Skip to main content

FITNESS

4 περίεργα πράγματα που μπορούν να συμβούν στο σώμα μας από το τρέξιμο

Ίσως αυτό το αιμάτωμα στα νύχια των ποδιών σας να είναι αποτέλεσμα του πρωινού σας jogging!



Το τρέξιμο είναι αναμφίβολα μια εξαιρετική άσκηση και κρατά τη φυσική μας κατάσταση σε υψηλά επίπεδα με λίγα μόλις λεπτά ενασχόλησης την ημέρα. Μερικές φορές όμως μπορεί να σταθεί και αιτία για μερικά μικρά ευτράπελα στο σώμα μας. Να ποια είναι αυτά!

Υποφέρεις από το «γόνατο του δρομέα»

Το σύνδρομο του «γονάτου του δρομέα» είναι αυτό από το οποίο υποφέρουμε όταν αθλούμαστε παραπάνω από τις δυνατότητές μας. Αυτό που συμβαίνει σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι το επιπλέον στρες που προσθέτουμε στο σώμα μας από την υπερπροσπάθεια, οδηγεί τελικά σε μικροτραυματισμούς που θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Οι πιο συχνοί από αυτοί δεν είναι άλλοι από αυτούς στα γόνατα. Γι’ αυτό προσοχή!

Τα νύχια των ποδιών μας γίνονται σκούρα

Κι αυτό συμβαίνει καθώς από το πολύ τρέξιμο και την πίεση στα αθλητικά μας παπούτσια, κάτω από τα νύχια μας σχηματίζονται μικρά αιματώματα. Αυτό φυσικά δεν είναι κάτι τι ανησυχητικό, όμως καμιά φορά μπορεί να οδηγήσει στο να ξεκολλήσει το νύχι μας. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, επιλέγουμε σωστά παπούτσια και μειώνουμε λίγο την ένταση της γυμναστικής μας μέχρι τα αιματώματα να επουλωθούν πλήρως.

Υποφέρουμε από συγκάματα

Δεν υποφέρουν μόνο τα μωρά από συγκάματα στην περιοχή της πάνας, αλλά πολλές φορές και οι ενήλικες. Και αυτό συμβαίνει από την αυξημένη τριβή κατά τη διάρκεια του τρεξίματος, που επιβαρύνει περιοχές όπως οι μασχάλες το καλοκαίρι ή οι μηροί όλη την χρονιά. Χρησιμοποίησε μια πούδρα για την περιοχή της μασχάλης και βεβαιώσου ότι τα στενά ρούχα και ιδιαίτερα τα εσώρουχα που φοράς κατά το τρέξιμο δεν επιβαρύνουν την κατάσταση.

Θέλεις συνεχώς να επισκεφτείς την τουαλέτα

Η αυξημένη ροή του αίματος στο σώμα μας εξαιτίας του τρεξίματος επισπεύδει καμιά φορά την παραγωγή ούρων από τα νεφρά μας. Έτσι, μην απορείς αν θέλεις συχνά να επισκέπτεσαι την τουαλέτα κατά τη διάρκεια της γυμναστικής σου και λίγες ώρες μετά!

Διαβάστε επίσης

FITNESS

5 ιδανικά είδη άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Για να διατηρηθείς ενεργή και γεμάτη ευεξία τους μήνες που περιμένεις το μωρό σου

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

Προτεινόμενα

CELEBS

Νατάσσα Μποφίλιου: Ποζάρει αγκαλιά με την αδελφή της - Μοιάζουν πολύ!

Η τραγουδίστρια παραβρέθηκε στην παρουσίαση δίσκου του Πάνου Μουζουράκη

CELEBS

Πάνος Μουζουράκης - Μαριλού Κόζαρη: Η αποκάλυψη για τη βάφτιση της κόρης τους

Η ατάκα του καλλιτέχνη που αιφνιδίασε τους ρεπόρτερ