Τι είναι το Veganuary που κάνουν όλοι; - AllYou.gr

Search

 

Τι είναι το Veganuary που κάνουν όλοι;

Κόβεις το κρέας αυτόν τον μήνα

09 Ιανουαρίου 2019
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Σίγουρα το έχεις δει ως χάσταγκ στα σόσιαλ αλλά δεν έχεις καταλάβει τι ακριβώς είναι το Veganuary. Εδώ που τα λέμε δεν έχεις καταλάβει ακριβώς τι τρώνε και τι όχι οι vegan, πες την αλήθεια. 

Οι vegan δεν τρώνε κρέας και οποιοδήποτε άλλο προϊόν προέρχεται από ζώα, και το κίνημά τους γίνεται πλέον στάση ζωής.  

Το Veganuary είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε το 2014 στο Ηνωμένο Βασίλειο, πήρε παγκόσμια διάσταση και έφτασε και στη χώρα μας. Προφανώς και είναι συνδυασμός των λέξεων vegan και January, και πρόκειται για μια πρόκληση να δεις πώς είναι να γίνεις vegan για έναν μήνα. 

Καθόλου κακή ιδέα κυρίως εάν σκεφτείς πόσο κρέας καταναλώσαμε μέσα στις γιορτές και φυσικά ένα βήμα πιο κοντά στον βιγκανισμό εάν είσαι υπό σκέψη και δεν το έχεις ξεκινήσει ακόμα.  

Συνταγές για vegan φαγητά μπορείς να βρεις πολύ εύκολα πλέον σε σάιτς και λογαριασμούς food bloggers στην Ελλάδα, αλλά ακόμα κι αν δεν θες να μαγειρέψεις, ή δεν προλαβαίνεις, μπορείς να ανακαλύψεις τα vegan στέκια που ξεπετάγονται σαν μανιταράκια στην Αθήνα. 

Υλικά για vegan συνταγές και τρόφιμα μπορείς να βρεις, εκτός από τα καταστήματα με βιολογικά, εύκολα πλέον στα σούπερ μάρκετ, αν και οι τιμές είναι τσιμπημένες.  

Τι λες για αυτό το challenge που κάνει καλό όχι μόνο στην υγεία σου αλλά και στην υγεία του πλανήτη;


 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Κουλούρι Θεσσαλονίκης: To eat or not to eat?

Απαντάμε στο αιώνιο ερώτημα

Ημικρανία Alert!

Αυτές τις 3 τροφές πρέπει να αποφύγεις, για να έχεις το κεφαλάκι σου ήσυχο