Skip to main content

FITNESS

Τι μπορείς να κάνεις για να εντάξεις την κίνηση στην καθημερινότητά σου;

Πώς θα αντιστρέψεις την καθιστική ζωή και τους κινδύνους που αυτή ενέχει, βάζοντας την κίνηση στο καθημερινό σου πρόγραμμα;



Καθώς η καθιστική ζωή εδραιώνεται τα τελευταία χρόνια ακόμη και στους ανθρώπους που κάποτε η δουλειά τους περιλάμβανε πολλές ώρες κίνησης την ημέρα, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό το να βρίσκουμε χρόνο και τρόπους ώστε να αυξάνουμε τα λεπτά κατά τα οποία κινούμαστε μέσα στην ημέρα, σε μια προσπάθεια διατήρησης της ισορροπίας και βελτίωσης της υγείας μας.

Η κίνηση είναι μια φυσιολογική ανάγκη για τον άνθρωπο, με θετικό αντίκτυπο στη σωματική αλλά και την ψυχική μας υγεία, και η διαφορά της από τη στενότερη έννοια της άσκησης είναι ότι περιλαμβάνει κάθε κίνηση του σώματος. Αυτό σημαίνει ότι στην κίνηση μετράμε το να σηκωθείς από το γραφείο και να περ- πατήσεις 5 λεπτά, το να κάνεις μια σύντομη βόλτα στο πάρκο, αλλά και το παιχνίδι με τα παιδιά ή τα κατοικίδιά μας.

Τα 30 λεπτά κίνησης την ημέρα που συνιστούν οι ειδικοί μπορούν μόνο να επιτευχθούν έπειτα από μια κουραστική ημέρα στη δουλειά αν αλλάξουμε την ψυχολογία μας γύρω από τα οφέλη που αυτή μας προσφέρει. Η πεποίθηση ότι η κίνηση είναι ένα απαραίτητο στοιχείο για τη σωματική και την ψυχική μας υγεία και ότι μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες δραστηριότητες, όπως οι δουλειές του σπιτιού ή η φροντίδα των δικών μας ανθρώπων, ενισχύει στην προσπάθεια της ένταξής της στην καθημερινότητά μας.

Τι πρέπει λοιπόν να έχουμε στο μυαλό μας για να συμβεί αυτό:

-Αναλογιζόμαστε σε ποια πράγματα μας εμποδίζει η έλλειψη κίνησης στην καθημερινότητά μας. Αυτά μπορούν πάντα να λειτουργήσουν ως σημαντικά κίνητρα για την αρχή.

-Καθώς ξεκινάμε να εντάσσουμε την κίνηση στη ζωή μας, είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε ότι το σώμα μας δεν ξεχωρίζει το πού ή το πώς κινούμαστε, αναγνωρίζει μόνο ότι μένει ενεργό.

-Βάζουμε μικρούς και ρεαλιστικούς στόχους, ώστε να καταφέρουμε πράγματι να πετύχουμε μια αλλαγή.

- Υπάρχουν στο διαδίκτυο πάρα πολλά βίντεο που ζητούν μόνο 10 λεπτά από τον χρόνο μας για να πραγματοποιήσουμε μια δραστηριότητα. Αυτά τα 10 λεπτά είναι εύκολο να βρεθούν μέσα στην ημέρα, ακόμη και όσο βρισκόμαστε στο γραφείο, και μέσα από την καθημερινή επανάληψη έχουν σημαντικά οφέλη.

- Μπορούμε να επιλέξουμε ένα είδος κίνησης που να πραγματοποιείται με παρέα, ώστε να υπάρχουν πολλαπλά οφέλη. Ενδεικτικά παραδείγματα είναι φυσικά το περπάτημα, ο χορός, η ποδηλασία και η κολύμβηση στην παραλία.

-Τέλος, είναι σημαντικό να επιλέγουμε δραστηριότητες που μας αρέσουν πραγματικά και να τις πραγματοποιούμε με ευχαρίστηση. Ο στόχος είναι η ευεξία μας και αυτό είναι κάτι που θα έρθει άμεσα αν κινούμαστε για πράγματα που μας γεμίζουν και μας διασκεδάζουν.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

5 ιδανικά είδη άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Για να διατηρηθείς ενεργή και γεμάτη ευεξία τους μήνες που περιμένεις το μωρό σου

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.