Skip to main content

FOOD

Χάσ' τα φυσικά

5 εντολές για φυσικό αδυνάτισμα!


Μαρία Μυλωνά

Η απώλεια βάρους μπορεί να είναι μια πραγματική πρόκληση πολλές φορές, ειδικά όταν υπάρχουν τόσες πολλές αντικρουόμενες πληροφορίες για το ποια είναι η "σωστή" δίαιτα!

Κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός, οπότε ότι λειτουργεί για ένα άτομο μπορεί να μην λειτουργήσει για ένα άλλο.

Ακόμα και αν δεν θέλετε να ακολουθήσετε κάποια συγκεκριμένη δίαιτα, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε πάντα, για να ελέγχετε τις μεταβολές στο σωματικό σας βάρος και να είστε πάντα σε καλύτερη και πιο υγιή φόρμα.

Δείτε τις 5 εντολές που είναι καλό να ακολουθείτε πάντα:

Ζεστό νερό με λίγο λεμόνι!

Πιείτε αυτό το ρόφημα όταν ξυπνάτε το πρωί. Σε ένα ποτήρι με χλιαρό/ζεστό νερό στύψτε 1/45 με 1/2 λεμόνι. Θα σας βοηθήσει να "αφυπνίσετε" το πεπτικό σας σύστημα και θα δημιουργήσετε ένα πιο αλκαλικό περιβάλλον στο έντερο σας προτού χωνέψετε τις υπόλοιπες τροφές που θα καταναλώσετε μέσα στην ημέρα

Να περιέχει πρωτεΐνη το κάθε σας γεύμα!

Κάθε γεύμα θα πρέπει να αποτελείται από 1/4 πρωτεΐνη, 1/4 σύνθετους υδατάνθρακες και 1/2 λαχανικά (εξαιρείται το πρωινό). Επίσης είναι καλό να μειώνετε ή να αποφεύγετε τους υδατάνθρακες το βράδυ, καθώς η ενέργεια που σας προσφέρουν είναι πιο χρήσιμη την υπόλοιπη ημέρα.

Να τρώτε τακτικά!

Είναι καλό να κάνετε 5 γεύματα την ημέρα: Πρωινό, "δεκατιανό", μεσημεριανό, απογευματινό και βραδινό. Αν τρώτε τακτικά και προσεκτικές ποσότητες, θα επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας και αυτό θα σας βοηθήσει να κάψετε λίπος με μεγαλύτερο ρυθμό.

Να πίνετε 2-3 λίτρα νερό κάθε μέρα!

Αν και ακούγεται απλό, για τους περισσότερους ανθρώπους δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζουν. Είναι όμως πολύ σημαντικό, επειδή βοηθάει τον οργανισμό να αποβάλλει τις τοξίνες και να είναι πάντα σωστά ενυδατωμένος.

Να ασκείστε τακτικά!

Η σωματική άσκηση είναι εξαιρετικά σημαντική τόσο για την σωματική όσο και για την πνευματική υγεία. Είναι καλό να ασκείστε 30 λεπτά ημερησίως για 4-5 φορές την εβδομάδα και να προσπαθείτε να κάνετε ποικιλία γυμναστικών ασκήσεων (απλό περπάτημα, τρέξιμο, αεροβική, ελαφρά βάρη, γιόγκα κλπ).

Πηγή: http://familylife.gr/

Διαβάστε επίσης

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

FOOD

Ταχίνι: το πολύτιμο διατροφικό του προφίλ

Θα θες να το τρως κάθε μέρα μόλις διαβάσεις πόσο ωφέλιμο είναι!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;