Γιατί σου κάνει καλό να τρως πολύχρωμες τροφές

Βάλε χρώμα στο πιάτο σου. Υπάρχουν λόγοι σοβαροί!

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Θέλεις αυτό που βάζεις στο πιάτο σου να χορταίνει και το μάτι σου, κι όμως που δεν είναι ο μοναδικός λόγος που πρέπει να επιλέγεις χρωματιστές τροφές σε καθημερινή βάση!

Αν δεν θέλεις να μπλέκεις με θερμίδες και συστατικά, υπάρχει ένας τρόπος για να είσαι σίγουρη ότι τρως σωστά:

Να καταναλώνεις πολύχρωμες τροφές.

Διάβασε εδώ πόσο καλό σου κάνουν οι τροφές ανάλογα με το χρώμα τους: 

Κόκκινα:

Τα φρούτα και λαχανικά σε χρώμα κόκκινο έχουν αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, λόγω της αυξημένης περιεκτικότητάς τους σε λυκοπένιο, ανθοκυανίνες και βιταμίνη C. 
Κάνουν καλό: Στην προστασία από διάφορες μορφές καρκίνου, ρυθμίζουν την πίεση και βοηθούν στη λειτουργία της καρδιάς. 

Πορτοκαλοκίτρινα: 

Οφείλουν το χρώμα τους στα φλαβονοειδή που έχουν αντιφλεγμονώδεις, αντισταμινικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. 
Κάνουν καλό: Στην προστασία από διάφορες μορφές καρκίνου, από νευροεκφυλιστικές ασθένειες όπως η Alzheimer ενώ προλαμβάνονουν τη γήρανσης και είναι ό,τι πρέπει για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού.


Πράσινα:

Παίρνουν το χρώμα τους από τη χλωροφύλλη και από ενώσεις που λέγονται γλυκοσινολικές, οι οποίες συμβάλλουν κυρίως στην προστασία από διάφορους τύπους καρκίνου. 
Έχουν αυξημένη περιεκτικότητα σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο και φολικό οξύ, συνεπώς πρέπει να καταναλώνονται από εγκύους αλλά και από χορτοφάγους.

Μπλε:

Έχουν αυξημένη περιεκτικότητα σε ανθοκυανίνες, αυτά τα αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τον οργανισμό από κυτταρικές βλάβες καθυστερώντας τη γήρανση. Η βιταμίνη C, τα καροτενοειδή και οι φυτικές ίνες τους ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου και ιδιαίτερα της μνήμης. 
 



About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares