Skip to main content

FOOD

Μια απλή καθημερινή συνήθεια που σε αδυνατίζει

Αν την υιοθετήσεις, θα "τα χάσεις"!



Είσαι περίεργη να το μάθεις ή κάνω λάθος; Ο τίτλος δεν είναι παραπλανητικός. Δεν αναφέρομαι σε δίαιτα, δεν μιλάω για άσκηση, και όχι, δεν θα σου πω να ράψεις το στόμα σου.

Υπάρχει όμως κάτι το οποίο αν κάνεις κάθε μέρα θα σε βοηθήσει αποτελεσματικά στο να χάσεις βάρος. Ναι, ναι, ακόμα και 12 κιλά σε 6 μήνες.

Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Duke στο πλαίσιο του προγράμματος για την Πρόληψη της Παχυσαρκίας, οι επιστήμονες κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα:

Πρέπει να ζυγιζόμαστε κάθε μέρα. 

Η μελέτη έδειξε ότι όσοι είχαν αυτή τη συνήθεια και ζυγίζονταν κάθε μέρα έχασαν τρεις φορές περισσότερο βάρος σε σύγκριση με όσους ζυγίζονταν πιο αραιά. 

Πώς μας βοηθάει αυτή η συνήθεια;
Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι όταν ανεβαίνουμε στη ζυγαριά κάθε μέρα και παρακολουθούμε την εξέλιξη του βάρους μας, έχουμε την τάση να αλλάζουμε και να βελτιώνουμε ορισμένες συνήθειές μας και τελικά γινόμαστε πιο επιμελείς όσον αφορά στο πρόγραμμα διατροφής και άσκησής μας.

Είναι γεγονός ότι εάν νιώσεις ότι έχεις πάρει λίγα κιλά και με ένα ζύγισμα το επιβεβαιώσεις, οι πιθανότητες να τα χάσεις είναι μεγαλύτερες. Όσο πιο γρήγορα δεις τον αριθμό στην οθόνη, τόσο πιο άμεσα θα γίνει και η μείωσή του.

Εάν όμως, αποφεύγεις το ζύγισμα ίσως σημαίνει ότι αποφεύγεις να αντιμετωπίσεις την αλήθεια...

Το έχω παρατηρήσει και στον εαυτό μου. Αγαπώ τη ζυγαριά μου όταν αποφασίζω να ασχοληθώ και να φροντίσω τον εαυτό μου. Ε, τον χειμώνα την έχω λίγο καταχωνιασμένη αλλά τώρα ζυγίζομαι κάθε μέρα. 

Κάντο κι εσύ. Κι αν δεν έχεις εμπιστοσύνη στην κρίση μου, έχε στους ειδικούς!


 

Διαβάστε επίσης

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

FOOD

Τι οφέλη προσφέρει το ακτινίδιο στην υγεία σου

Το ακτινίδιο διαθέτει εξαιρετικό διατροφικό προφίλ και σου φέρνει πολλά οφέλη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός