Skip to main content

FITNESS

Τρεις βασικές κινήσεις που πρέπει να ακολουθείς προτού τελειώσεις ένα πρόγραμμα γυμναστικής

Προτού λήξει το workout σου, δες τι πρέπει να κάνεις



Για τη μέγιστη απόδοση και ξεκούραση του σώματός μας, προτού ολοκληρωθεί ένα workout session της γυμναστικής που επιλέγουμε, οφείλουμε να ακολουθούμε μια σειρά από βήματα που θα μας επιτρέψουν να ρίξουμε ταχύτητα και να κλείσουμε σωστά τη fitness μέρα μας. Δες ποια είναι αυτά και έχε τα κατά νου την επόμενη φορά που θα φτάνει στο τέλος η γυμναστική της μέρας.

Χαμήλωσε το ρυθμό σου

Για να μειώσεις σταδιακά τους καρδιακούς σου παλμούς όταν γυμνάζεσαι, άσε για τα 3 τελευταία λεπτά του session σου μια πιο απλή εκδοχή της άσκησής σου και απόφυγε το να τα «δώσεις όλα», ακόμη κι αν πιστεύεις ότι το ‘χεις. Αν για παράδειγμα επιλέγεις το τρέξιμο, κάνε πιο χαλαρό jogging και μετά περπάτησε μέχρι το τέλος της γυμναστικής. Σε κάθε περίπτωση, μη σταματήσεις απότομα να κινείσαι, αλλά διάλεξε το χαλαρό «σβήσιμο».

Κράτησε τη στάση του σώματός σου

Οι εύκολες στάσεις της yoga στο καταληκτικό τρίλεπτο είναι επίσης μια καλή κίνηση αποθεραπείας, με στατικές διατάσεις που θα κρατήσεις για 30 δευτερόλεπτα ή παραπάνω, εναλλάξ. Σε εκείνη τη φάση, οι μύες σου είναι ζεστοί, οπότε και πιο ευλύγιστοι για να κρατήσεις μια στάση.

Ενυδατώσου

Στο τέλος της γυμναστικής σου μην παραλείψεις να πιεις νερό για να αναπληρώσεις τα υγρά που έχασες μέσω του ιδρώτα. Κατανάλωσε επίσης ένα πρωτεϊνούχο σνακ που θα είναι ελαφρύ και εύπεπτο, όπως ένα βραστό αυγό ή μια φρυγανιά με τυρί τύπου κότατζ. Αν το session σου ήταν μεγάλης διάρκειας και έχεις κουραστεί πολύ, μπορείς να φας ένα μεγαλύτερο γεύμα, με τα ίδια όμως χαρακτηριστικά και χωρίς λιπαρά στοιχεία και άλλες υπερβολές.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

5 ιδανικά είδη άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Για να διατηρηθείς ενεργή και γεμάτη ευεξία τους μήνες που περιμένεις το μωρό σου

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.