπιτιού, ενώ παρακίνησε και πληθώρα κόσμου στο να ξεκινήσει για πρώτη φορά να γυμνάζεται, ως ένα μέσο ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος και της γενικότερης φυσικής του κατάστασης. Η γυμναστική στο σπίτι διαθέτει φυσικά και αυτή κανόνες ώστε να γίνεται με ασφάλεια και να προσφέρει τα καλύτερα πιθανά αποτελέσματα, τόσο ως προς το σώμα μας, όσο και ως προς τη βελτίωση της διάθεσής μας. Συνεχίστε λοιπόν να διαβάζετε για να αποκτήσετε τα απαραίτητα tips για σωστή και ταυτόχρονα απολαυστική γυμναστική από την άνεση του σπιτιού σας.

Ενισχύστε το τοπικό σας γυμναστήριο

Το ότι η γυμναστική μεταφέρετε το τελευταίο διάστημα στο χώρο του σπιτιού μας δεν σημαίνει ότι είναι σωστό να αφήσουμε τα γυμναστήρια της γειτονιάς μας να μαραζώσουν, μιας που σίγουρα θα επιστρέψουμε κάποτε σε αυτά με μεγάλη διάθεση. Πώς θα το κάνετε αυτό; Επενδύστε στα διαδικτυακά μαθήματα που προσφέρουν τα γυμναστήρια αυτήν την περίοδο, όπως και σε αντίστοιχα μαθήματα επαγγελματιών yoga και pilates, τα οποία παρακολουθείτε από την οθόνη του υπολογιστή σας και τα εκτελείτε στον χώρο σας. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο, μάλιστα, θα είστε σίγουρες ότι εκτελείτε σωστά τις ασκήσεις σας, ενώ σε περίπτωση που το μάθημα γίνεται μέσω Zoom θα έχετε πάντα δίπλα σας έναν ειδικό να σας διορθώσει και να σας δώσει περαιτέρω συμβουλές.

Τσεκάρετε τα διαθέσιμα fitness apps που θα σας κάνουν τη ζωή εύκολη

Ακόμη κι αν δεν έχετε τα χρήματα για να ενισχύσετε κάποιον επαγγελματία, υπάρχουν εκεί έξω μοναδικές λύσεις για να γυμναστείτε με ασφάλεια επιτυχώς. Τσεκάρετε τα διαθέσιμα fitness apps, στα οποία είτε δωρεάν, είτε με πραγματικά ελάχιστα χρήματα το μήνα, θα βρείτε ασκήσεις, συμβουλές, μουσικές για γυμναστική και ό,τι μπορείτε να φανταστείτε που θα μπορούσε να βελτιώσει την εμπειρία της γυμναστικής στο σπίτι.

Αγοράστε μερικά βασικά κομμάτια εξοπλισμού

Δεν χρειάζεται να επενδύσετε σε έναν διάδρομο ή ένα στατικό ποδήλατο, που είναι ακριβά και ογκώδη. Ένα σετ από βαράκια, ωστόσο, όπως και μερικά λάστιχα και μια μπάλα pilates θα απογειώσουν την εμπειρία της γυμναστικής στο σπίτι και θα σας επιτρέψουν να γυμνάσετε ακόμη περισσότερα μέρη του σώματός σας με ελάχιστα χρήματα.

Αν δεν έχετε εμπειρία από γυμναστική, επενδύστε στο stretching

Η γυμναστική από το σπίτι είναι κάτι που δεν συστήνεται σε γενικές γραμμές σε άτομα που δεν έχουν ξαναγυμναστεί ποτέ, καθώς υπάρχει πάντα κίνδυνος τραυματισμών. Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι δεν μπορείτε να κάνετε απολύτως τίποτα για το σώμα και το πνεύμα σας! Επενδύστε λοιπόν το πρώτο διάστημα στο stretching, που θα ενεργοποιήσει κάπως το σώμα σας και σταδιακά αναζητήστε τη βοήθεια ειδικών για να επεκτείνετε το εύρος της γυμναστικής σας. Ακόμη όμως και αν έχετε σχετική εμπειρία, αν θεωρείτε πως σας προκαλεί ανασφάλεια η γυμναστική από το σπίτι, συνεχίστε κι εσείς με stretching μέχρι να επιστρέψετε στα δια ζώσης μαθήματα.

Σχεδιάστε έναν χώρο γυμναστικής στο σπίτι σας

Δεν εννοούμε φυσικά να φτιάξετε ένα γυμναστήριο, αλλά να ορίσετε ουσιαστικά έναν συγκεκριμένο χώρο όπου θα επιστρέφετε κάθε φορά που κάνετε γυμναστική. Κι αυτό γιατί κατ’ αυτόν τον τρόπο χτίζετε μια σταθερή ρουτίνα γυμναστικής, όπως ακριβώς όταν κάνατε μαθήματα με ειδικούς ή πηγαίνατε στο γυμναστήριο. Αυτονόητο είναι φυσικά ότι θα απομακρύνετε από τον χώρο αυτόν όλα τα φυσικά εμπόδια και τα αντικείμενα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κάποιον τραυματισμό.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

6 λόγοι για να ξεκινήσεις reform pilates αυτήν την άνοιξη

Μια ιδανική γυμναστική για να «ξυπνήσεις» το σώμα σου από τη χειμερινή ανάπαυση

FITNESS

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το αίσθημα εξάντλησης μετά τη γυμναστική σου

Μην αφήσεις ένα workout session να σου στερήσει την ενέργεια όλης της μέρας

FITNESS

6 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνεις μετά από ένα workout

Τα don’ts που δεν πρέπει να ξεχνάς μετά τη γυμναστική σου, για τα καλύτερα αποτελέσματα στο σώμα σου

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαρίνα Πατούλη: Η αποκάλυψη για την προσωπική ζωή κι η σχέση με τον γιο της

Αποκάλυψε ποια ήταν η χειρότερή της περίοδος

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ισχυρά μυστικά για μια λειτουργική και ικανοποιητική σχέση

Πώς να ερωτευτείς με θεμέλια που θα έχουν διάρκεια

CELEBS

Μαρίνα Σάττι - Η απάντηση για το: «Είχατε και στο χωριό σας ρεγκετόν»

Ευχαρίστησε τις τηλεοπτικές εκπομπές που προβάλλουν τη δουλειά της