Skip to main content

FITNESS

6 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνεις μετά από ένα workout

Τα don’ts που δεν πρέπει να ξεχνάς μετά τη γυμναστική σου, για τα καλύτερα αποτελέσματα στο σώμα σου



Μετά από μια προπόνηση, είναι απαραίτητο να φροντίζεις το σώμα σου για να βελτιστοποιήσεις την αποκατάστασή του και να αποφύγεις πιθανούς τραυματισμούς. Ακολουθούν έξι πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνεις μετά από μια προπόνηση, για τα καλύτερα αποτελέσματα στο σώμα σου.

Παράλειψη αποθεραπείας

Ακριβώς όπως η προθέρμανση είναι απαραίτητη, έτσι και η αποθεραπεία μετά από μια προπόνηση βοηθά στη σταδιακή μείωση του καρδιακού παλμού σου και στην πρόληψη της ζάλης ή της λιποθυμίας. Η παράλειψη της φάσης αποθεραπείας μπορεί να οδηγήσει σε μυϊκό πόνο και δυσκαμψία.

Παραμέληση της ενυδάτωσης

Η εφίδρωση κατά τη διάρκεια της άσκησης οδηγεί σε απώλεια υγρών, επομένως είναι σημαντικό να ενυδατωθείς αμέσως μετά. Η παραμέληση της κατανάλωσης νερού μετά την προπόνηση μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση, η οποία μπορεί να επηρεάσει την απόδοσή σου σε επόμενες προπονήσεις και να καθυστερήσει την αποκατάσταση.

Αγνοείς τη σωστή διατροφή

Το σώμα σου χρειάζεται θρεπτικά συστατικά για να αποκαταστήσει τους μύες και να αναπληρώσει τα αποθέματα ενέργειας μετά από μια προπόνηση. Η παράλειψη ενός σωστού γεύματος μετά την προπόνηση μπορεί να εμποδίσει την αποκατάσταση των μυών και να σε κάνει να αισθάνεσαι κούραση. Στόχος είναι να καταναλώσεις ένα ισορροπημένο γεύμα ή σνακ που περιέχει υδατάνθρακες και πρωτεΐνες μέσα σε μία ώρα μετά την άσκηση.

Παραβλέπεις τις διατάσεις

Οι διατάσεις συμβάλλουν στη βελτίωση της ευλυγισίας, στη μείωση της έντασης των μυών και στην πρόληψη τραυματισμών. Η παραμέληση των διατάσεων μετά από μια προπόνηση μπορεί να οδηγήσει σε σφιχτούς μύες και μειωμένο εύρος κίνησης με την πάροδο του χρόνου.

Συμμετοχή σε έντονες δραστηριότητες

Μετά από μια έντονη προπόνηση, είναι απαραίτητο να δώσεις στο σώμα σου χρόνο για ξεκούραση και αποκατάσταση. Απόφυγε την ενασχόληση με δραστηριότητες υψηλής έντασης αμέσως μετά την άσκηση, καθώς αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο τραυματισμού και να καθυστερήσει την ανάρρωση.

Παράλειψη ανάπαυσης και ύπνου

Η ξεκούραση και ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για την αποκατάσταση των μυών και τη συνολική αποκατάστασή σου. Η παράλειψη επαρκούς ύπνου μπορεί να βλάψει την ικανότητα του σώματός σου να αναρρώσει από τις προπονήσεις, οδηγώντας σε μειωμένη απόδοση και αυξημένο κίνδυνο τραυματισμού με την πάροδο του χρόνου.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

5 ιδανικά είδη άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Για να διατηρηθείς ενεργή και γεμάτη ευεξία τους μήνες που περιμένεις το μωρό σου

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

Προτεινόμενα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

CELEBS

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα!

Πότε και πού θα γίνει ο γάμος του κορυφαίου μπασκετμπολίστα

CELEBS

Μαρίνα Σάττι: Ξέσπασε σε λυγμούς στην εκπομπή Στούντιο 4

Όταν αναφέρθηκε στον θάνατο του πατέρα της