Skip to main content

FITNESS

Γιόγκα για αρχάριους

Αν είσαι κι εσύ έτοιμη να δοκιμάσεις τη yoga στην καθημερινότητά σου, τότε διάβασε τι θα χρειαστείς ως yoga beginner



Σκέφτεσαι τελευταία να δοκιμάσεις τη yoga ως γυμναστική, αλλά και σαν εξαιρετικό μέσο χαλάρωσης μετά από μια δύσκολη καθημερινότητα; Τότε συνέχισε να διαβάζεις για να ξέρεις ποια είναι τα απαραίτητα αξεσουάρ που θα χρειαστείς!

Ένα καλό yoga mat

Το yoga mat ή ελληνιστί το χαλάκι που θα χρειαστείς για τη yoga είναι μια απαραίτητη επένδυση, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει πως είναι και ακριβή. Ένα yoga mat μπορεί να έχει πάχος από 1.3mm μέχρι 6mm και η επιλογή που θα κάνεις εξαρτάται από τις ανάγκες του σώματός σου. Αν για παράδειγμα αντιμετωπίζεις κάποια πάθηση στα γόνατα, ίσως χρειαστείς ένα πιο παχύ mat για να τα προστατέψεις από τυχόν τραυματισμούς. Η standard εκδοχή του είναι συνήθως στα 4.5mm. Επιπλέον, επίλεξε το μάκρος του κατ΄ αντιστοιχία με το ύψος σου. Τέλος, το υλικό του yoga mat που θα επιλέξεις είναι επίσης σημαντικό, καθώς κατά τη διάρκεια της άσκησης ενδέχεται να ιδρώσεις. Αυτά που είναι φτιαγμένα με μια επίστρψση από PU προσφέρουν την καλύτερη κάλυψη, ώστε να μην γλιστρούν τα χέρια και τα πόδια σου.

Blocks, καθίσματα και ζώνες

Τα yoga blocks και τα meditation benches ή καθίσματα διαλογισμού είναι εξαιρετικά αξεσουάρ για όσες ξεκινούν τώρα την ενασχόλησή τους με τη yoga. Αυτά χρησιμοποιούνται για εξάσκηση της στάσης του σώματος, για υποστήριξη σε διάφορες ασκήσεις και για την ενίσχυση της ευλυγισίας. Επιπλέον, βοηθούν σε ασκήσεις ισορροπίας ή για υποστήριξη των ποδιών, των χεριών και της σπονδυλικής στήλης. Τα καλύτερα βοηθήματα για beginners είναι αυτά που είναι φτιαγμένα από αφρολέξ ή από φυσικό φελλό. Αυτά είναι ιδανικά, καθώς είναι ελαφρά και εύκολα στη μεταφορά.

Οι ζώνες για yoga από την άλλη είναι ένα ακόμη αξεσουάρ ιδανικό για πρωτάρηδες. Βοηθούν στο stretching και στην asana, ιδιαίτερα σε στάσεις που προϋποθέτουν μεγάλη ευλυγισία του σώματος. Προτιμήστε μια ζώνη από βαμβάκι για να μην γλιστρά.

Αρωματοθεραπεία

Τα αρώματα του χώρου στον οποίο κάνουμε yoga είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Επιλέξτε αιθέρια έλαια σε μορφή roll-on, θεραπευτικά σπρέι και diffusers για να χαλαρώσετε τις αισθήσεις σας και να το απολαύσετε ακόμη περισσότερο.

Βιβλία

Το να διαβάσετε για τη yoga θα σας βοηθήσει να ενημερωθείτε για όλα τα πλεονεκτήματα από την άσκηση σε αυτήν, τα όρια που θα πρέπει να θέσετε στον εαυτό σας και θα σας βοηθήσει να μάθετε και την βαθιά ιστορία της στον χρόνο. Πριν γραφτείτε λοιπόν σε ένα σχετικό μάθημα ή ξεκινήσετε μόνη σας, κάντε μια βόλτα στο πλησιέστερο βιβλιοπωλείο και διαλέξτε ένα σχετικό βιβλίο που θα σας λύσει όλες τις απορίες.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

FITNESS

5 έξυπνα tips για να καις περισσότερες θερμίδες όσο περπατάς

Το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο προς μια καλύτερη φυσική κατάσταση, αλλά και στην ήπια απώλεια βάρους

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 18 Απριλίου

Τα εμπόδια που βρίσκονταν στον δρόμο σας θα αρχίσουν να απομακρύνονται

VIRAL

The Sympathizer: Είδαμε το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς με τον Robert Downey Jr.

Η νέα σειρά από τον σκηνοθέτη του «Oldboy» και «The Handmaiden» είναι ένα καταιγιστικό κατασκοπευτικό θρίλερ με φόντο το τέλος του πολέμου του Βιετνάμ.

ΣΙΝΕΜΑ

Φεστιβάλ Σύγχρονου Σουηδικού Κινηματογράφου στο Studio New Star Art Cinema

H New Star διοργανώνει μία σειρά προβολών, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Σουηδίας.