Μια σαλάτα μόνο έφαγα

Γιατί αφήνω τον Καίσαρα να φάει τη δική του μόνος του.

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Η κόρη μου φέτος το καλοκαίρι ανακάλυψε την Ceasar’s από μια μεγαλύτερη φίλη της που αντί για βάφλα εκείνο το βράδυ επέλεξε να φάει μια σαλάτα. 

Και φυσικά, γυρνώντας στην Αθήνα πήραμε όλα τα απαραίτητα υλικά και της την έφτιαξα σπίτι. Χθες που βολτάραμε για σχολικά σταματήσαμε σε ένα γνωστό ταχυφαγείο και παραγγείλαμε δύο σαλάτες του Καίσαρα, τις οποίες κατέληξα να φάω μόνη μου.

Η μικρή έχει υψηλό γευστικό κριτήριο και μετά από δυο πιρουνιές την άφησε στην άκρη. Ευτυχώς, γιατί σήμερα διάβασα τη διατροφική της ανάλυση και έφριξα.

Δες κι εσύ τι περιέχει μια σαλάτα του Καίσαρα, εάν νομίζεις ότι τρώγοντάς την κάνεις καλό στην υγεία σου:

- Περιέχει κοτόπουλο και παρμεζάνα που και νόστιμα είναι και πρωτεϊνη σου χαρίζουν.

- Έχει μαρούλι που είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, επίσης απαραίτητο στη διατροφή σου.

- Το καλαμπόκι έχει υδατάνθρακες, κάλιο, φυτικές ίνες, πρωτεϊνη και άλλα ωφέλιμα συστατικά. Έχει όμως και πολλές θερμίδες οι οποίες εκτοξεύονται από τα κρουτόν και φυσικά από τη σος.

- Η σος, που τη θεωρώ βασικό υλικό σε αυτή τη σαλάτα, έχει μουστάρδα, ελαιόλαδο, σκόρδο, λεμόνι και ξύδι, όλα τους ωφέλιμα, εκτός κι αν βάλεις έτοιμη σος εμπορίου που είναι φουλ στα συντηρητικά. 

Αποτέλεσμα; Παίρνεις γύρω στις 600 θερμίδες τρώγοντας απλά μια σαλάτα. Αξίζει;

Προσωπικά θεωρώ ότι είναι καλύτερα να τη φτιάξεις μόνη σου ή να την απολαύσεις σε ένα ιταλικό εστιατόριο που σέβεται τον εαυτό του. Αλλιώς, ας την φάει ο Καίσαρας μόνος του.   

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares