Skip to main content

FOOD

4 τρόποι που μια παγοθήκη θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος

Tips και… tricks για μια πιο υγιεινή καθημερινότητα!


Κέλλυ Νόβακ

Είμαι σίγουρη ότι έχεις μια παγοθήκη να «κάθεται» αχρείαστη στην κατάψυξή σου και νομίζεις ότι δε μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω από παγάκια. Λάθος! Από σήμερα θα τη δεις με άλλο μάτι.

Η παγοθήκη θα γίνει το αγαπημένο σου αντικείμενο και αυτό γιατί θα σε βοηθήσει να τρως καθημερινά πιο υγιεινά -  μέχρι να χάσεις βάρος! Βάζοντας σε μια παγοθήκη τροφές και φαγητά (μέχρι και χυμούς) που έχεις προετοιμάσει από πριν και διατηρώντας τα στην κατάψυξη, μπορείς ανά πάσα στιγμή να τα χρησιμοποιήσεις μέσα στην εβδομάδα, ειδικά τις ημέρες εκείνες που δεν έχεις χρόνο να μαγειρεύεις! Το μόνο, λοιπόν, που θα χρειαστείς είναι λίγη οργάνωση –άντε και 1-2 παγοθήκες ακόμη!

#1. Χυμός και στα γρήγορα

Οκέι, ξέρεις ότι να πιείς μια φρέσκια πορτοκαλάδα το πρωί είναι ό,τι καλύτερο για να πάρεις λίγη ενέργεια, αλλά ποιος έχει χρόνο να στύβει πορτοκάλια το πρωί; Αν έχεις όμως στύψει την πορτοκαλάδα από το προηγούμενο βράδυ και την έχεις βάλει στην παγοθήκη, τότε μπορείς την επόμενη μέρα να την βάλεις σε λίγο ανθρακούχο νερό και να την απολαύσεις δροσερή!

#2. Smoothie to go

Όταν θέλεις να απολαύσεις ένα υγιεινό πρωινό και χωρίς πολλές θερμίδες, ένα λαχταριστό και χορταστικό smoothie είναι η λύση! Με την βοήθεια της παγοθήκης σου λοιπόν, μπορείς να ευχαριστηθείς το αγαπημένο σου smoothie, όποια ώρα της ημέρας επιθυμείς! Γέμισε λοιπόν, την παγοθήκη με το smoothie και χρησιμοποίησε μερικά από τα… γευστικά «παγάκια» σου, βάζοντάς τα στο blender και απολαμβάνοντας ένα smoothie to go ή στο σπίτι σου!

#3. Τα πιο δροσερά φρούτα

Βαριέσαι να καθαρίζεις φρούτα κάθε μέρα; Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα στερείσαι από την καθημερινή σου διατροφή! Κόψε το αγαπημένο σου φρούτο σε μικρά κομματάκια, αποθήκευσε το στην παγοθήκη και απόλαυσέ το όποτε επιθυμείς εσύ. Μπορείς φυσικά να φτιάξεις και λαχταριστούς πουρέδες με διάφορα φρούτα και να τους προσθέσεις στο γιαούρτι σου το πρωί!

#4. Η πιο εύκολη σούπα λαχανικών

Θέλεις να τρως και εσύ αλλά και η οικογένειά σου, λαχανικά πιο συχνά; Κανένα πρόβλημα! Αρκεί να καταψύξεις βελουτέ σούπες λαχανικών στην παγοθήκη και της καταναλώνεις κάθε μέρα με τα γεύματά σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ζεστάνεις μερικά από τα θρεπτικά αυτά παγάκια, σε ένα κατσαρολάκι και θα έχεις την πιο γρήγορη και υγιεινή σούπα στην στιγμή!

Διαβάστε επίσης

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της