Ας γιορτάσουμε τη Διεθνή Ημέρα κατά της Δίαιτας!

Αγάπα το σώμα σου, μην το βασανίζεις...

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Ήρθε αυτή η περίφημη Δευτέρα που θα άρχιζες δίαιτα; Μια φίλη μου, ψηλή και τόσο αδύνατη που μέχρι πρότινος ντρεπόταν να βγει στην παραλία, μόλις ξεκίνησε μία με βραστό σέλερι! 

"Πιστεύεις ότι θα πετύχει;" με ρώτησε. "Θα χάσω το λίπος από την κοιλιά;"

Γνωρίζοντας ότι το σέλερι είναι πολύ ωφέλιμο αλλά όχι θαυματουργό (όπως τίποτα άλλωστε, συγνώμη που σας το χαλάω), της απάντησα ότι πίνοντας χυμό σέλερι πριν το γεύμα δεν θα κάνει καμία διαφορά στην κοιλιά της αν δεν φροντίσει να τρώει σωστά και ισορροπημένα. 

Γιατί το κάνουμε αυτό στον εαυτό μας; Δεν είναι καλύτερα να τον αποδεχτούμε και απλά να θέλουμε να τον βελτιώσουμε, για χάρη της υγείας μας πάνω από όλα;

Και όχι, τα περιττά κιλά δεν είναι υγεία αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υγιές είναι απαραίτητα ένα αδύνατο σώμα.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας, με σύμβολο τη γαλάζια κορδέλα, καθιερώθηκε το 1992 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Μαΐου, με πρωτοβουλία της Βρετανίδας Μέρι Έβανς-Γιανγκ, που έπασχε από νευρική ανορεξία.

Ποιος είναι ο σκοπός αυτής της ημέρας; Να μας ωθήσει να αγαπήσουμε το σώμα μας και να αποδεχτούμε τη διαφορετικότητά του!

Κορίτσια, μικρά και μεγαλύτερα, ας αγαπήσουμε το σώμα μας που μας κουβαλάει τόσα χρόνια! Ας κοιτάξουμε το είδωλό μας στον καθρέπτη και ας δούμε μια χαρούμενη γυναίκα, κι ας έχει πιασιματάκια, παραπάνω κιλάκια, χαλάρωση στους γλουτούς. 

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να αναλωνόμαστε σε χυμούς σέλερι και μίζερους υπολογισμούς θερμίδων!
 
 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares