Μια απλή καθημερινή συνήθεια που σε αδυνατίζει

Αν την υιοθετήσεις, θα "τα χάσεις"!

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Είσαι περίεργη να το μάθεις ή κάνω λάθος; Ο τίτλος δεν είναι παραπλανητικός. Δεν αναφέρομαι σε δίαιτα, δεν μιλάω για άσκηση, και όχι, δεν θα σου πω να ράψεις το στόμα σου.

Υπάρχει όμως κάτι το οποίο αν κάνεις κάθε μέρα θα σε βοηθήσει αποτελεσματικά στο να χάσεις βάρος. Ναι, ναι, ακόμα και 12 κιλά σε 6 μήνες.

Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Duke στο πλαίσιο του προγράμματος για την Πρόληψη της Παχυσαρκίας, οι επιστήμονες κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα:

Πρέπει να ζυγιζόμαστε κάθε μέρα. 

Η μελέτη έδειξε ότι όσοι είχαν αυτή τη συνήθεια και ζυγίζονταν κάθε μέρα έχασαν τρεις φορές περισσότερο βάρος σε σύγκριση με όσους ζυγίζονταν πιο αραιά. 

Πώς μας βοηθάει αυτή η συνήθεια;
Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι όταν ανεβαίνουμε στη ζυγαριά κάθε μέρα και παρακολουθούμε την εξέλιξη του βάρους μας, έχουμε την τάση να αλλάζουμε και να βελτιώνουμε ορισμένες συνήθειές μας και τελικά γινόμαστε πιο επιμελείς όσον αφορά στο πρόγραμμα διατροφής και άσκησής μας.

Είναι γεγονός ότι εάν νιώσεις ότι έχεις πάρει λίγα κιλά και με ένα ζύγισμα το επιβεβαιώσεις, οι πιθανότητες να τα χάσεις είναι μεγαλύτερες. Όσο πιο γρήγορα δεις τον αριθμό στην οθόνη, τόσο πιο άμεσα θα γίνει και η μείωσή του.

Εάν όμως, αποφεύγεις το ζύγισμα ίσως σημαίνει ότι αποφεύγεις να αντιμετωπίσεις την αλήθεια...

Το έχω παρατηρήσει και στον εαυτό μου. Αγαπώ τη ζυγαριά μου όταν αποφασίζω να ασχοληθώ και να φροντίσω τον εαυτό μου. Ε, τον χειμώνα την έχω λίγο καταχωνιασμένη αλλά τώρα ζυγίζομαι κάθε μέρα. 

Κάντο κι εσύ. Κι αν δεν έχεις εμπιστοσύνη στην κρίση μου, έχε στους ειδικούς!


  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares