Skip to main content

FITNESS

Πώς θα κάνεις τη γυμναστική στον διάδρομο ακόμα πιο αποτελεσματική;

Τι να κάνεις για να κάψεις περισσότερο λίπος, να δυναμώσεις τους μύες σου και να αυξήσεις την ταχύτητά σου στο δημοφιλέστατο όργανο γυμναστικής



O διάδρομος είναι μια από τις πιο ασφαλείς και συνηθισμένες επιλογές στη γυμναστική όσο βρισκόμαστε στο σπίτι ή στο γυμναστήριο, η οποία μπορεί να αποφέρει θεαματικά αποτελέσματα στην υγεία και τη φόρμα μας. Αρκεί φυσικά να τον χρησιμοποιούμε με τον αντίστοιχο τρόπο, κάνοντας επιλογές που θα καθιστούν τον χρόνο που περνάμε σε αυτόν σε πιο αποτελεσματικό, καίγοντας δηλαδή περισσότερες θερμίδες, δυναμώνοντας το σώμα μας και αυξάνοντας ταχύτητα. Να πώς θα συμβούν τα παραπάνω.

Κάνε διαλειμματική προπόνηση

Το τρέξιμο με έναν σταθερό ρυθμό είναι πολύ καλή επιλογή όταν θέλεις να τρέξεις πολλά χιλιόμετρα. Αν όμως οι προπονήσεις σου είναι πιο σύντομες, αύξησε την ένταση κάνοντας διαλείμματα με μεγαλύτερη ένταση. Εναλλάσσοντας μερικά λεπτά τρέξιμο σε μέτρια ένταση με διαλείμματα τρεξίματος με γρηγορότερο ρυθμό, θα αποβάλεις περισσότερες θερμίδες, καίγοντας επίσης λίπος στην κοιλιά.

Αύξησε σταδιακά την ταχύτητά σου

Όταν τρέχεις πιο γρήγορα καις περισσότερες θερμίδες, γι’ αυτό ξεκίνα χαλαρά και αύξησε σταδιακά την ταχύτητά σου. Ιδανικά, ξεκίνησε με ένα γρήγορο βάδισμα (περίπου στα 6 χλμ./ώρα) και κάθε δύο με πέντε λεπτά πρόσθεσε λίγη ταχύτητα.

Τρέξε πιο πολλές ώρες

Τις μέρες που έχεις χρόνο, τρέξε για περισσότερη ώρα με σταθερό ρυθμό και θα δεις θεαματικά αποτελέσματα. Για παράδειγμα, αν τρέχεις για μισή ώρα με ρυθμό 10 λεπτά ανά 1,5 χλμ., θα κάψεις περίπου 270 θερμίδες. Στα 45 λεπτά θα φτάσεις τις 405 θερμίδες και αν τρέξεις μία ώρα θα κάψεις περίπου 540 θερμίδες.

Πρόσθεσε διαλείμματα με κλίση

Στη διάρκεια της προπόνησής σου, δοκίμασε να αυξήσεις περιοδικά την κλίση για μερικά λεπτά. Όταν θα επιστρέφεις στην ευθεία το διάδρομο, θα νιώθεις πιο δυνατή και γεμάτη ενέργεια.

Κούνα τα χέρια σου

Χρησιμοποιώντας το άνω μέρος του σώματός σου όταν τρέχεις – δηλαδή αφήνοντας τις λαβές του διαδρόμου - θα τονώσεις τον κορμό σου χάρη στην προσπάθεια ισορροπίας πάνω σε αυτόν, αλλά και τους δικεφάλους, τους τρικεφάλους και τους ώμους σου.

Τρέχε με ρυθμό

Για να τρέχεις πιο αποτελεσματικά, δοκίμασε να τρέχεις σε πιο γρήγορο ρυθμό, δηλαδή λίγο πιο γρήγορα από τον φυσιολογικό που νιώθεις άνετο στο σώμα σου και για ένα σταθερό χρονικό διάστημα. Ο διάδρομος λειτουργεί με τέτοιον τρόπο, που θα σε βοηθήσει να κρατάς σταθερό ακόμη και τον αυξημένο σου ρυθμό, για όσο εσύ αποφασίσεις ότι μπορείς να αντέξεις.

 

Διαβάστε επίσης

FITNESS

6 είδη γυμναστικής για να βελτιώσεις την αντοχή σου στη φυσική δραστηριότητα

Τι να ξεκινήσεις για να δεις την αντοχή σου να βελτιώνεται άμεσα.

FITNESS

7 ασκήσεις δαπέδου χωρίς εξοπλισμό για να χάσετε 10 κιλά σε ένα μήνα

Γίνετε 10 κιλά ελαφρύτεροι προσθέτοντας αυτές τις εγκεκριμένες από τους ειδικούς ασκήσεις δαπέδου στη ρουτίνα σας

FITNESS

10 συμβουλές που σίγουρα χρειάζεσαι αν είσαι κι εσύ fitness newbie

Ο δεκάλογος της αρχάριας στη γυμναστική, για να πάνε όλα καλά

Προτεινόμενα

ΤΑΞΙΔΙ

Στον παράδεισο που μπορεί να φιλοξενήσει την 3η σεζόν του The White Lotus

Αν φιλοξενήσει εσάς πάντως, σίγουρα θα περάσετε ονειρικά

CELEBS

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Το μήνυμα στην Μαρία Καβογιάννη πριν την πρεμιέρα του Maestro

Θέλει να δουν μαζί την πρεμιέρα του 2ου κύκλου της σειράς