Skip to main content

FITNESS

10 συμβουλές που σίγουρα χρειάζεσαι αν είσαι κι εσύ fitness newbie

Ο δεκάλογος της αρχάριας στη γυμναστική, για να πάνε όλα καλά



Εάν είσαι κι εσύ newbie στο fitness, ξεκινώντας για πρώτη φορά να ασχολείσαι με το σώμα και τη φυσική σου κατάσταση, ιδού 10 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις το ταξίδι σου προς έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Ξεκίνα αργά

Μην κάνεις έντονες προπονήσεις αμέσως. Ξεκίνα με ελαφρύτερες ασκήσεις και σταδιακά ανέβασε την ένταση καθώς το σώμα σου δυναμώνει.

Θέσε ρεαλιστικούς στόχους

Θέσε επιτεύξιμους στόχους φυσικής κατάστασης που είναι συγκεκριμένοι, μετρήσιμοι, επιτεύξιμοι και σχετικοί με τις ανάγκες σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να παραμείνεις motivated και να παρακολουθείς αποτελεσματικά την πρόοδό σου.

Εστίασα στη σωστή εκτέλεση

Η σωστή εκτέλεση των ασκήσεών σου είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη τραυματισμών και τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των προπονήσεών σου. Αφιέρωσε χρόνο για να μάθεις τις σωστές τεχνικές για κάθε άσκηση και μη διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια από έναν επαγγελματία φυσικής κατάστασης εάν χρειαστεί.

Βάλε ποικιλία στις ασκήσεις σου

Η ποικιλία είναι το κλειδί για να διατηρήσεις τις προπονήσεις σου ενδιαφέρουσες και να μην αφήσεις να επέλθει σύντομα πλήξη. Δοκίμασε διαφορετικούς τύπους ασκήσεων, όπως cardio, προπόνηση ενδυνάμωσης, ασκήσεις ευλυγισίας και ομαδικά αθλήματα, για να δουλέψεις διαφορετικές μυϊκές ομάδες και να διατηρήσεις το σώμα σου σε εγρήγορση.

Άκου το σώμα σου

Δώσε προσοχή στο πώς νιώθεις το σώμα σου κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνηση. Αν κάτι δεν πάει καλά και νιώθεις πόνο, σταμάτα αμέσως. Ξεκουράσου όταν χρειάζεται και μην φοβάσαι να τροποποιήσεις ή να μειώσεις τις προπονήσεις σου όπως χρειάζεται.

Μείνε ενυδατωμένη

Πίνε άφθονο νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις προπονήσεις σου για να παραμείνεις ενυδατωμένη και να διατηρήσεις τη βέλτιστη απόδοση του σώματός σου. Η αφυδάτωση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τα επίπεδα ενέργειας.

Δώσε προτεραιότητα στην αποκατάσταση

Δώσε χρόνο στο σώμα σου να ξεκουραστεί και να αναρρώσει μεταξύ των προπονήσεων. Αυτό περιλαμβάνει αρκετό ύπνο, κατανάλωση θρεπτικών τροφών και ενσωμάτωση ενεργών δραστηριοτήτων αποκατάστασης, όπως διατάσεις ή γιόγκα.

Βρες ένα σύστημα υποστήριξης

Βρες υποστηρικτικούς φίλους, μέλη της οικογένειας ή φίλους της προπόνησης που μπορούν να σε ενθαρρύνουν και να σε παρακινήσουν στο ταξίδι σου προς την ενίσχυση της φυσικής σου κατάστασης. Η συμμετοχή σε μαθήματα γυμναστικής ή σε διαδικτυακές κοινότητες μπορεί επίσης να προσφέρει υπευθυνότητα και συντροφικότητα.

Να είσαι υπομονετική

Η καλή φυσική κατάσταση είναι ένα ταξίδι, όχι ένας αγώνας. Η πρόοδος μπορεί να είναι αργή μερικές φορές, αλλά η συνέπεια είναι το κλειδί για να συνεχίζεις να πετυχαίνεις τους στόχους σου. Γιόρτασε επιτεύγματά σου, όσο μικρά κι αν είναι, και να θυμάσαι ότι τα καλά αποτελέσματα χρειάζονται χρόνο.

Διασκέδασέ το

Το πιο σημαντικό είναι να απολαμβάνεις τη διαδικασία! Βρες δραστηριότητες και προπονήσεις που πραγματικά σου αρέσει να κάνεις, είτε πρόκειται για χορό, πεζοπορία, ποδηλασία ή κάποιο άθλημα. Όταν διασκεδάζεις, το να παραμένεις ενεργή γίνεται τρόπος ζωής παρά αγγαρεία.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

5 ιδανικά είδη άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Για να διατηρηθείς ενεργή και γεμάτη ευεξία τους μήνες που περιμένεις το μωρό σου

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

Προτεινόμενα

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου – Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρίζουν μετά από 10 χρόνια

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του ζευγαριού

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πασχαλινά έθιμα: "Λαζαράκια" και κάλαντα του Λαζάρου

Το Πάσχα ξεκινά με το Σάββατο του Λαζάρου και η παράδοση θέλει να νοστιμίζει με τα «Λαζαράκια».

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά