Μύθος ή αλήθεια: Βοηθάνε οι καυτερές πιπεριές στο αδυνάτισμα


Καίνε τη γλώσσα, καίνε και το λίπος;

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη μέρα που έπιασα μια καυτερή πιπεριά, ξέπλυνα επίμονα τα χέρια μου και μετά πήγα στο μπάνιο να βγάλω τους φακούς επαφής μου. Φυσικά πέθανα στον πόνο!

Πώς ένα τόσο δα κόκκινο πραγματάκι μπορεί να προκαλέσει τόσο κακό;

Και αναρωτιέμαι: Μπορεί να προκαλέσει αντίστοιχα και μεγάλο καλό;

Είναι αλήθεια αυτό που λένε ότι οι καυτερές τροφές, κι δη οι πιπεριές, συντελούν στην προσπάθεια για απώλεια κιλών και λίπους;

Ναι, ισχύει και το έχουν επιβεβαιώσει μελέτες, οι οποίες μάλιστα προσθέτουν και ένα ακόμα στοιχείο: οι καυτερές πιπεριές αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής!

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη στην Κίνα και τις ΗΠΑ, η δράση της καυτερής πιπεριάς οφείλεται στην καψαϊκίνη, ουσία που καταπολεμά την παχυσαρκία εμποδίζοντας τη φλεγμονή στο έντερο και την αντοχή στην ινσουλίνη.

Η καψαϊκίνη βρίσκεται σε όλες οι πιπεριές, με τη διαφορά ότι ανάλογα το είδος τους έχουν και διαφορετική ποσότητα και κατά συνέπεια, καυστικότητα.

Για παράδειγμα, οι γλυκιές πράσινες πιπεριές έχουν βαθμολογία 0, η μεξικάνικη καυτερή πιπεριά (jalapeno) 3.500, το πιπέρι καγιέν 30.000-50.000 ενώ η πιο καυτερή πιπεριά, Carolina reaper, έχει βαθμολογία 1,5-2 εκατομμύρια!

Κάηκα και μόνο που το έγραψα. About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares