Skip to main content

FOOD

Τα 3 βήματα που θα σε βοηθήσουν στον έλεγχο του βάρους σου

Καλή υγεία, σωστό βάρος, με μικρές αλλαγές που θα κάνουν τη διαφορά.



Μην νομίζεις πως αυτό θα το πετύχεις με την πρώτη φορά. Απαιτείται αφοσίωση και επιμονή. Όπως έλεγε ο αγαπημένος μου καλλιτέχνης, Βίνσεντ Βαν Γκογκ, «τα μεγάλα πράγματα αποτελούνται από μια σειρά μικρών επιτευγμάτων, που έχουν ενωθεί». Αυτό αφορούσε στη δική του αλήθεια, ώστε να μπορέσει να δημιουργήσει.

Της Άννας Μαρίας Παπίρη

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι, ακόμη και μικρές περίοδοι εγρήγορσης και εστίασης της προσοχής, σου προσφέρουν εξαιρετικά πλεονεκτήματα στην καλή σου υγεία, αλλά και τον έλεγχο του βάρους. Δοκίμασε τα παρακάτω βήματα:

Δεσμεύσου. Αποφάσισε για τη συχνότητα, που θα “δουλεύεις” και τη διάρκεια, που θα αφιερώσεις. Η καθημερινή επανάληψη έχει εντυπωσιακό αποτέλεσμα και δεν χρειάζεται να διαρκεί περισσότερο από πέντε λεπτά την ημέρα. Δεσμεύσου στο χρόνο και τον τόπο, που θα κάνεις την εξάσκηση, είτε πρόκειται για την ώρα, που ξυπνάς το πρωί, ή ίσως μερικά λεπτά πριν πας για ύπνο το βράδυ. Αποφάσισε και δεσμεύσου γι αυτό.

Σχεδίασε την πρακτική, που θα ακολουθήσεις. Βρες ένα ήσυχο, άνετο μέρος, που δεν θα σε ενοχλήσουν. Αυτό μπορεί να είναι ο καναπές, η αγαπημένη σου καρέκλα, το πάτωμα, ή ακόμα και το κρεβάτι σου. Στόχος είναι να συγκεντρωθείς και να παρατηρήσεις: πώς αισθάνεται το σώμα σου, πώς αναπνέεις, πώς είσαι σε σχέση με το περιβάλλον σου. Υπενθύμισε στον εαυτό σου ότι αυτές είναι στιγμές χωρίς κρίσεις και επικρίσεις και το μόνο καθήκον σου είναι η παρατήρηση και η εγρήγορση.
 

Για το τρίτο βήμα και για άλλα ενδιαφέροντα fitness και beauty θέματα, τρέξε στο 10ο τεύχος του lifeguide.gr, εντελώς δωρεάν, πατώντας εδώ.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.