Skip to main content

FOOD

Να φάω λίγη σοκολάτα στη δίαιτα;

Έχεις λιγούρα και μια νέα έρευνα σου "δείχνει" τον τρόπο να τη διαχειριστείς.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Αν κάνεις δίαιτα, το πιθανότερο είναι κάποια στιγμή να έχεις πάρει τη συμβουλή να λες "ναι" με μέτρο, όταν λιγουρεύεσαι κάτι. Δηλαδή, σου έρχεται όρεξη για πατατάκια, ε καλό είναι να φας 10. Είναι, όμως, καλή αυτή η τακτική στον αγώνα για απώλεια κιλών χωρίς βάσανα;

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας, που δημοσιεύτηκε στο Obesity, όχι. Το να υποκύπτεις στην ανάγκη σου να καταναλώσεις μια λιχουδιά - είτε είναι πατατάκι, είτε είναι σοκολάτα- δε βοηθάει. Κάθε άλλο! Σε κάνει να έχεις περισσότερες λιγούρες. Αντίθετα, το να πεις "όχι" σε αυτό που τόσο έχεις όρεξη να φας, τελικά θα σε οδηγήσει σταδιακά να μην το αναζητάς και να φτάσεις στο στόχο που έχεις βάλει ευκολότερα.

Πειθαρχία, λοιπόν, και πρόγραμμα. Η Lisa DeFazio, R.D., μιλώντας στο Women's Health Magazine, αναφέρει ότι για να τα καταφέρουμε καλό είναι να σταματήσουμε να αγοράζουμε πειρασμούς ή να τους ρίξουμε στο καλάθι των αχρήστων αν είναι ήδη στα ντουλάπια μας. Επίσης, να διακόψουμε προσωρινά τη δραστηριότητα που μας πάει... καρφί στο να φάμε πατατάκι, σοκολάτα κλπ. Δηλαδή, αν έχεις συνδυάσει το να βλέπεις την αγαπημένη σου σειρά παρέα με παγωτό, καλό θα ήταν να σταματήσεις να τη βλέπεις προσωρινά ή να αντικαταστήσεις το παγωτό με μια πιο υγιεινή επιλογή, πχ το σορμπέ

Και όταν με το καλό δείξει η ζυγαριά το νούμερο που θέλεις, ξεκίνα να επανέρχεσαι και άρχισε σταδιακά να βάζεις τους διατροφικούς πειρασμούς στο καθημερινό σου μενού. Με μέτρο πάντα και με τη βοήθεια διατροφολόγου! 

Διαβάστε επίσης

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

FOOD

Τι οφέλη προσφέρει το ακτινίδιο στην υγεία σου

Το ακτινίδιο διαθέτει εξαιρετικό διατροφικό προφίλ και σου φέρνει πολλά οφέλη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.