Skip to main content

FITNESS

4 είδη γυμναστικής που θα προσθέσουν χρόνια στο προσδόκιμο ζωής σου

Ασκήσεις cardio που βοηθούν το σώμα και το πνεύμα μας να φτάσει τα 100!



Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η τακτική άσκηση μπορεί να σε βοηθήσει να ζήσεις μια υγιεινή ζωή η οποία και δύναται να παραταθεί για αρκετά χρόνια σε σχέση με το μέσο προσδόκιμο. Πιο συγκεκριμένα, η διατήρηση ενός ισορροπημένου βάρους, όπως και η συστηματική γυμναστική μπορούν να αυξήσουν τη διάρκεια ζωής ενός ανθρώπου κατά επτά χρόνια ή και περισσότερο. Αν λοιπόν επιθυμείς κι εσύ να προσθέσεις χρόνια στο προσδόκιμο ζωής σου, συνέχισε να διαβάζεις για να δεις ποια είδη γυμναστικής μπορούν να γίνουν οι σύμμαχοί σου σε αυτόν τον αγώνα!

Ποδηλασία

Η ποδηλασία είναι μια φανταστική άσκηση χαμηλής πρόσκρουσης, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα είναι τόσο σκληρή στις αρθρώσεις σου, αλλά θα εξακολουθεί να προσφέρει φανταστικά οφέλη στην υγεία και τον οργανισμό σου. Επειδή η ποδηλασία είναι μια προπόνηση χαμηλής πρόσκρουσης, μπορεί επίσης να μειώσει την πιθανότητα τραυματισμού. Συνίσταται η διαλειμματική προπόνηση αν κάνεις στατικό ποδήλατο. Όπως και στο διαλειμματικό τρέξιμο, απαραίτητη είναι η  προθέρμανση χαμηλής αντίστασης για 10 λεπτά, με την αντίσταση να αυξάνεται στη συνέχεια έτσι ώστε το επίπεδο της προσπάθειάς σου να φτάνει το έξι στα 10.

Διαλειμματικό τρέξιμο

Το διαλειμματικό τρέξιμο είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος εκγύμνασης, που μετά την προπόνηση προσφέρει καύση θερμίδων για πολλή ακόμη ώρα. για να αποκτήσετε τα περισσότερα από τα οφέλη του cardio για την υγεία. Προτείνεται η προθέρμανση πριν από την έναρξη της προπόνησης και στη συνέχεια ένα ελαφρύ τρέξιμο για πέντε έως 10 λεπτά. Μετά την προθέρμανση, ιδανικό είναι το τρέξιμο 20 δευτερολέπτων, ακολουθούμενο από γρήγορο περπάτημα 40 δευτερολέπτων. Η αλληλουχία αυτή θα πρέπει να επαναληφθεί έξι φορές.

Κολύμβηση

Άλλη μια μορφή cardio χαμηλής πρόσκρουσης δεν είναι άλλη από την κολύμβηση, που αποτελεί μια εξαιρετικά ευέλικτη μορφή άσκησης καθώς υπάρχουν πολλά διαφορετικά στυλ για να διαλέξετε. Τονώνει διαφορετικές μυϊκές ομάδες ανάλογα με τις επιλογές μας, ενώ γυμνάζει ολόκληρο το σώμα.

Πεζοπορία

Η πεζοπορία είναι άλλη μία μορφή σωματικής δραστηριότητας που παρέχει μερικά φοβερά καρδιαγγειακά οφέλη, πέρα από την απόλαυση του καθαρού αέρα και της επαφής με τη φύση. Μια εύκολη έως μέτρια πεζοπορία τις ημέρες που δεν θα επισκεφθείς το γυμναστήριο, μεταξύ των προπονήσεων ενδυνάμωσής σου, χαρίζει στον οργανισμό μας μοναδικά οφέλη, ενώ αυτά πολλαπλασιάζονται αν αυτή πραγματοποιείται σε μεγαλύτερη κλίση και αυξάνοντας τον χρόνο κάθε φορά.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

5 ιδανικά είδη άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Για να διατηρηθείς ενεργή και γεμάτη ευεξία τους μήνες που περιμένεις το μωρό σου

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.