Skip to main content

FITNESS

5 είδη άσκησης που θα σου φτιάξουν τη διάθεση την άνοιξη και το καλοκαίρι

Με τι να ασχοληθείς αν έχεις ανάγκη από ένα σημαντικό mood booster στην καθημερινότητά σου



Η άνοιξη και το καλοκαίρι προσφέρουν υπέροχες ευκαιρίες για να ξεκινήσεις εκ νέου τη γυμναστική και να τονώσεις τη διάθεσή σου μέσα από υπαίθριες δραστηριότητες και ασκήσεις. Ακολουθούν πέντε ασκήσεις που μπορείς να δοκιμάσεις προς αυτή την κατεύθυνση, βάζοντας στην καθημερινότητά σου ένα σημαντικό mood booster.

Υπαίθρια yoga

Εκμεταλλεύσου τον καλό και ζεστό καιρό και βρες ένα γαλήνιο σημείο στη φύση για να κάνεις yoga. Οι ήπιες ασκήσεις της όχι μόνο βοηθούν στη βελτίωση της ευλυγισίας και της δύναμης του σώματός σου, αλλά προάγουν επίσης τη χαλάρωση και την καλύτερη συγκέντρωση, που μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά τη διάθεσή σου.

Γρήγορο περπάτημα ή jogging στη φύση

Απόλαυσε την ομορφιά της άνοιξης και του καλοκαιριού κάνοντας γρήγορους περιπάτους ή jogging σε πάρκα, γραφικά σημεία της περιοχής που μένεις ή δίπλα στη θάλασσα. Ο συνδυασμός καθαρού αέρα, ηλιοφάνειας και σωματικής δραστηριότητας μπορεί να ανεβάσει τη διάθεσή σου και να μειώσει το στρες και το άγχος.

Ποδηλασία

Ξεσκόνισε το ποδήλατο και τα σχετικά σου skills και κάνε μια βόλτα στη γειτονιά σου ή εξερεύνησε  νέες ποδηλατικές διαδρομές στην περιοχή σου. Το ποδήλατο είναι ένας φανταστικός τρόπος για να δυναμώσεις την καρδιά σου, να απελευθερώσεις ενδορφίνες και να απολαύσεις τα αξιοθέατα και τους ήχους της φύσης κατά τους θερμότερους μήνες.

Κολύμβηση σε εξωτερικούς χώρους

Είτε είναι στην παραλία, είτε σε μια ανοιχτή πισίνα, η κολύμβηση σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να είναι απίστευτα αναζωογονητική και να τονώσει τη διάθεση. Η αίσθηση της βύθισης στο νερό, σε συνδυασμό με το φυσικό περιβάλλον, μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του στρες και στην προώθηση της αίσθησης ευεξίας.

Κηπουρική

Κι όμως, ακόμα και η κηπουρική είναι άσκηση. Λέρωσε τα χέρια σου και αφιέρωσε λίγο χρόνο φροντίζοντας τον κήπο σου ή τα φυτά σε γλάστρες που έχεις στο μπαλκόνι και μέσα στο σπίτι σου. Η κηπουρική όχι μόνο αποτελεί μια εξαιρετική προπόνηση για το σώμα σου αλλά προσφέρει και θεραπευτικά οφέλη για το μυαλό σου. Το να παρακολουθείς τα φυτά σου να μεγαλώνουν μπορεί να είναι εξαιρετικά ευχάριστη και αναζωογονητική διαδικασία που προσφέρει ένα αίσθημα πληρότητας.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

5 είδη άσκησης για να κάψεις πολλές θερμίδες στις καλοκαιρινές διακοπές

Πώς θα διατηρηθείς σε φόρμα όσο απολαμβάνεις τις διακοπές σου

FITNESS

6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις αν γυμνάζεσαι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες

Για να προστατεύεις σωστά την υγεία σου κάτω από τον καυτό ήλιο

FITNESS

5 λόγοι για να δοκιμάσεις τα aqua aerobics αυτό το καλοκαίρι

Ένα από τα πιο διασκεδαστικά είδη γυμναστικής, που συνδυάζουν την αερόβια άσκηση και το υγρό στοιχείο

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Ιουλίου

Κρατήστε την ψυχραιμία σας και μην αποσυντονιστείτε

ΣΙΝΕΜΑ

Δείτε τη Lady Gaga στο νέο trailer του Joker: Folie à Deux

Η Harley Quinn της Gaga φέρνει τα πάνω κάτω στο νέο trailer της sequel ταινίας δια χειρός Todd Phillips, με τον Joaquin Phoenix στο πλευρό της

FASHION NEWS

Ο Elon Musk παρουσιάζει ένα AI-generated fashion show με τα διασημότερα πολιτικά πρόσωπα και γίνεται talk of the Internet

Ο ιδρυτής της Space X και κύριος μέτοχος του X βάζει τις διασημότερες πολιτικές προσωπικότητες του κόσμου σε ένα φανταστικό fashion show, που είναι ήδη viral