Skip to main content

FITNESS

5 tips για την επιστροφή στο γυμναστήριο μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων

Αν δυσκολεύεσαι κι εσύ να πάρεις την απόφαση να βάλεις τα αθλητικά σου ξανά, τότε συνέχισε να διαβάζεις!



Η επιστροφή στο γυμναστήριο μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων είναι σαφώς ένα αρκετά απαιτητικό task, μιας που όχι μόνο όλες μας ξεσυνηθίζουμε την πειθάρχηση της γυμναστικής όσο ξεκουραζόμαστε και βλέπουμε φίλες και φίλους, αλλά συμπίπτει και με αυτή στο γραφείο, που σημαίνει έξτρα κούραση και ταλαιπωρία. Για να γίνει λοιπόν αυτή η επιστροφή όσο πιο σύντομα και ομαλά γίνεται, συνέχισε να διαβάζεις τα 5 tips της ομάδας του AllYou!

Μην περιμένεις την ίδια απόδοση με πριν

Πριν από τις γιορτές σου ήταν εύκολο να πηγαίνεις για γυμναστική τρεις φορές την εβδομάδα για δίωρες προπονήσεις. Και τώρα φυσικά σου φαίνεται βουνό. Για να πάρεις μπρος ωστόσο, προσπάθησε την πρώτη εβδομάδα να φέρεις εις πέρας το 30% αυτών που έκανες στη ρουτίνα σου πριν τα Χριστούγεννα. Θα δεις ότι θα βγει εύκολα και σιγά σιγά θα επανέλθεις.

Έχε υπομονή

Προσπάθησε όταν βλέπεις ότι κάτι δεν σου βγαίνει να έχεις υπομονή, ώστε να μην τραυματιστείς, αλλά και να μη απογοητευτείς. Έχοντας κάνει ένα διάλειμμα τουλάχιστον 15 ημερών, μην περιμένεις να βγάλεις σετ 80 κοιλιακών με την ίδια ευκολία. Έχε υπομονή και σε περίπου 3 εβδομάδες θα έχεις συνηθίσει και πάλι.

Μην ξεκινήσεις με το ίδιο πρόγραμμα

Ακόμη κι αν φαινομενικά νιώθεις ότι «το ‘χεις», μην ξεκινήσεις με το ίδιο πρόγραμμα, καθώς κινδυνεύεις να τραυματιστείς σοβαρά. Ρώτα τον γυμναστή σου τι να κόψεις και ποιες ασκήσεις να κάνεις κατά προτίμηση ώστε το σώμα σου να είναι ασφαλές και να συνηθίσεις πιο γρήγορα τη ρουτίνα του γυμναστηρίου.

Θυμήσου ότι λογικά θα κουραστείς περισσότερο

Όταν επιστρέψεις στο γυμναστήριο, θυμήσου ότι κατά πάσα πιθανότητα το σώμα σου θα βιώσει πιο έντονη κόπωση, γι’ αυτό μην κανονίσεις κάτι μετά την προπόνηση. Δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να ξεκουραστεί περισσότερη ώρα μετά από αυτήν, καθώς θα το έχεις ανάγκη. Επίσης, κάνε καλό ζέσταμα για να περιορίσεις την κόπωση αυτή.

Κάνε κάποια personal μαθήματα

Ακόμη κι αν δεν έχεις personal trainer υπό κανονικές συνθήκες, κανόνισε 1-2 μαθήματα με έναν γυμναστή που θα σου δώσει τις κατάλληλες συμβουλές για την επιστροφή σου στο γυμναστήριο. Θα δεις ότι θα κάνει την καλύτερη δουλειά για να σου δώσει κίνητρο και όρεξη για νέες περιπέτειες στο γυμναστήριο της γειτονιάς σου, ενώ θα σου δημιουργήσει ένα πρόγραμμα ακριβώς πάνω στις ανάγκες σου.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

FITNESS

5 έξυπνα tips για να καις περισσότερες θερμίδες όσο περπατάς

Το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο προς μια καλύτερη φυσική κατάσταση, αλλά και στην ήπια απώλεια βάρους