Skip to main content

FITNESS

Πώς να διατηρήσεις το κίνητρό σου για γυμναστική ακόμα και τις μέρες του χειμώνα με κρύο

Κι όμως, μπορείς να τα καταφέρεις!



Ο χειμώνας μπορεί σίγουρα να κάνει δύσκολη τη διατήρηση κινήτρου για το γυμναστήριο και άλλες αθλητικές δραστηριότητες, ιδιαίτερα εκείνες τις μέρες που η θερμοκρασία πέφτει για τα καλά. Κι όμως, υπάρχουν τρόποι για να το διατηρήσεις ζωντανό, κατακτώντας τους fitness στόχους σου ακόμα και τις μέρες που οι περισσότεροι επιλέγουν τη χαλάρωση στο σπίτι. Να πώς θα το καταφέρεις!

Θέσε ξεκάθαρους στόχους

Όρισε τι θέλεις να πετύχεις τους χειμερινούς μήνες με τη γυμναστική σου. Το να έχεις συγκεκριμένους στόχους βοηθά στη διατήρηση της εστίασης και σου δίνει κάτι για να εργαστείς με πάθος.

Βρες έναν φίλο/φίλη προπόνησης

Το να έχεις έναν φίλο ή μια φίλη προπόνησης μπορεί να κάνει το γυμναστήριο πιο ευχάριστο και να σας κάνει και τους δύο υπεύθυνους. Είναι λιγότερο πιθανό να παραλείψεις μια συνεδρία εάν κάποιος άλλος βασίζεται σε εσένα.

Ανακάτεψε τη ρουτίνα σου

Δοκίμασε νέες ασκήσεις, μαθήματα ή ρουτίνες προπόνησης για να διατηρήσεις τη γυμναστική σου ενδιαφέρουσα. Αυτή η στρατηγική μπορεί να αποτρέψει την πλήξη και να σε παρακινήσει να εξερευνήσεις διάφορες πτυχές της φυσικής σου κατάστασης.

Δημιούργησε ένα γυμναστήριο στο σπίτι

Εάν η έξοδος στο κρύο είναι αποτρεπτική, σκέψου να δημιουργήσεις έναν μικρό χώρο γυμναστικής στο σπίτι. Ακόμη και μερικά βασικά κομμάτια εξοπλισμού μπορούν να σε βοηθήσουν να παραμείνεις συνεπής με τις προπονήσεις σου.

Βάλε τα καλά σου

Επένδυσε σε ποιοτικό εξοπλισμό χειμερινής προπόνησης που σου αρέσει και σε κάνει να νιώθεις όμορφη. Το να έχεις κατάλληλα ρούχα για προπονήσεις σε κρύο καιρό έχει τεράστια διαφορά στο πώς αισθάνεσαι κατά τη διάρκειά τους.

Επιβράβευσε τον εαυτό σου

Όρισε ανταμοιβές για τις φορές που θα φτάσεις στα ορόσημα της φυσικής σου κατάστασης. Θα μπορούσες να περιποιηθείς τον εαυτό σου με ένα μασάζ, μια νέα στολή προπόνησης ή οτιδήποτε σε παρακινεί.

Θυμήσου τα οφέλη

Λάβε υπόψη τα θετικά αποτελέσματα που έχει η άσκηση στη διάθεσή σου, τα επίπεδα ενέργειας και τη συνολική σου υγεία. Υπενθύμισε στον εαυτό σου αυτά τα οφέλη όταν το κίνητρο είναι περιορισμένο.

Διατήρησε τη συνέπεια

Μείνε σε ένα πρόγραμμα όσο το δυνατόν περισσότερο. Η συνέπεια είναι το κλειδί για τη διαμόρφωση μιας συνήθειας και μόλις αυτή παγειωθεί, είναι πιο εύκολο να συνεχίσεις.

Να είσαι ευέλικτη και ευγενική με τον εαυτό σου

Μην κατηγορείς τον εαυτό σου αν χάσεις μια ή δύο προπονήσεις λόγω καιρού ή άλλων υποχρεώσεων. Αποδέξου ότι θα υπάρξουν μέρες που θα είναι πιο δύσκολο και δεν πειράζει. Απλώς φρόντισε να επιστρέψεις την επόμενη μέρα.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

5 ιδανικά είδη άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Για να διατηρηθείς ενεργή και γεμάτη ευεξία τους μήνες που περιμένεις το μωρό σου

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της