Με ποιά δίαιτα παίρνεις βάρος αντί να χάνεις;

Ενημερώσου και μείνε μακρυά της!

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Διαβάζεις πολλά, ακούς ακόμα περισσότερα, και συνήθως δεν συμβουλεύεσαι έναν διατροφολόγο για να σου πει τι ισχύει και τι όχι, τι θα σου κάνει καλό αλλά ενδεχομένως να σε βλάψει κιόλας.

Γιατί κυκλοφορούν και δίαιτες που υπόσχονται άμεσο και γρήγορο αδυνάτισμα, τις κάνεις και τελικά βγαίνεις με περισσότερα κιλά από πριν. 

Σύμφωνα με έρευνα που έκανε το πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, αποδείχθηκε ότι με την Paleo diet, ή Παλαιολιθική δίαιτα, μέσα σε δύο μήνες παίρνεις 15% περισσότερο βάρος! 

Περί τίνος πρόκειται; 
Η δίαιτα Paleo έχει στοιχεία από τη διατροφή του ανθρώπου των σπηλαίων, είναι πολύ χαμηλή σε υδατάνθρακες και πλούσια σε κρέας αλλά και σε φυτικές ίνες, ενώ στερείται ζάχαρης. 

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η δίαιτα αυτή είναι επικίνδυνη για την υγεία:

Τα πειραματόζωα που ακολούθησαν το συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής για δύο μήνες (20% υδατάνθρακες, 60% λίπος κ.ά) έγιναν παχύτερα κατά 15%, ενώ η λιπώδης μάζα τους διπλασιάστηκε. 

Ποιοι είναι όμως οι κίνδυνοι; Η αύξηση των διατροφικών λιπαρών μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση σωματικού βάρους και σε εμφάνιση αυξημένης αρτηριακής πίεσης και καρδιαγγειακών νοσημάτων. Επιπλέον, η μειωμένη κατανάλωση υδατανθράκων μπορεί να προκαλέσει αύξηση άγχους και εμφάνιση κατάθλιψης. 

Δεν ξέρω εάν οι άνθρωποι των σπηλαίων έπασχαν από κατάθλιψη, εμείς όμως τον εαυτό μας θέλουμε να βελτιώσουμε, όχι να κλειστούμε σε σπηλιά και να πάρουμε τα ρόπαλα!
 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!