Θα τρέξεις στον Μαραθώνιο την Κυριακή; Διάβασε τι τρώνε οι (υπερ)αθλητές!

Και καλή επιτυχία. 

Μαρία Μυλωνά

Η σωστή διατροφή είναι πολύ σημαντικός παράγοντας στη ζωή ενός αθλητή. Παίζει προφανή ρόλο στην βελτίωση των επιδόσεών του, ενώ επιπλέον, δεν διαφέρει καθόλου από αυτή όλων των υπολοίπων.

Θα πρέπει να περιέχει όλα τα συστατικά, να προσλαμβάνεται την κατάλληλη στιγμή και σε μεγαλύτερες ποσότητες όταν χρειάζεται να αναπληρώσει απώλειες νερού και ανόργανων συστατικών μέσω της εφίδρωσης.

1. Οι υδατάνθρακες: Είναι το καύσιμο των μυών και πρέπει να απορροφηθούν σε μεγάλες ποσότητες (ζυμαρικά, πατάτες) σε τακτική βάση κατά τη διάρκεια της προπόνησης και λίγες ώρες πριν από αγώνες (τρεις ή τέσσερις ώρες πριν). Καλό είναι να προτιμούνται οι υδατάνθρακες που περιέχονται στα ζυμαρικά αλλά και στα γλυκά και ποτά.

2. Οι πρωτεΐνες: Είναι αναγκαίες για την αύξηση του μυϊκού όγκου και την πρόσληψη σιδήρου στον οργανισμό, ακόμα και τα λιπίδια, τα οποία φέρνουν βιταμίνες και απαραίτητα λίπη για τον οργανισμό και την σωστή του λειτουργία.

3. Τα φρούτα και τα λαχανικά: Εφοδιάζουν τον οργανισμό με βιταμίνες και ανόργανα συστατικά και καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό της σύστασής τους είναι νερό και έτσι βοηθούν στην ενυδάτωση του.

4. Το γιαούρτι και τα υπόλοιπα γαλακτοκομικά προϊόντα: Μας εφοδιάζουν με πρωτεΐνες και ασβέστιο, αναγκαίο για τα οστά και τις συσπάσεις των μυών.

Πηγή: http://www.iatrikanea.gr/

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares